Isabella

1.1.16

Af: Lene Goller Sørensen
Bogmærk eller del
 

På hesteryg i bjergene ved Gardasøen

Det er en uforglemmelig oplevelse på hesteryg man kan få i naturreservatet Parco Alto Garda Bresciano” som er beliggende i bjergområdet på vestsiden af Largo di Garda, Italien.

Klik for større billede


En verden for sig selv

Gardasøen er jo et yndet og populært turistmål for rigtige mange mennesker; men mindre end et par km. væk fra turist- og kystbyen Toscolano-Maderno og 300 m op i bjergene, til en pragtfuld perle af et italiensk stutteri og ridecenter ”Scuderia Castello”, er man ikke mere blandt masseturisme.

Her er man i et vidunderligt og beskyttet naturreservat besøgt af ganske få mennesker, der sætter pris på naturindtryk og oplevelser ud over turistbrochurens farvestrålende og lokkende tekst.

Scuderia Castello ligger i en lille landsby Gaino, hvor man får fornemmelsen af at tiden står stille og her lever italienerne som tidligere, i pagt med naturen.

Scuderia Castello ejes og drive af den alle stedsværende Giovanni, der er en mester i at give sine gæster en uovertruffet rideoplevelser og hvor naturen, reservatet, bjergene, floderne og ikke mindst området historie passer forbi dig mens du i adstadig tempo på hesteryg suger alle indtryk og panoramaer til dig.

For hver bjergpynt, du og din hest passerer åbner der sig et nyt panorama og nye indtryk.

Klik for større billede


Kom med på en heldags trekking tur

Du bor på et af Scruderia Castello’s moderne gæsteværelser (med en fin, fin udsigt over Gardasøen)og nyder dine måltider, fremstillet af friske råvarer af stedets personale.

Kl. 08:00 er der morgen mad og kl. 09:00 skal du være klar til dagens ridetur.

Mens du nyder din morgenmad sørger Giovanni for at en egnet hest står klar (striglet og sadlet op) til dig og 09:30 rider man op og er i sadlen de næste 3-4 timer.

Naturen, ridning på, til tider, ganske smalle og svære passager, hvor det er afgørende at hest og rytter arbejder sammen  ellers kan det ikke lade sig gøre, og ikke mindst Giovanni’s beretninger om hvad det nu lige er man ser og hvilken historie, der måtte knytte sig til lige netop dette sted/område/punkt får de mange timer i sadlen til at flyve af sted.

Klik for større billede


Uden mad og drikke...

Så er der Italiensk frokostpause for hest og rytter på ca. 2 timer med tilhørende 3 retters menu + vin, vand og grappa på en lokal bjerglandsbys Risorante.

Derefter op i sadlen igen og foran venter der dig endnu 3½ til 4 timer i sadlen, gennem pragtfulde og til tider igen vanskelige passager, der måske sætter dine egne interne grænser lidt på prøve; men som Giovanni siger ”sæt hesten på autopilot og for alt i verden bliv på hesten, så er du i sikkerhed” også selv om, der på den ene side af sporet er rigtig langt ned af bjerget.

Efter disse mange timer i naturen med ”din hest”, som du hurtigt lærer at sætte megen pris på, er du hjemme igen og vupti inden du ser dig om, har andre sadlet af og vartet hesten og du selv sidder ved cafe bordet med et køligt glas vin og vand (og måske en enkelt grappa) og hyggesnakker med dine ridefæller og ikke mindst Giovanni selv.

Lige pludselig er tiden borte og kl. 20:00 kaldes der til en god italiensk middag med vin, vand, kaffe, grappa og ikke mindst masser af snak. 

Klik for større billede


Flere dags trekking

Har du mod på mere, så tag med på en flere-dags trekking tur, hvor du får lejlighed til at passere bjergpas i 1.600 til 2.000 meters højde på hesteryg.

Du får blandt andet lejlighed til at spise og overnatte i et gammelt italiensk landsbyhus fra 1100 tallet.

Det viser det sig at være lidt ud over det sædvanlige, da det i sin tid var hovedsæde for stedets ukronede ejer og enehersker.

Så det er ikke bare et gammelt hus, men snarere et levende museum med flotte højloftede rum med kalker og skønne klinker på gulvene, store antikke møbler og krystallysekroner.

Det oser af historie og sengene tager godt imod dig efter 8 timer i sadlen, en pragtfuld middag med stedets vin og hjemmelavede grappa.

Klik for større billede


Ikke alt for øm bagdel

Det med at være i en trekking-sadel i mange timer er rent faktisk ikke så vanskeligt og giver ikke rigtigt en ”øm” bagdel.

Sadlen er konstrueret til at sidde og ride i og en lille ømhed glider ganske snart i baggrunden, når den smukke natur træder frem i forgrunden for dig.

Har du fået mod på at opleve noget rigtigt ekstraordinært, er en rideferie ved Gardasøen en enestående mulighed.

Subaru
Primo Tours
Campingferie 650,-
Outwell
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt