Subaru

2.5.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Klassisk busrejse til Gardasøen (2/3), Norditalien

Denne morgen kører vi med bussen nordpå til den lille by Malcesine og går direkte ombord på en af de mange turbåde, der sejler i pendulfart mellem Gardasøens byer.

På bytur i Riva del Garda

På bytur i Riva del Garda


Sejltur på Gardasøen

Vi når ikke at se byen, men kan danne os et indtryk af den mens vi i kraftig vind sejler forbi det betømte Scaligero-slot, der rejser sig over byen. Byen har i øvrigt en gondolbane, der kan løfte én op på Monte Baldo - den sneklædte bjergkæde, der løber langs med Gardasøen.

Mens vi sejler nordpå har vi udsigt til stejle klippesider med små landsbyer, der klistrer sig til klipperne højt over søen. Båden ligger til ved Limone for at passagerer kan komme af og på. Limone, som jeg meget gerne genser, da det er mere end 50 år siden jeg var her sidst og dengang boede på "danskerhotellet" Hotel Europa.

Næste stop er Torbole, inden vi i læ af bjergene glider stille ind i Riva del Garda - søens nordligste by. Her har vi nogle timer på egen hånd og får lejlighed til at spadsere lidt omkring og nyde de smalle stræder og smukke bygninger, og spise en frokost på en af de mange hyggelige restauranter. De champignon- og ostefyldte bruschetta hos Restaurant Mimosa er helt fine.

Rialtobroen

Rialtobroen


Udflugt til Venedig

Det tager ca. 2 timer at køre til Venedig som vi skal opleve i dag. Men Venedig lader sig ikke se på en dag eller en uge. Skal man opleve Venedig og få byen "under huden" er 14 dage ikke for meget.

Men på dagens udflugt får vi en fornemmelse af byens dynamik og et glimt af de vigtigste seværdigheder - set udefra.

Fra P-pladsen sejles vi i små både ind gennem Canal Grande, mens vi fra båden kan betragte lidt af de mange historiske bygninger, der omgiver os. Fremme ved Rialtobroen får vi vist, hvor frokosten senere skal indtages, hvorefter vi ”slippes løs” i en lille time.

Rialtobroen indtages med dens væld af turister og venezianere på vej over og op på broen med de mange boder og dyrere forretninger i arkaderne.

Fra broen har man det bedste syn ud over Canal Grande og kan betragte mylderet af både, pramme, vandsporvogne - Vaporettoen - og gondoler, der kæmper sig vej mellem fartøjerne for at forsvinde ind i smallere og langt roligere kanaler.

Dette er lommetyvenes bedste arbejdsplads, og vi er blevet advaret om at passe på. Som i alle andre storbyer og steder, hvor der færdes mange mennesker, huserer også lommetyvene. Der er dog ingen, der denne dag mister noget.

Frokosten indtages på bredden af Canal Grande tæt ved Rialtobroen, hvorefter vi i samlet flok ledes til Markuspladsen, så alle er klar over, hvor vi om et par timer skal mødes for at tage båden tilbage til P-pladsen.

Romantisk tur i gondol

Romantisk tur i gondol


På egen hånd

Nu er vi på egen hånd og Markuspladsen alene har mange af fortidens skatte at byde på. Bygninger med mange fine detaljer - ikke mindst den imponerende Markuskirke, det majestætiske Dogepalads med sine søjlegange og flot dekorerede kapitæler, Urtårnet - Torre delle Orologio, det næsten 100 meter høje klokketårn Campanilen, med Markusløve og forgyldt engel på toppen, samt de andre palæer alle med søjlegange hvorunder vi finder dyre forretninger og caféer som f.eks. den berømte café Florian.
  
Men vi trækker væk fra menneskemylderet og spadserer rundt langs de fredfyldte kanaler, hvor nogle er så smalle at en gondol lige akkurat kan komme gennem. Finder hyggelige broer, hvoraf her er ca. 400 i Venedig.

Fremme på pladser ses kirker og tårne, hvor nogle ser ud til at være lige ved at vælte f. eks. klokketårnet til San Maurzios kirke. Vi bevæger os kun i centrum og vender om efter at have besøgt Ponte della Accademia - Akademibroen - med udsigt til kuppelkirken Chiesa della Salute på den anden side af Canal Grande.

Efter et par timer mødes vi under en af søjlerne på Markuspladsen - den med Venedigs bevingede løve. Den anden søjle bærer evangelisten Markus.

Sammen spadserer vi langs havnepromenaden forbi Dogepaladset og kan fra en bro se Sukkenes Bro - desværre under reparation og indhyllet i reklamer. Sukkenes Bro fører fra Dogepaladset til fangekældrene hvorfra man næppe slap ud. Man gav det sidste suk på vejen dertil. Den eneste som det lykkedes at undslippe var kvindebedåreren Casanova, der slap fri i 1756.

Vi sejler på Canale della Giudecca tilbage til P-pladsen, hvor vores chauffør venter på at bringe os sikkert tilbage til Garda.

Udsigt fra tårnet på Scaligero-borgen

Udsigt fra tårnet på Scaligero-borgen


Sirmione

Dagens udflugt går til Sirmione - kurbyen, der ligger på en halvø længst mod syd i Gardasøen. Den imponerende Scaligero-borg fra 1200-tallet tager imod - faktisk skal man gennem borgen for at komme ud på halvøen.

For pensionister er det gratis at besøge borgen og gå ikke glip af det. En tur rundt på murene er fin, men turen op i tårnet er et must, hvis man kan klare de mange trappetrin og ikke lider af højdeskræk.

Udsigten fra tårnet er imponerende. Hele halvøen kan ses og nedenfor ligger byen Sirmiones røde og gule tegltage, de smalle gader og åbne pladser.

Catullos' Grotter har været en imponerende villa

Catullos' Grotter har været en imponerende villa


Catullos Grotte

Men Scaligero-familien kom langtfra først til denne vidunderlige plet. Yderst på halvøen byggede den romerske digter Catullos en agtværdig villa, i århundredet før Kristus fødsel, der i dag kaldes Catullos Grotte.

Vi spadserer langs søpromenaden derud og besøger de imponerende ruiner samt det arkæologiske museum, der bl.a. har udstilling fra udgravningerne, som fandt sted i 1939 - 1948. Tegningen af villaen, der målte 167 x 105 meter, fortæller lidt om hvor velhavende denne digter må have været.

På vej tilbage ses kirken San Pietro, der er under udgravning, og snart efter er vi ved spa-hotellet Aquaria, der udover udendørs pool tilbyder alle former for massage og wellness.

Så er vi tilbage i byen som har de samme souvenir og ”dyre” butikker vi tidligere har set og på torvet finder vi en restaurant og får lidt at spise. Pizzaen er god, men lasagnen er ikke værd at skrive om - og så er det dyrt på dette turiststed.

Inden vi igen skal mødes ved bussen, slår vi et slag omkring den meget smukke Santa Maria Maggiore kirke, hvis indgangsparti har en række buer båret af marmorsøjler.

Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt