Primo Tours

19.10.17

Af: Poul Hedemann Fotograf: Poul Hedemann
Bogmærk eller del
 

Krydstogtsudflugter for enhver smag

Krydstogtferie tiltrækker flere og flere danskere. Det forstår man godt. Det er behageligt at rejse rundt i verden uden at skulle pakke kufferten ud og ind hver dag. Serviceniveauet er normalt højt, rederierne tilbyder i enhver havn en masse gode udflugter.

Røgelsespinde i Ho Chi Minh City, Vietnam.

Røgelsespinde i Ho Chi Minh City, Vietnam.


Udvalget af udflugter

Det er sikkert at tage på krydstogt, og sikkert at deltage i skibets udflugter. Ombord er det behageligt, man sulter ikke på et krydstogt, og skulle man kede sig, så er der mange tilbud om underholdning og aktiviteter.

Og så tæller det naturligvis også med, at man efterhånden kan rejse for et fornuftigt beløb. Dagsprisen ligger for de fleste krydstogter et sted mellem 1.000-3.000 kr.

Lad os kigge lidt på selskabernes udflugter, som er en vigtig del af ethvert krydstogt. Normalt lægger krydstogtskibe til kaj om morgenen og sejler videre om aftenen. Det er i den mellemliggende tid, at man tager på udflugt.

Men der er her forskel på de enkelte rederier, og hvad de tilbyder.  Derfor gælder det om at orientere sig ordentligt i udflugtsprogrammet inden købet af rejsen.

Artiklens forfatter ved Celebrity Millennium.

Artiklens forfatter ved Celebrity Millennium.


Omfattende udflugtsprogrammer

Jeg har netop tilbragt to uger på havet med Celebrity Cruises Millennium fra Hong Kong til Taiwan og videre til Vietnam for at slutte i Hong Kong.  I alt med 7 havnestop undervejs.

Under disse stop var der gode muligheder for at vælge fra et omfattende udflugtsprogram.

Udflugterne er normalt ikke inkluderet i rejsens pris, men flere rederier tilbyder gæsterne inden afrejsen at tilkøbe en  samlet udflugtspakke med rabat. Således også Celebrity Cruises.

Det er en stor oplevelse at se de mange spændende drage- og tigerfigurer i Kina.

Det er en stor oplevelse at se de mange spændende drage- og tigerfigurer i Kina.


Afsted på egen hånd?

Men er det nødvendigt at ofre penge på udflugter? Kan man ikke bare organisere dem selv i havnebyerne?

Det kan lade sig gøre at organisere udflugter på egen hånd. Det vil normalt være billigere, men man skal imidlertid være opmærksom på, at ofte lægger de store skibe til i havneområder, hvor der er langt til de interessante byer og seværdigheder.

Det gør det lidt besværligt at foretage spadsereture fra skibet indtil nærmeste by. Derfor må man enten tage en taxi, som altid holder i havneområderne, eller på forhånd hjemmefra arrangere en tur med en lokal turagent eller et rejsebureau.

Myldrende scooter-liv i Ho Chi Min City.

Myldrende scooter-liv i Ho Chi Min City.


Erfarne gæster

Ombord på MIllennium mødte vi gæster, som hjemmefra havde arrangeret sightseeingture med lokale.  De var meget rutinerede rejsende og var meget tilfredse med, hvad de blev præsenteret for.

Dog kunne der undervejs opstå sprogproblemer, idet ikke alle chauffører og guider var sikre i det engelske, men gæsterne sparede en del penge ved disse private arrangementer.

Man skal dog være opmærksom på, at skulle man på en sådan privat arrangeret tur blive forsinket i trafikken eller på anden måde komme for sent frem til skibet, så er der ingen kære mor. Skibet sejler til tiden, og man må selv sørge for transport til næste anløbshavn. Selvom rederiet har en agent på havnen til at hjælpe den uheldige, så er det ofte en dyr og besværlig omgang.

Deltager man derimod i en af skibets arrangerede udflugter, og af en eller anden grund ikke når frem til skibet i korrekt tid, så er der garanti for, at skibet venter med at sejle til gæsternes bus er nået frem. Ret betryggende.

Et besøg i et af Hong Kongs mange templer kan kraftigt anbefales.

Et besøg i et af Hong Kongs mange templer kan kraftigt anbefales.


Alt er tilrettelagt

Tilmelder man sig en af skibets udflugter, er alt tilrettelagt til mindste detalje. Adgangsbillet leveret til kahytten. På den er angivet det tidspunkt og det sted på skibet, hvor man skal ”checke ind” i til udflugten. Når man så møder op, får man udleveret et nummer, som fortæller hvilken bus, man skal med.

Alt foregår meget smidigt, og uden unødvendig ventetid. Forbløffende hurtigt, når man tænker på, at de fleste af skibets 2100 passagerer skal fra borde indenfor kort tid.

Celebrity Cruises tilbyder i enhver anløbshavn et meget flot og alsidigt udflugtsprogram.

Det store fodboldstadion i Taipei.

Det store fodboldstadion i Taipei.


Udflugter i Taiwan

Vort første stop på krydstogtet var i Keelund (Taipei) i Taiwan. Her tilbydes både en heldagstur (8 timer) og en halvdagstur (4 ½ time) til hovedstaden Taipei. Vi valgte halvdagsturen.

Bussen bragte os på en time til Taipei.  Her var vi oppe i Taipei 101, en af verdens højeste bygninger. Vi besøgte det gamle Lungshan-tempel,  Chang Kai-Shek mindehallen, mv.  

En interessant tur, hvor eneste minus var en lidt uinteresseret lokalguide med en mikrofon, som ikke virkede.  Det trak ned i vurderingen. Guiderne på alle øvrige udflugter var af høj kvalitet.

I Koahsiung  i Taiwan valgte vi en halvdagstur. En tur med et omfattende program med tempelbesøg, en færgetur, spadseretur i  lokalt bymiljø, mv. Vi spadserede rundt med en ivrig fortællende guide. Indholdsrig dag og fuld valuta for pengene

Udflugts junkerne i Halong Bugten.

Udflugts junkerne i Halong Bugten.


Udflugter i Vietnam

Efter Taiwan sejlede vi til Vietnam, og også her valgte vi blandt skibets mange udflugter.
Første stop var Phu My. Vi tog en heldagstur til Ho Chi Minh City (Saigon), men skibet tilbød flere forskellige ture, f.eks. til Colonial Saigon (hvor prins Henrik er vokset op).

Busturen til byen tog lidt over 2 timer. En seværdig tur gennem smukke landskaber og levende byer med tusindvis af scootere.

I Saigon besøgte vi  det tidligere præsidentpalads, hvor bl.a. daværende USA-udenrigsminister Henry Kissinger under Vietnam krigen forhandlede med vietnameserne.  I kælderen under paladset så vi komandorummene, hvorfra krigens gang  blev styret.

Efter en fin frokost  (inkluderet)  var der besøg i Thien Hau Templet og på en fabrik, som fabrikerede forskellige lakarbejder. Der var lagt op til det helt store udsalg, men gæsterne i vores bus nøjedes med at beundre produkterne. Senere var der besøg i den store katolske Notre Dame katedral.

En helt igennem fin udflugt. Fuld værdi for pengene.

Skibet tilbød også en større tur til Saigon. En tur med  overnatning i Saigon, inkl. måltider.
Turen blev meget positivt omtalt af flere af gæsterne.

I Halong Bay var der arrangeret en pragtfuld 4 timers sejltur i en motoriseret junke. Ind og ud mellem bugtens mange klipper og øer. Turen var en af rejsens højdepunkter.

Hong Kong er en oplevelse for sig.

Hong Kong er en oplevelse for sig.


Udflugter i Hong Kong

Rejsen sluttede i Hong Kong, hvor der var to overnatninger. Også her tilbød man forskellige udflugter. Jeg valgte en 5-timers tur, der førte os forbi mange af Hong Kongs største seværdigheder.

Herunder en tram-tur til til toppen af Victoria Peak med den flotte udsigt over byen. Videre gik det til Stanley Market, hvor der var fri tid til at kigge sig omkring.

Her var der fyldt med turister, og nærmest ingen lokale.  Turen sluttede af med en ikke særlig spændende sejltur i en junke i havneområdet. Glimrende guide, men turen levede alt i alt ikke op til forventningerne.

Hjemrejsen fra lufthavnen i Hong Kong  til Europa lå sent om aftenen, så hele dagen var til fri disposition. Ved landgangen var der derfor bustilbud til kørsel til en af byens store banegårde – Kowloon  Station.

Som en service for turisterne i byen kan man her fra tidlig morgen checke in til aftenflyet. Man afleverer bagagen og får boarding kortet udleveret, og så kan man ellers – frigjort fra bagagen - slå tiden ihjel i Hong Kong . Den service, var der mange gæster fra skibet, som benyttede sig af.

Alt i alt tilbyder Celebrity nogle interessante udflugter med  vidende guider. Når man melder sig til et krydstogt vil det være klogt at kalkulere med udgifter til udflugter. Havnestoppene varer ikke alt for mange timer, så det gælder om at udnytte tiden. Det er ikke her, man skal spare.

Se også...

Tv-klip: Anne-Vibeke Rejser - Krydstogt Middelhavet, Antikkens hovedstad Athen

07-09-2015

Primo Tours
Subaru
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt