Subaru

28.4.17

Af: Peter Kyhl Olesen Fotograf: Allan Vie Hansen og Guinness.com
Bogmærk eller del
 

Besøg den sorte øl hos Guinness Storehouse i Dublin

Den syngende og underholdende chauffør lader ”hop on - hop off”-bussen slingre ekstra meget, da vi når til Guinness Storehouse. - Mine damer og herrer, vi er nu kommet til turens højdepunkt. I kommer nu til at smage Guinness! Men husk, at den sidste bus kører herfra klokken sytten!, lyder det med et grin.

Når man er i Irland kommer man ikke uden om Guinness

Når man er i Irland kommer man ikke uden om Guinness


Guinness fra A til Å

”Dublin. The home of Guinness. Born in Ireland – adored worldwide“ står der ved indgangen til det syv etager store Guinness Storehouse, der er indrettet som et kæmpemæssigt ølglas! Det ligger tæt op ad St. James’s Gate, hvor den bløde mørke øl med det cremede hvide skum er blevet brygget i århundrede.

Turen, som er uden guide, starter dog fra foden af verdens største pintglas med en kort introduktion fra en af medarbejderne. Bagefter kan du give dig i kast med en guidet tur i lyd og billeder, der dækker alle facetter af, hvordan ’The Black Stuff’, som Guinness kaldes i folkemunde, bliver fremstillet.

Du lærer om Guinnessfamiliens historie og kommer tæt på nogle af de maskiner og tønder, der tidligere blev brugt til produktionen af Guinness.

Når du når op på anden etage, ser du en gigantisk samling af Guinnessflasker, som har været i brug i århundreder. Her kan du også lære om, hvordan et af verdens største ølbrands startede, og hvordan det hele tiden er blevet udviklet. Guinness brandet er synonym med tegneren John Gilroys farvestrålende dyremotiver, som det med turkanen der sidder med et Guinness glas på sit næb, mens der står ’Lovely day for a Guinness”.

Gratis smagsprøve

Når du har været igennem næste etage, hvor et stort verdenskort viser, i hvilke lande du kan drikke Guinness, er det, som om din hals begynder at tørre lidt ud.

Men det er der råd for! På fjerde etage bliver du instrueret i kunsten at skænke den perfekte Guinness. I indgangsbilletten er der inkluderet en gratis Guinness, og du kan vælge at drikke den her. Du får overrakt et certifikat i at kunne skænke Guinness.

Du kan også vælge at vente med den gratis Guinness, til du når op på syvende etage. I Gravity Bar har du et 360 graders panoramisk view over Dublin og Wicklowbjergene. Det er ganske enkelt flot!

Hvilken dag smager Guinness bedst? - Hver dag!

Hvilken dag smager Guinness bedst? - Hver dag!


Irlands største industrieventyr

“GUINNESS – Brewed in Dublin“ står der for det meste på dit glas, når du køber den mørke øl med det tykke cremede skum på en pub eller et andet udskænkningssted i Danmark.

Og som det tydeligt fremgår under et besøg på Guinness Storehouse, så er Guinness en virksomhed, der har haft en enorm betydning for Dublin og Irland.

Guinness er i dag ubetinget verdens største leverandør af porter og Irlands største industrieventyr.

Hver dag produceres der omkring tre millioner pints. Det gør Guinness til et af de største bryggerier i Europa. I dag ejes Guinness af Diageo, som også fremstiller Smirnoff, Johnnie Walker og Baileys.

På din vej ud vil du i stueetagen komme forbi ’Guinness Store’, hvor der er Guinnesssouvenirs i alle afskygninger. Over 60 % af de produkter, som er til salg her, er eksklusivt fremstillet til salg i denne forretning.

Det kan godt betale sig at købe dine billetter online, da du sparer 10 % og samtidig opnår tidsbesparelser ved indgangen.

Tamarit Parc Resort
Subaru
Torre La Sal
Primo Tours
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt