La Quercia

1.1.16

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Gardasøens perle - derfor er rideferie en drøm (3/3)

I det fjerne troner Monte Baldo på den anden side af Gardasøen. Der er stadig sne på toppen her i maj måned, men på denne side af søen er vejret igen strålende, og vi skal på den sidste dagstur. Jeg er helt dus med min hest og hopper i sadlen som havde jeg aldrig lavet andet. Herligt!

Hestene lader sig ikke gå på af noget. De tager dagen helt afslappet.

Hestene lader sig ikke gå på af noget. De tager dagen helt afslappet.


Utrolige heste

Vi rider en del timer og igen går det op, op, op. Det er så imponerende, hvad hestene magter. Jeg har trods alt spist en del de sidste par dage.

En ting er vægten og terrænet, men hesten er også utrolig rolige i forhold til alt det vi rider forbi: gøende hunde, mountain bikes, der drøner forbi os eller andre ting, der pludseligt dukker op. Det rør dem langsomt.

Den gamle papirfabrik ser er helt sikkert et besøg værd.

Den gamle papirfabrik ser er helt sikkert et besøg værd.


Vi stopper ved en papirfabrik

Vi ridder op i Valle Delle Cartiere, hvor vi kommer forbi en gammel papirfabrik fra slutningen af 1300 tallet.

Her gør vi et lille stop for at få indblik i et meget gammelt håndværk på disse kanter.

Det rene vand i floden sammen med den friske bjergvind var en perfekt kombination til at producere papir og papir af meget høj kvalitet.

Vejen vi ridder på i dag har været en meget smal og ganske farlig bjergsti i gamle dage, som de ansatte skulle forcere for at komme op til fabrikken.

800 meter over Gardasøen, på ryggen af hesten. Wow!

800 meter over Gardasøen, på ryggen af hesten. Wow!


Villa Campi – for enden af vejen

Ude i naturen igen nyder vi stilheden. Vi har retning mod et gammelt hus oppe i bjergene, hvor vi skal overnatte den sidste nat.

Det er så vildt at tænke på, at på bare tre dage er jeg blevet fuldstændig dus med at sidde er i sadlen og have total overskud til at nyde omgivelserne.

Ingen af os taler, vi sidder alle tre i hver vores lille verden og nyder nuet. Vi ved det ikke kommer tilbage, så det er bare om at nyde det nu og her.

Lige før vi ankommer til Villa Campei forslår Giovanni en galop, og den er vi friske på.

Vores suveræne ridetur slutter med at vi griner højt. Hele følelsesregisteret er taget i brug og endnu en gang er vi kommet til et helt specielt sted næste 800 meter over Gardasøen.

Nu får hestene fri, efter en herlig ferie.

Nu får hestene fri, efter en herlig ferie.


Her slutter rejsen

Giovanni har igen samlet et par venner og sammen nyder velsmagende polenta med en stor sammenkogt gryde med bl.a. vildsvin.

Der åbnes god rødvin og selv det kræver en ekstra trøje at sidde ude, fortsætter hyggen under nattehimlen i det hyggeligste selskab du kan forstille dig.

Tæt på naturen og hjertevarme i en skøn blanding. Det er ferie når det er alle bedst.

Passer til mit slogan

Det er med et vist vemod, at Lene og jeg tager afsted med Giovanni, Scuderia Castello, Villa dei Campi og Villa Campei, men vi kommer helt sikkert igen.

Det bedste ved naturoplevelser er, at de aldrig er ens. Selvom du besøger det sammen sted, så er naturen altid anderledes.

Jeg er ikke født på en hest og drømmer heller ikke om at få min egen, men oplevelser som denne er guld og passer perfekt til mit livsmotto – jeg samler på oplevelser for dem kan ingen tage fra mig.

Vores tur er til ende, men vi har helt sikkert fået en oplevelse for livet.

Vores tur er til ende, men vi har helt sikkert fået en oplevelse for livet.


Subaru
Primo Tours
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt