Isabella

7.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Alghero – en ferieby med fæstningsværk, Sardinien, Italien

Da vi for en uge siden ankom til Sardinien tidligt på aftenen, boede vi den første nat på Hotel Catalunya i byen Alghero. I modsætning til vores norske og svenske rejsefæller, der kom med et tidligere fly og havde hele dagen i Alghero, så vi ikke byen, men det ville vi forfærdeligt gerne.

Hotel San Marco

Hotel San Marco


Hotel San Marco i Alghero

Vi rådfører os med vores rejseleder fra Tema Rejser og sammen med sine kolleger fra Startour, der netop har Alghero som en af deres destinationer, lykkes det at finde to pladser i bussen som skal til Alghero sammen med de gæster, der har bestilt en ekstra ferieuge på Sardinien.

Vores bagage parkeres i receptionen på Hotel San Marco, som ligger nord for Algheros historiske centrum - ca. 20 minutters gang langs stranden.

Det er et dejligt og populært hotel med egen svømmepøl og egen bred sandstrand til bugten lige på den anden side af vejen.

På vej mod byen passeres fiskerihavn og marinaen

På vej mod byen passeres fiskerihavn og marinaen


Langs vandet til Alghero’s gamle bydel

Vi har nogle timer til at gå på opdagelse i denne spændende middelalderby og begiver os straks til fods langs den skønne badestrand ind mod byen.

Undervejs passeres marinaen og den gamle fiskerihavn, hvorfra flere både arrangerer udflugter til det helt specielle klippefremspring Capo Caccia med Neptun-grotten et par km. ude på den anden side af bugten.

Vi kan se klippeformationen, men har i dag desværre ikke tid til denne seværdige udflugt.

På fæstningsmuren

På fæstningsmuren


Alghero – en catalansk middelalderby

Området omkring Alghero har været beboet siden tidernes morgen og i nærheden findes bl.a. Nuraghe-ruiner fra bronzealderen. Og naturligvis har også romerne været her, men det var først i begyndelsen af det 1200 århundrede, at folk fra Genova anlagde en militær base kaldt Castellaccio, at byen begyndte at voksede nær det vi ser i dag.

Da spanierne kom i 1354 var det folk fra Catalonien som rykkede ind. De oprindelige beboere blev simpelthen smidt ud af byen – og den dag i dag har man sin helt egen dialekt.

Hele den gamle bydel, der ligger på en pynt ud til havet, er omgivet af en intakt forsvarsmur med en række fine, runde tårne, og hvad er mere naturligt end  at spadsere en tur rundt om byen på denne fæstningsmur.

Udsigterne undervejs er betagende og på de forskellige bastioner ses kastekanoner, som man i middelalderen brugte til at slynge glødende sten mod angribende skibe.

Man kan også spadsere rundt om byen neden for fæstningsmuren.

Glaseret tag på kirke

Glaseret tag på kirke


Bag beskyttende mure

Inde bag byens beskyttende mure, der dækker tre sider ud mod havet, ligger ældgamle stenhuse side om side med paladser og kirker langs trange, brostensbelagte stræder.

Her finder vi byens katedral Santa Maria fra 1567 med tilhørende klokketårn – campanilen. Men her er flere kirker, som det kan være svært at få øje på, når man går rundt i de smalle gader.

Som den internationale turistdestination Alghero er, findes her naturligvis også en del souvenir- og specialbutikker samt et utal af restauranter, hvoraf i hvert fald en er af tvivlsom karakter.

På restaurant Acquolina får vi en slatten pizza så ringe, at stedet ikke kan anbefales.

De fleste af Algheros hoteller ligger uden for den gamle bydel, hvor der kun sjældent kommer biler – og så er de små.

Derudover har byen en række museer.

Afslapning ved poolen på Hotel San Marco

Afslapning ved poolen på Hotel San Marco


Aftenflyet hjem

Vi kunne sagtens have brugt meget længere tid i denne spændende by og oplandet i det nordvestlige Sardinien, men hen på eftermiddagen er vi tilbage på Hotel San Marco og slapper af ved poolen, inden bussen bringer os mod den nærliggende Aeroporto di Alghero efter en begivenhedsrig rejse rundt på Sardinien.

Outwell
Campingferie 650,-
Primo Tours
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt