La Quercia

1.1.16

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: RejseAvisen.dk
Bogmærk eller del
 

Farverige forår med tulipanerne i Keukenhof (2/2)

En forårsrejse til Holland er uforglemmelig oplevelse. Millioner af farvestrålende tulipaner byder foråret velkommen. Der er mange måde at rejse dertil på. Denne artikel handler om en busrejse med Riis Rejser. I denne anden del af artiklen, kigger vi nærmere på kongeslottet Het Loo, hovedstaden Amsterdam og den hyggelige landsby Volendam.

Slottet Het Loo er fascinerende

Slottet Het Loo er fascinerende


Slottet Het Loo

Vi besøger også slottet Het Loo, der ligger i udkanten af Apeldorn. Det 300 år gamle slot med en 10.000 hektar stor slotspark. Slottet var tidligere den hollandske kongefamilies yndlings-sommerresidens.

Hovedbygningen er fra 1685 og blev oprindeligt bygget som jagt slot til statsholder Wilhelm III. Han blev i 1688 konge over England, gift med dronning Mary II og dermed fik Het Loo også status som konge slot.

I dag kan man besøge de overdådige slotsværelser eller som os bruge tiden i den enorme park. Parken er flot på denne årstid, men om sommeren vil det være et imponerende syn at de se fire forskellige haver blomstre i flot flor.

Man kan heller ikke undgå at blive fascineret over de velholdte hestestalde, den majestætiske allé og den enkle men elegante slotsplads.

Kanal- og havnerundfarten giver et godt indtryk af Amsterdam, på meget kort tid

Kanal- og havnerundfarten giver et godt indtryk af Amsterdam, på meget kort tid


En lille bid af Amsterdam

Det er et kort ophold i Amsterdam, og det skal klart ses som en appetitvækker til et senere besøg.

Vi er på kanal- og havnerundfart og her får man set ret meget på kort tid.

Vi sejler gennem de utallige kanaler, der kendertegner Amsterdam og man får i den grad et indtryk af byens netværk af vand.

Vi sejler også ud i det åbne havneområde, hvor man får et klart indtryk af Amsterdam som en moderne storby – et knudepunkt og et handelscentrum, men også en havefront hvor der bygges nye kulturelle samlingspunkter.

Efter sejlturen er der lidt tid på egen hånd, til f.eks. shopping, sightseeing eller en god frokost.

Den lille hyggelige havneby Volendam har været inspiration for mange store kunstenere gennem tiden

Den lille hyggelige havneby Volendam har været inspiration for mange store kunstenere gennem tiden


Et lille stop i Volendam

Vi lægger vejen forbi kystbyen Volendam, som ligger ud til 700 km2 store sø Markermeer. Markmeer er så stor at det virker som man er ved det åbne hav.

Byen var i starten af 1900 tallet et populært mål for kunstnere, og blandt andet har Picasso og Renoir fundet inspiration i byen.

Man kan opleve at flere af de lokale er iført traditionelle nationale klædedragter. Et sjovt syn.

Der er ikke mange turister denne forårsdag, men alligevel får man en fornemmelse af byen som et sted, der får besøg af mange i højsæsonen.

De mange souvenirbutikker, restauranter og cafeer vidner om at der kan være mange gæster i byen.

Busferie er en herlig og nem ferieform, hvor alt er planlagt for dig

Busferie er en herlig og nem ferieform, hvor alt er planlagt for dig


Suverænt at rejse med bus

Tulipanerne, der også er temaet for denne rejse, er helt klart også den største oplevelse, men det gode ved at rejse på denne måde, er også at man får en masse små appetitvækkere til næste gang man vil rejse.

På en busferie er der sørget for alt – transport, overnatning, entreer og guidning, og så er man i godt selskab sammen med både en herlig chauffør, en dygtig guide og de andre gæster.

Det er god stemning.

Outwell
Subaru
Campingferie 650,-
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt