Isabella

24.5.11

Af: Annette Andrup Fotograf: Annette Andrup
Bogmærk eller del
 

Grækenland: Camping på Peloponnes

Denne gang går sommerferien til Grækenland i autocamper. Af sted på turen er vi to voksne, to teenagepiger på 16 år og selvfølgelig vores lille hund.

Klik for større billede


Camping Kastraki, Tolo

Campingpladsen ligger knapt 10 km. fra Grækenlands tidligere hovedstad, Nafplion.

Fra Nafplion kører vi sydpå og i første omgang følger vi skiltningen mod Epidauros, men efter ca. 5 km. deler vejen sig i et V, og vi holder til højre mod Asini og Tolo. Der ligger et par campingpladser på vejen, men vi havde på forhånd valgt Camping Kastraki, der ligger helt ud til havet og har en fantastisk udsigt over hele Tolo-bugten.

Pladsen, der primært består af afmærkede og meget små pladser er fyldt godt op. Nogle få pladser er dobbelt størrelse og er beregnet til en personbil med stor campingvogn og de har den absolut bedste beliggenhed. Sådan en plads får jeg nu alligevel snakket mig frem til, selvom vi kun skal være her en enkelt overnatning.

Pladserne er generelt svære at komme ind på, fordi der er store gamle træer med kraftige grene der hænger ned. En autocamper fra Schweiz, der kom samtidig med os, fik nogle gevaldige buler i taget og måtte holde på skrå på pladsen, og vi må have et reb om nogle grene og trække dem til side, for at komme derfra uden skrammer.

Udsigten er, som nævnt, fantastisk og havet ud for campingpladsen er rent og fuldstændig klart at bade i, og heldigvis for det, for 5-6 m ude er der store og skarpe klipper, så det er godt at kunne se bunden.

De sanitære forhold er ikke noget at råbe hurra for, lidt slidte og uhumske og en dansk familie fortæller, at de flere gange har puttet penge i til bad, men at der ingen vand kommer ud af bruseren. Vi får os nu et godt bad; Klaus og jeg klarer os på 20 cent hver, mens pigerne må af med en hel euro, før støvet er vasket af.

Aftentur ved strandpromenaden

Der er et godt stykke vej til Tolo by, men nede på vejen ved indkørslen til campingpladsen, går der bus både til Nafplion og Tolo.

Langs stranden kan man gå 15 – 20 min, og komme til en strandpromenade, hvor der er forskellige restauranter, barer, et diskotek og caféer. Her ligger også Asini Beach Camping, som er klemt inde mellem diverse mere eller mindre støjende faciliteter på promenaden.

Der ser ud til at være en dejlig sandstrand langs hele promenaden, men da jeg går aftentur med hunden der, bliver det en noget livsfarlig affære, på grund af de mange unge og smarte græske fyre i deres hurtige biler og scootere, der lige skulle føre sig frem på promenaden. Jeg ”glemte” tilfældigvis at fortælle pigerne om det sted!

Klik for større billede


Fredede faciliteter

Ifølge deres hjemmeside, er der en restaurant på pladsen, men under vores besøg først i juli måned er den endnu ikke åben, til trods for en næsten fuldt optaget campingplads. På forespørgsel, får vi at vide, at den nok åbner om 2 uger!

Der er en lille butik med dagligvarer, hvor der er rigtig venlig betjening, mens en ”Beach bar” på pladsen ikke kan få vores piger til at blive længere oppe end til kl. 23, fordi der kun sidder  fire ældre grækere og spiller backgammon.

Det mest imponerende ved pladsen er prisen, og den er virkelig høj: 51 euro for én overnatning for familien, hvilket slet ikke svarer til den forholdsvis ringe standard.

Da vi tjekker ud, får vi en snak med lejrchefen, som fortæller, at hele området er fredet, og at det derfor ikke er muligt at gøre ret meget ved pladsen. Ikke engang en gren må de save af et træ uden tilladelse, og den er altså svær at få.

Når vi alligevel kan finde på at vende tilbage til den plads, skyldes det, at vi rejser sammen med to teenagepiger, der gerne vil møde andre unge og da Sun Tours har et stort antal telte på pladsen, er den mulighed til stede.

Klik for større billede


Lido Camping, Tolo

Vores næste stop er Lido Camping, som også ligger i Tolo. Der er to indkørsler til pladsen: den ene fra hovedvejen og den anden fra strandvejen, så når man kører på vejen fra Nafplion til Tolo og vejen deler sig lige før byen, kan man køre begge veje.

Pladsen har ca. 100 enheder samt nogle bungalows, en reception og en lille butik og nogle lidt gamle, men velholdte sanitære forhold. Enhederne er ikke store, men mange af dem er skyggefulde. Campingpladsen ligger lige overfor Tolos bedste badestrand, med klart vand og sand så langt som du kan bunde. Der kan lejes strandstole med tilhørende vaskefade til fødderne! Tolos nye bydel er nærmest lige uden for pladsen, hvor vi finder både restauranter og et supermarked og alt andet du har brug for – såmænd også alt hvad du ikke vidste, du har brug for!

På campingpladsen møder jeg en dansk familie fra Holstebro, der på 6. år har taget turen til Tolo med deres campingvogn. De bestiller den samme plads hvert år, og den ligger perfekt ud til strandvejen, så deres to halvstore børn, selv kan gå til stranden og selv gå ned og handle.

Bussen til Nafplion med forbindelse til Argos, Korinth og Athen, holder lige i nærheden af pladsen.

Klik for større billede


Tæt på vand, stand og by

Tolo er en skøn lille fiskerby, med en del turisme i den nye del af byen, men du kan spadsere langs stranden eller ad den driftige hovedgade ned mod havnen og finde de små listige taverner, hvor grækerne selv indtager deres aftenmåltid og hvor fiskerbådene hver morgen kommer ind med deres fangst i den tidlige solopgang.

Langs stranden kan du leje sejl –og motorbåde og vandcykler, ligesom der findes et dykkercenter i byen. I bugten er der forskellige store og små ubeboede øer, med små kapeller, som er værd at udforske. Kun få kilometer fra Tolo, oppe i bjergene, finder du Agia Moni, som er et gammelt nonnekloster, der absolut er et besøg værd.

Klik for større billede


I en radius af ca. 50 km fra Tolo finder du også berømte steder som Epidauros, Mykene og Korinthkanalen. Fra havnen i Tolo kan man tage med Pegasus Cruises til øerne Hydra og Spetzes. Desuden kan man hver onsdag og lørdag gå på marked i Nafplion og Argos.

Alle pladserne der ellers er i området, er af en fornuftig standard og det du evt. synes de kunne mangle ift. dansk standard, bliver til enhver tid opvejet af de skønne græske strande, den fantastiske græske mad og deres gæstfrihed.

Se også...
Outwell
Subaru
Torre La Sal
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt