Royal Caribbean

20.5.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Den gamle kejserby Kyoto (1/2), Japan

Vejret er skiftet og solen skinner på de sneklædte Hida-bjerge, mens vi kører sydvestover mod den gamle kejserby Kyoto. En ny bjergkæde - Ryohaku–bjergene - dukker frem i horisonten og den ene panoramaudsigt følges op af den næste. Fra bussen ser vi bl.a. et af Japans alpine skisportssteder.

Den imponerende Karamon Port - indgangen til Nijo slottet - shogunen Tokugawa Ieyasus palads

Den imponerende Karamon Port - indgangen til Nijo slottet - shogunen Tokugawa Ieyasus palads


Kyoto - den gamle hovedstad

Ved frokosttid er vi fremme i den gamle kejserby, der var Japans hovedstad i mere end 1.000 år fra  794 til 1869, hvor kejseren flyttede til Edo - nu Tokyo.

Trods adskillige ødelæggende jordskælv og storbrande, der lagde mange templer, helligdomme, kejserlige villaer og andre bygninger i aske, har byen fortsat en hel række kulturskatte med ikke mindre end 17 seværdigheder, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Kyoto, der også blev skånet for bombning under 2. verdenskrig, ligger smukt omgivet af bjerge på tre sider og har i dag mere end 2.300 paladser, templer, helligdomme og fine haver, hvoraf vi besøger nogle af de flotteste kulturskatte på denne rundrejse med Vitus Rejser.

Kimonoshow

Kimonoshow


Kimonoen - japanernes nationaldragt

Efter frokost - bestående af fyldt pandekage (okonomiyaki) - kører vi til Nishijin Textile Center, hvor vi har mulighed for at handle forskellige silkeprodukter - herunder kimonoer og souvenir - inden vi præsenteres for syv vidt forskellige kimonoer på et 10 minutters kortvarigt modeshow.  

Kimonoen er japanernes nationaldragt og benyttes til bryllupper, ceremonier og særlige familiesammenkomster. Men bæres også, når man vil vise sig frem, hvilket vi allerede har set i Tokyo og Takayama.

Der findes mange forskellige typer af kimonoer, som kan være ekstrem dyre og ofte går i arv fra mor til datter.

Gennem Gion-kvarterets smalle gader flankeret af traditionelle træhuse

Gennem Gion-kvarterets smalle gader flankeret af traditionelle træhuse


Gion-kvarteret - Kyotos ældste bydel

Vi fortsætter til fods gennem det gamle Gion-kvarter, der ligger øst for Kamo-floden, som løber fra nord mod syd gennem byen.

Her finder vi det oprindelige Japan med gamle træhuse med skodder, tehuse og små designerforretninger og madsteder langs de brostens belagte, smalle gader.

Også her møder vi kvinder klædt i traditionelle kimonoer og klaprende træsandaler.

Vi kommer forbi Gion Corner, et teater hvor man bl.a. opfører traditionel japansk kunst herunder optrædende geishaer.

I Gion-kvarteret ligger også flere buddhistiske templer og shinto-helligdomme (der ikke benævnes som templer).

De lokale fortæller mig, at denne

De lokale fortæller mig, at denne "geisha" blot er en almindelig udklædt pige


Den japanske geisha

I Gion-kvarteret kan man være heldig at spotte en geisha klædt i farverige kimonoer med kunstfærdigt bundne obi-bælter og håret nænsomt opsat med pinde. De kridthvide ansigter og de knaldrøde læber er klassiske idealer for skønhed i Japan.

Unge piger (maikoer) oplæres i den ældgamle kunst at spille, synge, danse og konversere.

Geishaer er ikke prostituerede, men højt uddannede kvinder som underholder i lukkede selskaber, hvor turister sjældent kommer. Man kan opleve geishaer optræde på visse dyre restauranter og på teatre.

Vi ser en enkelt kvinde, som ikke er en geisha, men som har klædt sig ud som en geisha - for at blive fotograferet ...

Klassisk klædt brudepar set i Gion-kvarteret

Klassisk klædt brudepar set i Gion-kvarteret


Hotel Centnovum Kyoto

Det er et centralt beliggende og meget flot hotel vi indkvarteres i - tæt på Kyoto togstation og Kyoto Tower og i gåafstand til et stormagasin med et udvalg af restauranter, hvor vi spiser middag denne aften - inden vi i morgen skal på mere guidet sightseeing i Kyoto ...

Primo Tours
Subaru
Torre La Sal
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt