Royal Caribbean

1.2.13

Af: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Rassol Travel
Bogmærk eller del
 

Naturist-camping i Kroatien

Et stigende antal danskere vælger at holde fri fra både arbejde og påklædning, når de tager på sommerferie. For at sikre naturister et godt ferieophold har den internationale naturistorganisation INF certificeret de campingpladser, der lever op til vedtagne internationale naturisme-principper. Det første certifikat i Kroatien gik til campingplads Valalta.

Her bader man som Gud har skabt én

Her bader man som Gud har skabt én


Naturisme-ferier i fremgang

Naturismen startede i Kroatien for mere end 80 år siden og det faldt derfor naturligt, at den store campingplads Valalta - ved Rovinj på Kroatiens kyststrækning - som den første i Europa blev tildelt The Naturist Quality System Certificate af INF.

Et certifikat der garantere pladsens campister en ferie i overensstemmelse med de vedtagne naturisme-principper.

- Valalta i Kroatien er et af de rejsemål, som naturisterne er meget glade for at rejse til. Her følger man de internationale regler, så ingen gæster kommer hjem med en træls oplevelse, fortæller Gregers Jensen, som er direktør for Rassol Travel, der siden 2005 har arrangeret naturisme-rejser til flere lande i Europa.

- Vi har rigtig mange stamgæster, som vender tilbage år efter år. Men samtidig ser vi også, at der hele tiden kommer nye turister til, som vil prøve at holde ferie på en anden måde, end de plejer. Og langt størstedelen af dem vender tilbage igen året efter, fordi de har haft en rigtig god oplevelse.

INF har estimeret, at der i Europa findes omkring 25 mio. naturister. Der er ikke lavet en lignende optælling i Danmark, men Rassol Travel oplever en støt stigning af turister, der ønsker at holde ferie, som Gud har skabt dem.

Camping Valalta

Camping Valalta byder på hele 90 hektar plads, med både plads til campingvogne, samt udlejning af mobilhomes, bungalows og lejligheder.

Standpladserne ligger direkte ved kysten på de solrige enge og i skygge af træer. Der er fantastisk udsigt udover den lange kystlinje og der er adgang til havblåt vand, skøn sandstrand og bugter.

Ønsker man at sidde lidt afsides fra vandet, er der anlagt græsplæne, som man frit kan benytte.

For de yngste er der en vandrutsjebane og masser af vandsjov for hele familien.

Til udlejning er der moderne indrettede mobilhomes og lejligheder med fuldt udstyrede køkkener, men også bungalows (incl. morgenmad eller halvpension) er tilgængelige.

Der er masser af sportsaktiviteter på pladsen, bl.a.: volleyball, tennis, bordtennis, bowling og meget mere. Camp Valalta har derudover sportsprogrammer med yoga, gymnastik, aerobic, vandaerobic og danseskole er rigtige.

Der findes også pasning af børn af uddannet personale, så ønsker I at have et par timer for Jer selv enten til afslapning eller sportsaktiviteter, er det perfekt at få børnene aktiveret imens.

På grund af at Camping Valalta er en naturist-plads, er det ikke passende at være iklædt tøj under ophold på campingpladsen eller stranden.

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Subaru
Tamarit Parc Resort
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt