Subaru

10.7.12

Af: Kim Middelhede Fotograf: Kim Middelhede
Bogmærk eller del
 

Grækenland: Femstjernet daseferie på Kos - til halv pris

Når skolernes sommerferie står på, er det ofte ret dyrt at komme på ferie. Rejsebureauerne skruer generelt op for priserne, men man kan sagtens ”snyde” bureauerne ved blot selv at gøre en lille indsats. Jeg har fundet et ophold på et lækkert femstjernet hotel i det græske øhav - til den halve pris.

Udsigt fra værelset over havnen i Kos by

Udsigt fra værelset over havnen i Kos by


Jagten på den billige ferie

Vores sommerferie har de sidste mange år været kør-selv ferie til det centrale Europa med det klare mål at være aktive på ferien. Det har været super fint, men denne gang er det tid til at prøve noget nyt. Vi vil slappe helt af, og bare nyde ikke at skulle forholde os til noget som helst. Vi vil gerne besøge en af de mange lækre græske øer, så vi pløjede rejsebureauernes hjemmesider igennem for alt hvad der hedder Grækenland. Vi har tre enkelte ufravigelige krav til vores ferie: Vi vil bo godt, der skal være adgang til swimmingpool og så skal morgenmaden kunne indtages på hotellet. På et af de store danske rejsebureauers hjemmeside faldt vi over hotellet Kipriotis Hotel på øen Kos. Det er et lækkert femstjernet hotel med et skønt poolområde. Der er aircondition og internet på samtlige værelser. Desuden er der tre lækre pools, to restauranter og to barer, foruden en lækker poolbar ved den ene swimmingpool. Som en ekstra bonus er der havudsigt fra de fleste værelser. Det lyder alt sammen meget godt og billederne på rejsebureauets hjemmeside er da også super lækre og særdeles indbydende.

Hotellet set fra vandkanten

Hotellet set fra vandkanten


Et gedigent prischok for en uges ferie

Vi vil af sted i uge 27. Vi er to voksne og to børn på henholdsvis fire og syv år og vi vil gerne rejse fra Billund. Det trykker jeg ind i ”prisudregneren” og venter på min pris. 32.000 kroner regner den sig frem til! Jeg prøver igen et par gange, men den er god nok. Det vil koste os den nette sum af 32.000 kroner for en uges ferie med halvpension på et femstjernet græsk hotel i uge 27! Det lyder som det gale vanvid, så jeg skriver en mail til rejsebureauet og spørger til om det virkelig kan være rigtigt, at prisen er så høj. Få timer efter er der svar i min indbakke. En meget venlig dame forklarer mig, at prisen er sat efter udbud og efterspørgsel, men at der naturligvis er billigere alternativer i den pågældende uge. Det kan hun jo have ret i, men jeg er af den klare overbevisning, at prisen må kunne komme længere ned.

Hotellet huser en lækker udendørs skybar på syvende etage

Hotellet huser en lækker udendørs skybar på syvende etage


Book direkte og spar penge

Jeg skriver derfor en mail direkte til hotellet. Ordret skriver jeg, at vi er en dansk familie som gerne vil høre til en pris for to voksne og to børn i uge 27. Jeg fortæller endvidere vores tre førnævnte krav, og venter i spænding på en returmail. Der går et par dage og der er intet svar. Af erfaring med den græske mentalitet ved jeg, at ting tager tid, så efter fire dage er der svar fra Kipriotis Hotel. De skriver til mig, at prisen for os vil være 85 Euro pr. døgn for os alle fire – hvis vi kan bo på samme værelse med fire separate senge. Prisen er egentlig meget god, men jeg ved også, at grækere er beredte på at prutte om priserne, så jeg skriver, at vi vil give 75 Euro for værelset. Med det samme kommer der svar tilbage, at jeg kan få værelset for 81 Euro pr. døgn, og som en ekstra bonus får vi aftensmad med i prisen.

Poolområdet og havet set fra skybaren

Poolområdet og havet set fra skybaren


Flyv fra Hamburg og spar penge

Omregnet er det godt 600 kroner i døgnet med både morgenmad og aftensmad - det er en rigtig god pris! Det er lidt mere end 4200 kroner – alt i alt for en uges ophold. Jeg beslutter mig for at booke opholdet, og går med det samme i gang med at lede efter flybilletter. Flere og flere danskere flyver ud i verden fra lufthavnen i Hamburg af den simple grund, at det i mange tilfælde er meget billigere at flyve fra Tysklands næststørste by. Jeg finder flere forskellige muligheder, men særligt tilbuddet fra det tyske Airberlin springer mig i øjnene. Med afrejse fra Hamburg lørdag d. 30. juni ved middagstid. Mellemlanding i München og videre en time efter til Kos. Returfly fra Kos til München lørdag den 7. juli og fly fra München til Hamburg søndag formiddag. Pris knap 11.000 kroner! Eneste minus er, at vi er nødt til at tage en overnatning i München på hjemrejsen. Men især i det sydtyske er hotelpriserne meget billige, og hos Holiday Inn, som ligger et stenkast fra lufthavnen i München, booker jeg et værelse til lidt mere end 500 kroner for os alle fire – incl. morgenmad! En ferie til halv pris venter således forude.

Ungerne kræver intet andet end en pool

Ungerne kræver intet andet end en pool


Hyggesnak med taxichaufføren

Nu ved jeg godt, at man på en charterferie bliver transporteret i bus fra lufthavnen og direkte ud til hotellet. Jeg ved også godt, at der altid holder taxier i lufthavnene til de, der ikke booker rejserne ved charterselskaberne. Jeg spørger derfor den første chauffør om en pris til vores hotel. Han vil have 50 Euro for at køre de 30 kilometer. Jeg tilbyder ham 30 Euro, så vi slår halv skade og ender på 40 Euro for turen. Det er en okay pris. Vi pakker bilen og drager mod Kos by hvor hotellet ligger. Undervejs får vi en snak om den finansielle krise i Grækenland, og Petros, som chaufføren hedder, ryster på hovedet og siger, at det er Euroens skyld, at Grækenland nu skal have kunstigt åndedræt for at undgå statsbankerot. Alt er blevet dyrere efter vi har fået Euroen, siger han og slår ud med armene. Han forsikrer dog samtidig, at vi som turister intet kommer til at mærke til krisen: Vandet er stadig dybblåt, solen skinner stadig fra en skyfri himmel og maden er stadig voldsom god på de små tavernaer.

Om morgenen står en kok og rister friske muslinger hvis det kunne friste!?

Om morgenen står en kok og rister friske muslinger hvis det kunne friste!?


Kipriotis Panorama Hotel & Suites

”Welcome to Kipriotis.” En smilende butler står klar i foyeren og er klar til at transportere vores bagage op til værelset. I den flotte marmorbelagte reception tjekker vi ind og efter en kort briefing om hvor vi finder restauranterne og poolområdet, kan butleren få lov at vise os vej til værelset. Et stort indbydende værelse venter os fra terrassen er der havudsigt. Ungerne er allerede ved at plage om en tur i poolen, men det er ved at være for sent til en badetur, så vi må højt og helligt love, at det er noget af det første vi gør efter morgenmaden dagen derpå. Vi får ungerne puttet og da de er faldet i søvn nyder fruen og jeg et glas græsk vin på vores terrasse mens cikaderne fløjter lystigt i den græske sommeraften. Vi skåler hinanden god ferie mens solen går ned ude over det ægæiske hav.

Kokken skærer for af grisen ved aftenbuffetten

Kokken skærer for af grisen ved aftenbuffetten


I den grad daseferie

Det er søndag morgen og vi vågner alle fire på samme tid. Vi er sultne, så vi hopper i tøjet og smutter ned i restauranten. En kæmpe morgenbuffet venter os. Her er virkelig alt hvad der skal være til et morgenbord. Mange slags juice, adskillige former for brød, pålæg og selvfølgelig den ægte lækre fede græske yoghurt. Her er et hav af lokale frugter og en kok sørger for, at din omelet bliver præcis som du vil have den. Efter morgenmaden smutter vi ud til poolen. Ungerne er de første i vandet, og konen og jeg snupper hver vores solvogn. Vi soler og bader i nogle timer inden frokost. Her smutter vi ned på en taverna og bestiller lige hvad vi kan tænke os. Ungerne er til spaghetti, fruen bestiller den græske specialitet Saganaki (smeltet ost stegt i friture) og jeg falder for den lokale salat ”Chefsalad” som består af tomater, agurker, grøn salat, æg, skinke og ost. Efter frokosten er det retur til poolen inden aftensmaden. Her venter et hav af lokale specialiteter os. Selvom vi før har prøvet all inclusive-konceptet med begrænset succes, er Kipriotis en undtagelse. Maden er virkelig lækker, personalet er yderst venligt og serviceminded og jeg er ikke afvisende for en gentagelse en anden gang. Vi laver faktisk ikke andet end at bade, spise og sove så en uges daseferie går hurtigt. Kipriotis Panorama Hotel & Suites er et femstjernet hotel. Det får også fem stjerner ud af seks herfra. Den sjette stjerne får det når man engang tilbyder frit internet på værelserne. Som det er nu, betaler man nemlig ekstra for det. Omvendt: Hvem har også brug for nettet på en daseferie?

Subaru
Swarowski
RejseAvisen.dk
Seneste nyt