Primo Tours

3.5.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Klassisk busrejse til Gardasøen (3/3), Norditalien

Kun en times bustransport fra Garda er vi fremme i Verona med det berømte romerske amfiteater - Arenaen. Efter en kort introduktion givet af vores rejseleder som viser os et par af de populæreste steder, kan vi selv gå på opdagelse i denne spændende by.

Udsigt til Pietra-broen og Veronas største kirke Santa Anastasia

Udsigt til Pietra-broen og Veronas største kirke Santa Anastasia


Verona

Forsynet med bykort og Politikens rejsehåndbøger går vi målrettet mod udsigtspunktet oppe bag Det Romerske Teater ved Slottet San Pietro.

Vi kan vælge at tage de mange anstrengende trapper op til udsigtspunktet, der ligger lidt til højre for Det Romerske Teater, men vælger i stedet den "bløde" vej at spadsere ad Via Fontafona di Sorpa, der er en ganske fredelig og letgået vej. Udsigten udover Veronas tårne, kirker og hustage over maleriske huse - og ikke mindst Adige-floden med den gamle bro Pietra - er betagende.

Vi kan næsten ikke løsrive os, men vi har kun tid til først på eftermiddagen, så vi må videre. Vi vælger trapperne ned og spadserer over Pietrabroen hvorfra de pittoreske huse tager sig allerbedst ud og er et yndet motiv for kunstmalere.

Fremme ved Veronas Domkirke bygget mellem 1139 og 87, søger vi ind bag kirken til den vidunderlige klostergård Capitolo, 1140. Gårdens mange søjler, flere steder i to etager, er ganske smukke - og så er her helt frit for byens mange mennesker.

Piazza dei Signori

Piazza dei Signori


Veronas smukke pladser

Vi er kun et ”stenkast” fra byens vigtigste pladser og besøger først Piazza dei Signori med Veronas smukkeste renæssancebygning Loggia del Consiglio fra 1476, der tidligere fungerede som byens rådhus.

Midt på pladsen står en statue af digteren Dante. De omkringliggende paladser og porte er også mageløse.

Vi går gennem porten til Mercato Vecchio for at se Fornuftens Trappe (Scala delle Ragione) samt det 84 meter høje klokketårn Torre dei Lamberti.

Gennem en anden port kommer vi ud på markedspladsen Piazza delle Erbe. Her er liv ved de mange boder og restauranter. Bagerst på pladsen ses barokpaladset Palazzo Maffei fra 1668, med de 6 gudefigurer på toppen.

Men pladsen har mange andre seværdige bygninger, der omkranser den berømte fontæne Madonna Verona midt på pladsen.

Piazza Bra med Arenaen

Piazza Bra med Arenaen


Rundt om Arenaen

Shakespeares berømte drama Romeo og Julie vil bestandigt knytte sig til Verona og Julies hus med altanen ligger tæt på. Vi kommer gennem menneskemylderet og ser også statuen af Julie hvis højre bryst er ganske blankslidt, da overtroen siger, at rører man dette, får man held i kærligheden.

Romeos hus er udvendigt noget mere beskedent, i dag i privat eje, og ligger tæt på Piazza dei Signori.

Byens travle gågade Via Mazzini har et mylder af mennesker, ubevægelige (næsten) gadegøglere, eksklusive modeforretninger m.m. og fører os frem til byens vigtigste attraktion Det Romerske Amfiteater - Arenaen - på Piazza Bra.

Vi vandrer rundt om denne, det tredje største romerske amfiteater i verden kun overgået af det i Rom (Colosseum) og det i Pula i Kroatien. Pladsen er på den vestlige side flankeret af særdeles farverige gamle bygninger, hvor man på restauranterne kan nyde en drik med udsigt til arenaen.

Ved Adige-floden ligger middelalderborgen Castelvecchio fra 1355, som vi også besøger. I borgen findes et museum og i gården, der er ganske fredelig, finder vi igen en ophøjet ro væk fra turistmasserne.

Ved siden af står en af de antikke byporte fra Romertiden, Arco dei Gavi, men den flotteste og mest velbevarede byport fra den tid er Borsari-porten lidt derfra.

Hus med møllehjul i Møllernes Dal

Hus med møllehjul i Møllernes Dal


Vandring i Møllernes Dal - Valle dei Mulini

Det er fredag og så er det markedsdag i Garda, og vi har dagen til fri disposition. De turnerende handlende har denne dag slået deres boder med tøj, sko, lædervarer, duge og tingeltangel op på søpromenaden. Det har vi hurtigt overset.

Vi vil hellere på vandretur og unge som er blevet lidt ældre kan også sagtens deltage. Aktive seniorer som er godt gående har flere fine muligheder for vandreture i Gardas bagland.

Møllernes Dal lyder som et godt alternativ og den direkte vej er via gaden Via Don Gnocchi og Della Pace og der skulle være fortov hele vejen.

Vi vandrer imidlertid en lille omvej via gaden Via San Bernado for at følge vandløbet Torrente Guse, som fører os direkte ind i Møllernes Dal hvorfra vandet kommer.

Dalen snævrer hurtigt ind under høje lodrette kalkstensklipper og vi passerer ældre ejendomme, hvor et møllehjul endnu er at se. Vejen følges op i terrænet og vi forbliver på ruten hen over en gammel højbro over dalen.

Turen er ikke mærket og benyttes også som mountainbike-rute. Så se efter cykelspor og følg dem hvor dette er muligt. Turen går over Castion mod Marciaga gennem olivenlunde og vinmarker. Ved lidt bebyggelse skal man fortsætte lige ud og ikke dreje ned til venstre, for så havner man nede ved udgangspunktet.

Hvor asfaltvejen drejer til venstre fortsættes lige ud på en smal grusvej over markerne og snart efter passerer vi Hotel Brand & Denise og fortsætter ned ad vejen Via per Marciaga mod Garda. Turen er på ca. 6 km.

Restauranten på Hotel Continental

Restauranten på Hotel Continental


Hjemtur

Vi har haft godt vejr og nu vi skal hjem, gråner det til. Chaufføren har et par lange dage foran sig, for på hjemturen har vi kun en overnatning på Hotel Eydl i Kirchheim.

Vores ophold har været fint, maden god og tilstrækkelig, vi har en 4-stjernet bus, en 5-stjernet rejseleder og 6-stjernet chauffør, hvad mere kan man forlange?

Det eneste vi synes mangler på denne tur til en af verdens største vinproducerende lande er et besøg på en vingård i Bardolino, der er kendt for sine gode vine.

Primo Tours
Subaru
Torre La Sal
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt