Primo Tours

1.1.16

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Sensommer-campingferie i Istriens smukke Rovinj

Selv om sommeren endnu ikke helt har sluppet grebet, kan det varmt anbefales at tage en ekstra tur til Kroatien på denne årstid. Temperaturerne ligger på behagelige ca. 25-30 grader og badevandstemperaturen er over 20 grader - også i slutningen af september måned. Der er god plads på campingpladser, alt er åbent, men der er ikke ret mange turister.

Klik for større billede


Hvis man har store børn, der kan klare sig selv, eller hvis de er så små, at de endnu ikke er startet i skole, kan det varmt anbefales at rykke noget af sommerferien til denne årstid og så køre til Istrien i Kroatien. Campingpladserne ligger som perler på en snor. Alle har åben til 1.10. eller 15.10. og du behøver ikke reservere for der er god plads.

Det samme gælder for f.eks. restauranter og oplevelsessteder. Man føler næsten man har det hele for sig selv.

Klik for større billede


Rovinj – en smuk perle

På Istriens vestkyst ligger byen Rovinj, der blev anlagt på en kuperet ø i 1763. Øen er siden hen forbundet med fastlandet, så den nu mere er en halvø på den smukke kyststrækning. Byen er absolut et besøg værd. Den kan ses mange kilometer før man ankommer, fordi domkirken troner imponerende på toppen af hele byen.

Hele den gamle bydel er spækket med smalle gader og gyder, der emmer af idyl og romantik, så her kan man få timer til at gå med at se på de mange detaljer. Kunstnere har for længst fundet ud af områdets gunst, så de pryder også gadebilledet.

Klik for større billede


Markedspladsen

Lige uden for den gamle byport er der marked hver dag. Her sælges alle de gode specialiteter, som Kroatien er kendt for. Paski sir (gedeost) og Slivovica (blommebrandy) er bare nogle af de ting man bør smage. På markedet står de lokale sælgere og lokker med smagsprøver. De ser helst man handler, når man har sagt ja til at smage. Frugt, grønt og alt godt fra havet er der også rigelige mængder af. Det er alt sammen med til, at farverne og duftene er overvældende.

Der betales med lokal valuta og ikke Euro, som kan bruges flere andre steder.

Klik for større billede


Acceptabel standard

Standarden på de forskellige campingpladser er meget forskellig, men helt klart acceptable. Vælger man blandt de pladser, der har fire stjerne, kan man forvente standard over middel. De fleste badefaciliteter er udendørs, men overdækket.

Selvom pladserne ligger ved havet, har de store af dem en eller flere pools. Der er mange aktiviteter for børn i højsæsonen, men de er lukket på denne årstid. Der er gode muligheder for aktiviteter på vandet. Dykning er især populær. Husk gummisko til alt badning.

Klik for større billede


Gode tips

Kør også op i bjergene, hvor der er gode muligheder for at følge med i vinhøsten.

Husk gummisko/badesko. De fleste steder er der klippekyst og det er umuligt at bade uden badesko.
Vær opmærksom på at naturisme er populært i Kroatien og mange campingpladser er naturistpladser.

Følg anvisning i campingguiderne.

Klik for større billede


Fakta

Istrien ligger ca. 1500 kilometers kørsel fra Danmark. Ca. 1½ dags kørsel med bil og campingvogn.

Vi boede på Camping Valdaliso, men der er også andre muligheder.

Uden for sæsonen kan du bruge Camping Cheques og dermed overnatte for ca. 100 kr. Se mere information på campingcheque.dk.

Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt