Dayz Resorts

1.9.14

Af: Katja Nathalie Jensen Fotograf: Kim Middelhede
Bogmærk eller del
 

Kunstnerisk campingferie i Van Goghs fodspor

Den 29. juli 2015 er det 125 år siden, at Vincent van Gogh døde. I den anledning sætter Hollands Kongres og Turistbureau (NBTC) og stiftelsen Van Gogh Europa fokus på den hollandske kunstner i hele 2015.

Hollands store kunstner, Vincent van Gogh, hyldes her i 2015, som er 125-året for hans død.

Hollands store kunstner, Vincent van Gogh, hyldes her i 2015, som er 125-året for hans død.
Fotograf: iStockphoto


Kombiner campingferien med disse udstillinger

Kunstneren Van Gogh hyldes i 2015 med et temaår, der byder på aktiviteter i Holland, Belgien, Frankrig og Storbritannien.

Temaåret går under titlen ’125 års inspiration’, og udgangspunktet er, at Vincent van Gogh stadig, 125 år efter sin død, inspirerer mange. I løbet af i år er der arrangeret aktiviteter forskellige steder i Holland, Belgien, Frankrig og Storbritannien, som har haft indflydelse på van Goghs liv og kunst.

Er du kunstinteresseret, er der derfor god mulighed for at planlægge årets campingferie, så du kan lægge vejen forbi én af disse tre udstillinger om van Gogh:

Fra prædikant til kunstner:
Frem til 17. maj 2015 arrangerer stiftelsen Mons 2015 udstillingen van Gogh i Borinage – en kunstners fødsel i samarbejde med den belgiske by Mons' år som europæisk kulturhovedstad. I løbet af van Goghs næsten to år lange ophold fra 1878-1880 i provinsen Borinage (Vallonien) sluttede han sin karriere som prædikant og valgte i stedet livet som kunstner.

Traditionel van Gogh-udstilling:
Kröller-Müller Museum i Otterlo i det østlige Holland har verdens næststørste samling af van Gogh-værker. Fra 25. april til 27. september 2015 vises udstillingen van Gogh & Co. Udstillingen fokuserer på de traditionelle genrer i slutningen af 1800-tallet: stilleben, landskaber, panoramaer, bybilleder og portrætter.

Unik dobbeltudstilling med Munch:
Van Gogh Museum i Amsterdam satser stort med den ambitiøse udstilling Munch: Van Gogh fra 25. september 2015 til 17. januar 2016. Både Vincent van Gogh og Edward Munch er kendt for sine følelsesladede malerier og tegninger, deres personlige og innovative stil og sine eventyrlige livsforløb. På trods af de mange paralleller har disse kunstneres værker aldrig tidligere været vist på den samme udstilling.

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt