Royal Caribbean

10.1.16

Af: Morten Fischer Fotograf: Morten Fischer
Bogmærk eller del
 

Hvordan jeg kom videre som ny jæger

For mit vedkommende startede det hele en sommer, hvor jeg gerne ville skyde lerduer! Men jeg kunne ikke rigtig finde ud af at komme i gang. Hvor og hvordan? Jeg prøvede at søge på nettet, men fandt ikke rigtigt noget, jeg synes at kunne bruge.
En jæger foreslog mig, at jeg lige så godt kunne tage et jagttegn!

Mine to første bukke

Mine to første bukke


Mörka Skogs Utbildningsjakter i Sverige

Det gjorde jeg så hos de gode folk i Hvidovre Jagtforening, som arrangerede et fint kursus. Jeg bestod jagtprøven og et par måneder efter riffelprøven. Efter intens skydetræning hen over sommeren, følte jeg mig klar, da jagtsæsonen endelig kom.

Herefter begyndte det at gå rigtig stærkt. Jeg var heldig at finde alle tiders supersted - Mörka Skogs Utbildningsjakter - i Sverige, hvor man holder nogle super professionelle jagtkurser.

Der er dels lektioner som omhandler teori og andre med en helt del praktisk jagt. Det der er unikt, er dels dybden i undervisningen og dels at der er meget jagt. Vel at mærke rigtig jagt. Ikke tivoliskydning i aflukkede områder.

Jeg har været på bukkejagt, fuglejagt og senest elgjagt. Det har været nogle superoplevelser hver gang, hvor jeg er rykket rigtigt langt rent videnmæssigt på disse kurser.

Skudøvelser

Skudøvelser


Skudøvelser

På bukkejagtkurset prøvede jeg for eksempel forskellen på, at skyde henholdsvis 100 meterskud og 200 meterskud fra tårn. Men vi prøvede også med en mindre afstand.

Det var en god lektie, at se hvordan skuddet sad på de forskellige afstande.

Vi var ude og gå på spor med sweisshunde. Vi gennemgik skudtegn. Vi jagede. Vi brækkede råvildtet og til slut lærte vi også at forlægge dyret.

Alt i alt et meget omfattende kursusforløb, hvor man tilegnede sig meget viden.

En rigtigt pæn buk

En rigtigt pæn buk


Mine bukke og fugle

At jeg så samtidig skød to bukke på kurset og naturligvis fik kødet m.m. med hjem, gjorde jo heller ikke kurset dårligere.

Kurset med jagt på ænder, fasaner og agerhøns var også supergodt. Og igen kom jeg hjem med en masse viden og oplevelser.

At jeg så samtidig kom hjem med 14 ænder og en agerhøne, gjorde jo heller ikke noget.

Det er noget særligt at nedlægge så stort et dyr

Det er noget særligt at nedlægge så stort et dyr


Min første elgjagt

Det seneste kursus var jagt med stående elghund. Vi skiftedes til at gå med hundeføreren og sidde på post. Alt sammen i den flotte svenske natur.

Vi var fælles om at brække elgen og flå den, og alle aspekter fik vi forklaret under vejs. Både på jagten og under flåningen af dyret.

Igen kom man fra kurset og følte man var afklaret omkring mange af den jagtforms aspekter.

At jeg så skød to elge på min første elgjagt, gjorde bestemt ikke mit kursus ringere.

Skydeøvelser

Skydeøvelser


Gå blot i gang

Jeg kan varmt anbefale nye jægere og øvede, at tage de jagtkurser eller tage med på jagt ved Mörka Skoga i Sverige.

Det er alle pengene værd!

For mig blev det i alt: To bukker, 20 ænder, to fasaner, en agerhøne, en due og to elge - og jagtsæsonen er slet ikke færdig endnu!

Sådan kom jeg i gang som jæger!

Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt