Royal Caribbean

24.7.12

Af: Lasse Løndahl Henriksen
Bogmærk eller del
 

Kroatien: Danskerne strømmer til

Danske turister er vilde med Kroatien. I år er antallet af overnatninger gået frem med 40 procent i forhold til sidste år. Forklaringen er blandt andet en ny flyrute fra Billund til Zadar og gode forhold for børnefamilierne, som i stigende grad vælger Kroatien.

Danske turister valfarter til Kroatien

Danske turister valfarter til Kroatien
Fotograf: Stipe Surac


Spændende kultur og smukke kyster

Hvis du har været på ferie i Kroatien i år, er du langt fra den eneste. Danske turister valfarter nemlig til landet i år.

Antallet af danske gæster i Kroatien, målt på antal overnatninger, er gået frem med 40 procent i de første fem måneder af 2012 sammenlignet med samme periode sidste år.

Besøgstallet, der også medregner ikke-overnattende gæster, er ligeledes steget betydeligt i samme periode, helt præcis med 27 procent. Det viser de officielle tal fra Visit Croatia.

Den markante stigning i antallet af danske turister skyldes blandt andet en ny flyrute mellem Billund og kystbyen Zadar. Ruten åbnede i marts i år, og det er den første flyrute direkte fra Jylland til Kroatien. Det er med andre ord blevet nemmere for mange danskere at tage en ferie i Kroatien.

Derudover får landet mange mund-til-mund-anbefalinger fra danskere, der har været i Kroatien. De fortæller blandt andet om det behagelige klima, den spændende kultur og ikke mindst de smukke kyster. Og der er nok at tage af. Kroatien har en kystlinje på 6.000 kilometer, hvilket svarer til turen fra Danmark til Sicilien og tilbage igen.

Der er strande så langt øjet rækker i Kroatien, næsten 6000km sandstrand

Der er strande så langt øjet rækker i Kroatien, næsten 6000km sandstrand
Fotograf: Nino Marccuti


Fornuftigt prisniveau i Kroatien

Ifølge Visit Croatia kommer alle typer danske turister til Kroatien – lige fra nyforelskede par over grupper til pensionister. Men den største gruppe er dog uden tvivl børnefamilierne. De er også den primære årsag til fremgangen i besøgstallet.

- Det er nemt at køre til Kroatien fra Danmark, og det er et vigtigt parameter for mange børnefamilier. Samtidig er der et fornuftigt prisniveau i Kroatien i forhold til mange andre turistlande, fortæller Paul Sikic, leder af Visit Croatia i Norden.

En del danske turister vælger en storbyferie i Zagreb, men de fleste holder ferie langs kysten eller på en af de mange små øer. Det foregår typisk på hotel eller i campingvogn.

I årets fem første måneder har de danske turister i gennemsnit overnattet 4,3 gange i Kroatien.

Torre La Sal
Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt