Azamara Cruice

25.6.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

En fridag i Stresa ved Lago Maggiore i Norditalien

Det er fridag, dvs. at Vitus Rejser ikke har programsat udflugter denne dag, så der er rig mulighed til egne oplevelser i Stresa og/eller på Maggiore-søen ...

Livlig handel på markedet i Stresa

Livlig handel på markedet i Stresa


Markedsdag i Stresa

Det er fredag - og fredag er markedsdag i Stresa og det skal man ikke gå glip af.

Handelsfolket turnerer mellem byerne her ved Lago Maggiore og i dag kommer de i deres vogne og beslaglægger store dele af pladsen Piazza Capucci og omkringliggende gader mellem kl. 08.00 - 13.00.

Og her er alt hvad man kan forvente af et rigtigt italiensk marked - fra friske frugter og grøntsager til pølser og oste, oliven og tørrede– og syltede frugter, og ikke mindst tøj, tasker og læderting o.m.a.

Det er bemærkelsesværdigt, så mange sorte der sælger fra boderne. Måske har de været flygtninge fra Afrika, som Italien har modtaget rigtigt mange af, så det er glædeligt at se, at de her har skaffet sig en levevej som handelsfolk.

Udsigten fra kapellet i Passera

Udsigten fra kapellet i Passera


Landsbyerne på bjerget

Bag markedspladsen går en vej Via Manzoni op ad det bagvedliggende bjerg og her kommer vi op forbi Colle Rosmini - et kollegium opkaldt efter den italienske præst, poet og filosof Rosminian.

Herfra følger vi vejen til landsbyen Binda og videre til Passera (byerne hænger næsten sammen), hvor vi fra kapellet har en fin udsigt ud over Maggiore-søen.

Vi er nu kommet så højt over søen, at vi også kan se de sneklædte bjerge, der hidtil har ligget skjult bag det store marmorbrud i bjerget nord tor Stresa.

Men de Borromeiske Øer kan vi ikke se - og det var faktisk vores hensigt med at vandre op til de små landsbyer på bjerget.

Indhentning af væsketabet på Daniel's Bar

Indhentning af væsketabet på Daniel's Bar


Kun glimt til øerne

Vi spadserer derfor tilbage mod Stresa, kommer under jernbanen og op til landsbyen Carciano nord for Stresa.

Men de mange villaer skygger for udsigten, så vi kun får glimt af øerne mellem husene.

Vi går derfor ned til Lidoen og tilbage ad søpromenaden, hvor vi får udlignet væsketabet på Daniel's Bar, mens øllet og udsigten ud over søen nydes.

Tilbage på torvet i Stresa indtages frokosten på Restorante Centrale, der både har en kvik betjening og god italiensk mad.

Pause og kaffe med musik i De Schweiziske Alper

Pause og kaffe med musik i De Schweiziske Alper


Hyggetur tilbage mod Danmark

Den uundgåelige dag er kommet, hvor vi forlader Lago Maggiore og sætter kursen nordover langs søen, forbi Locarno og op gennem De Schweiziske Alper.

Det er overskyet meget af tiden, men det gør ikke så meget, når man sidder i en bus og bare slapper af, og kan nyde når der er ”stuegang” med servering af kolde drikke.

Det er heldigvis tørt, når vi undervejs stopper og der gives mulighed for at få lidt varmt at drikke – herunder ”kaffe med musik”...

Vi har en enkelt overnatning på Hotel Eydl i Kirchheim, der er kendt af mange danske busrejsende og som drives af det dansk-tyske par Pia og Ludwig.

Næste dag er der frokost hos Hotel Landgasthod Mohren i Wangen, inden vi rammer færgen til Danmark efter en lang dags kørsel med en dygtig og utrættelig chauffør.

Sneklædt bjerg set fra bjerglandsbyen Passera

Sneklædt bjerg set fra bjerglandsbyen Passera


Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Subaru
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt