Dayz Resorts

19.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Højt på et bjerg ligger en lille by - Enna, Sicilien, Italien

I Danmark ved vi godt, at færdselsreglerne skal overholdes, men sådan har sicilianerne det generelt ikke. Mange opfatter færdselsloven som en venlig henstilling og gør i øvrigt som det passer dem. Holder man tilbage for rødt, tudes der ofte i hornet fra bilerne bagved!
Men vi sidder trygt og godt i bussen og er på vej mod lufthavnen i Catania og skal hjem efter en dejlig rundrejse på Middelhavets største ø.
Men rejselederen har overraskelser i ærmet ...

Middelalderbyen Enna ligger på en højderyg

Middelalderbyen Enna ligger på en højderyg


Enna - en højtliggende middelalderby

På vejen røber rejselederen, at han godt vil vise os endnu en helt speciel by, og midt inde på øen - faktisk så langt man kan komme fra kysten som det er muligt - kører vi ind i Enna-provinsen.

Omkring os i det frugtbare, kuperede landskab ses flere byer, som er placeret strategisk på toppene af mindre bjerge, således at byerne i middelalderen var lette at forsvare.

På toppen af et 931 meter højt bjerg ligger Enna med et helt eminent udsyn over dalen og vulkanen Etna samt de omkringliggende andre byer f.eks. nabobyen Calascibetta, der ligeledes ligger på en bjergtop.

Middelalderbyen Enna spreder sig hen over en langstrakt bjergryg og via en mindre sænkning i bjerget kan man komme over til en anden del af byen.

Udsigt mod Frederick 2. tårn på en anden bakketop

Udsigt mod Frederick 2. tårn på en anden bakketop


På egen hånd

Vi har god tid og får lejlighed til at opleve byen på et par timer og sætter straks kurs ned ad hovedgaden, som er flankeret af gamle kirker, pittoreske huse og pladser.

Men man skal se sig for, for selv i disse smalle gader er her masser af biler med bilister, som bare vil frem!

Vi passerer byens gamle katedral fra 1300-tallet og har mellem to bygninger udsigt til Frederick 2.’s tårn som er 24 meter højt og placeret på en anden af byens højdepunkter. Vi spadserer derover for at se nærmere på tårnet, der ligger midt i et parkanlæg og derfor er usynligt, indtil man står op ad det.

Castello di Lumbardia

Castello di Lumbardia


Castello di Lumbardia

På bjergryggens østlige del og højeste punkt ligger middelalderborgen Castello di Lumbardia med stejle klippesider til tre verdenshjørner.

Borgen, der er et fremragende eksempel på den tids forsvarsanlæg, er åben for besøgende. Det er dog ikke muligt at komme ind i selve bygningerne eller tårnene.

Her har boet 7.000 soldater fordelt på borges forskellige niveauer og ved at spadsere rundt i de blomsterdækkede indergårde, kan man danne sig et billede af hvorledes stedet har fungeret, både som handelsplads, som kampplads og bolig for de kongelige.

Indkøbene er gjort

Indkøbene er gjort


Sicilia Outlet Village

Fra middelalderen kommer vi til nutidens moderne forbrugerverden, da bussen drejer ind i Sicilia Outlet Village lige ved autostradaen mellem Palermo og Catania - en god halv times kørsel fra Enna.

Her er opført en hel ny by af eksklusive modeforretninger, hvor bl.a.  Armani, Gucci, Kalvin Klein, Versace og alle de andre luksuøse brands har til huse, og hvor man kan få kreditkortet til at gløde - hvis man har det rigtige shopping-gen.
Hvad med en Gucci-taske på tilbud - nu nedsat til 16.000 Euro?

Her gøres de sidste indkøb, inden vi først på aftenen når lufthavnen for at vende tilbage til Danmark med flyselskabet Norwegian.

Blandt blomster i en indergård på Castello di Lumbardia

Blandt blomster i en indergård på Castello di Lumbardia


Torre La Sal
Primo Tours
Subaru
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt