Subaru

19.3.17

Af: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Tourism Ireland
Bogmærk eller del
 

Location til den nye Star Wars film - i en galakse - ikke så langt væk

Er du filmnørd - og i særdeleshed Star Wars fan, er det oplagt at tage på location ferie i Irland. I den nye Star Wars film, The Force Awakens, kommer du som biografgænger til at opleve en ekstremt betagende ø, der ligger ud for Irlands sydvestlige kyst. Den hemmeligholdte afslutning på Episode 7 blev nemlig optaget i 2014 på Skellig Michael Island.

Den Irske ø Skellig Michael lægger rammerne over de afsluttende scener i Star Wars: The Force Awakens.

Den Irske ø Skellig Michael lægger rammerne over de afsluttende scener i Star Wars: The Force Awakens.


Location-ferie populært

TV og film inspirerer ofte folks valg af rejsemål og mange bliver påvirket i deres valg af destination, ud fra hvad de har set på skærmen. Dette gælder ikke mindst fans af filmfranchisen Star Wars - og i tilfældet Irland håber man på at få flere location-gæster til landet, her efter premieren på den nye film af instruktøren J.J. Abrams.

- De irske optagelser til Star Wars vil få millioner af mennesker verden over til at få øjnene op for det storslåede landskab på Skellig Michael. Det er en virkelig effektiv måde til at nå folk og skabe opmærksomhed om Skellig-øerne, det sydvestlige Irland og landet i det hele taget, og det vil give mange lyst til at komme på besøg, udtaler Niall Gibbons, leder af Tourism Ireland.

I det hele taget er Irland en populær destination for location-ferier, da mange scener i kultserien Game of Thrones, samt adskillige andre film og tv-serier, er optaget i landet.

I dag lever der kun fugle på Skellig Michael.

I dag lever der kun fugle på Skellig Michael.


Book tid til besøget

Skellig Michael er en lille ø, der ikke er let tilgængelig, og man kan kun komme derud med båd fra f.eks. landsbyen Portmagee i County Kerry, langs Irlands Wild Altlantic Way. Portmagee var også landsbyen hvor J.J. Abrams og resten af holdet bag Star Wars filmen holdt til under optagelserne.

I dag bor der udelukkende fugle på Skellig Michael, men for over tusinde år siden bosatte nogle munke sig på øen. Deres bikubeformede stenhytter er blevet restaureret og kan besøges fra maj til september. Det er nødvendigt at reservere tid i forvejen.

Meget passende er Kerry også det ene af de i alt tre ”Gold Tier International Dark Sky”-naturreservater i verden. Mælkevejens strålende bånd, Andromeda-galaksen, stjernehobe og stjernetåger er bare nogle få af de vidundere, man kan opleve med det blotte øje og uden astronomisk udstyr eller særlige lysfiltre, så skal du ha den ultimative Stjernekrigs oplevelse - er Kerry og Skellig Michael et oplagt bud.

Outwell
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt