Dayz Resorts

1.1.14

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Julehygge i campingvognen

Hold fast, hvor det oser langt væk af julehygge. Så meget at jeg kun kan komme i den bedste julestemning, da jeg træder ind af døren til den varme velpyntede stue i campingvognen. De kan ikke have inviteret mange til juleaften, for der er plads til 6 rundt om bordet og hele ”huset på hjul” er ca. 15 m2. Men der er lige præcis plads nok til familien, som består af Marianne, Hans Kurt og fire piger. Juleforberedelserne er i fuld gang, men uden stress.

Klik for større billede


Det kan nok undre end en del, at man overhovedet overvejer at holde juleaften i en campingvogn. De første tanker som dukker op er: hvad hvis det bliver rigtig koldt, hvordan får vi anden stegt og hvordan kan vi danse om juletræ. Ja, spørgsmålene er mange og af meget praktisk karakter. Men sådan tænker denne familie slet ikke. Det handler om at være sammen og hygge sig både med hinanden og alle de andre campister på pladsen.

Klik for større billede


Marianne fortæller, ”jeg har været på camping siden jeg var helt lille og det har været på mange forskellige måder, lige fra det lille telt til i dag, hvor vi har en stor campingvogn - Polar 620 - med det hele. Der er centralvarme med gulvvarme, badeværelse med brusebad, varmt og koldt vand, toilet, stort køleskab og en god ovn til bl.a. at stege sprød juleand i. Og nej vi fryser ikke. Ofte kører vi til Sverige eller Østrig for at stå på ski, og campingvognen kan sagtens klare det til tider hårde vintervejr”.

Campingpladsen er stort set fyldt op. Den ligger i Skamstrup på Vestsjælland og tilhører Dansk Caravan Klub. Det ser så hyggeligt ud. Der er rim på træerne og fyldt med lys i de små hjem. Jeg forestiller mig, hvordan det hele ville have set ud, hvis der havde været sne.

Klik for større billede


”I løbet af dette DCK-juletræf har der været en masse arrangementer for børnene. I løbet af formiddagen har vi lavet juledekorationer. Fra 14-16 har vi lejet forsamlingshuset, hvor børn og voksne skal danske om juletræ og selvfølgelig kommer julemanden og alle hans nisser forbi med gaver”, fortæller Marianne

Klik for større billede


Til spørgsmålet omkring dansen om juletræet, er det nok det eneste sted, hvor familien føler de skal gå lidt på kompromis. Træet er ikke så stort og vi stiller det midt på spisebordet og sidder på vores pladser og synger de mange julesalmer. Men Hans Kurt afbryder: ” fordelen her er helt klart, at man nu ikke skal puste sig igennem de mange salmer med overfyldt mave, fordi vi kan sidde ned. Det gør også, at vi får sunget mange flere. Så må vi gå en tur senere for at få brændt nogle af kalorierne af”, griner han.

Anden syder godt i ovnen og der er ved at blive gjort klar til de brune kartofler. Man kan sige meget om den søde juletid, men når ”shoppingræset” er overstået og det kommer til den hjemlige hygge med dem, man holder mest af, så er julen faktisk en rigtig dejligt tid.

Subaru
Campingferie 650,-
Torre La Sal
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt