Isabella

7.5.11

Af: Johnni Balslev Fotograf: Johnni Balslev
Bogmærk eller del
 

Athen er en udflugt værd

Uanset om man kommer med fly til Athen og skal videre ud på ø-hop, eller opholde sig på en af de nærliggende øer, så er Athen absolut et besøg værd.

Udsigt fra tagetagen på Hotel Attalos

Udsigt fra tagetagen på Hotel Attalos


Hotel Attalos

Fra Piræus tager vi metroen til stationen Monastiraki i centrum. Metroen er et kæmpe plus for det ellers kaotiske Athen. Den er særdeles effektiv og bringer os senere tværs gennem Athen til det olympiske stadion på en halv time.

Vi har på forhånd booket et værelse på Hotel Attalos i gaden Athenias nær stationen. Hotellet har en fremragende beliggenhed med kun et kvarters gang til Akropolis, Det Arkæologiske Nationalmuseum og Syntagmepladsen.

Omoniapladsen, det centrale marked og det charmerende forlystelseskvarter Plaka er endnu tættere på.

Den helt store overraskelse er dog, at Hotel Attalos er gennemrenoveret for ganske nyligt, og prisen med morgenmad er til at betale. Fra tagbaren er der en flot udsigt til både Akropolis og Lykabettoshøjen.

Græske delikatesser

Græske delikatesser


Athen - også til shopping

60 mia kroner er investeret i Athen i forbindelse med De olympiske Lege. Langt de fleste er gået til udbedring af trafiksystemerne i en by, der var berygtet for sit trafikkaos.

Motorveje, nye metrolinier, et nyt sporvejsnet og fredeliggørelse af mange gader og pladser i centrum er noget af det, der falder mest i øjnene.

På strenge ordrer fra min kone må jeg ikke undlade at fortælle, at man med selv kort tid til rådighed kan foretage sig en heftig shoppingtur fra en spændende og sanselig oplevelse i og omkring kød- og fiskemarkedet i Athenias, ned ad gaderne Agio Markou, Evangelista til hovedstrøget Ermou.

Gågaderne bugner med taske- tøj- og skoforretninger, fra de billige til de dyreste og mest trendy. På den anden side af Ermou starter forlystelsesområdet Plaka.

Ermou fører til Syntagmepladsen kort derfra. Tag et kig på den flotte nyrenoverede plads med de mondæne hoteller Grande Bretagne og Plaza med Parlamentet som genbo.

En af Athens ortodokse kirker

En af Athens ortodokse kirker


Evzoner - livgarden

Foran Parlamentet bevogter de kendte evzoner den ukendte soldats grav. Den tidligere livgarde er iklædt plisseret kilt, knæbukser og røde sko med hvide pomponer.

Trods deres alvorsfulde job er der ikke langt til tanken om skuespilleren John Clease og hans ministerium for mærkværdige gangarter.

Kig også gerne ind på metrostationen. Den er i sig selv et besøg værd med en imponerende udstilling af smukke antikke fund fra udgravningen af metroen.
  
Om aftenen er det oplagt at strejfe rundt på Plakaen. Det er tilladt at blive væk i virvaret af gader med et righoldigt udvalg af restauranter, barer og taverner.

Herodes Atticus' Odeon set oppe fra Akropolis

Herodes Atticus' Odeon set oppe fra Akropolis


Op på Akropolis med udsigt

Denne gang valgte vi en morgenfrisk tur op til Akropolis, men ellers kunne alternativet være et besøg på Det Arkæologiske Nationalmuseum. Selv museumshadere vil have svært ved at forblive kolde, når de ser guldmasker, udsmykkede guldbægrer og en krystalvase fra Mykene 1500-1600 år før Kristi.

Og de smukke skulpturer fra den græske storhedstid flere hundrede år før vor tidsregning er en fryd for øjet.

Akropolis med Parthenon-templet har lidt Familia Segrada over sig. Som Gaudis ufuldendte kirke i Barcelona synes arbejdet med at genrejse Parthenon at have lange udsigter. Og det er måske netop en del af charmen.

Et kig ud over Athen fra Akropolis er nok et af de mest tankevækkende i verden.

Man ser ud over en storby, der repræsenterer noget af den dårligste og desværre typiske moderne arkitektur. Kun de antikke ruiner lyser en i møde som smukke, harmoniske perler i en trøstesløs betonørken.

Subaru
Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt