Isabella

31.8.10

Af: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Kroatiens Turistråd
Bogmærk eller del
 

Kroatien: Stara Kapela, levende museum

Stara Kapela er et projekt i Kroatien, der sætter det moderne liv i perspektiv med en ferie væk fra stress og jag. Her skal tidsrøvere som mobiltelefon og computer efterlades hjemme, inden man fordyber sig i naturen, lærer at væve eller brygge sin egen brændevin på traditionel vis.

Stara Kapela

Stara Kapela


Det er ikke mere end fem år siden, at en gruppe lokale entusiaster besluttede at redde den lille, kroatiske landsby Stara Kapela fra at uddø ved at omdanne den til et levende etnografisk museum for den traditionelle kroatiske livsstil. Landsbyens små huse blev restaureret efter klassiske principper, og alle moderne bekvemmeligheder blev sorteret fra.

Stara Kapela er perfekt til turister, der trænger til en pause fra hverdagens stress eller bare er nysgerrige efter at se, hvordan traditionelle kroatiske hjem ser ud. Har man lyst til et længere besøg, er det er også muligt at overnatte i de restaurerede huse. Under opholdet kan man lære traditionelle kroatiske håndværk, brænde brændevin, sylte bær eller deltage i andre aktiviteter, hvor man får den kroatiske historie helt ind under huden.

Indgang til et landsbyhus

Indgang til et landsbyhus


Da rygtet om etno-landsbyen spredtes, modtog beboerne en masse gaver fra folk i Kroatien, der gerne ville donere gamle skrin, keramik og værktøj til projektet. Landsbyen rummer derfor en bemærkelsesværdig samling af traditionelle artefakter, der er et museum værdigt.

Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt