La Quercia

23.5.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Malaysia: Øriget ved Langkawi byder på suveræn og afvekslende familieferie – del 2:2

Malaysias eksotiske ø Langkawi ligger ca. 12 timers flyvning fra Danmark alt efter, ruten man vælger dertil. Allerede ved ankomst mærker man det tropiske klima, der byder på en årlig gennemsnitstemperatur på ca. 27 grader. Det gør Malaysia til et godt valg uanset, hvilken årstid rejsen skal foretages på.  

Restaurant Kantan, der serverer øens mest traditionelle retter

Restaurant Kantan, der serverer øens mest traditionelle retter


Lokalt og lækkert mad

For at prøve det traditionelle køkken på Langkawi, kan det anbefales at spise en aften på restaurant Kantan, der serverer øens mest traditionelle retter. Alt foregår lokalt, så vi starter med at stille skoene ved indgangen og efter vi har sat os til bords, skal højre hånd vaskes grundig, for det er den vi skal spise med. Herefter serveres flere mindre traditionelle og yderst velsmagende retter i den vidunderlig dekorerede restaurant, hvor man ikke er i tvivl om at man er i Østen. Jeg kan heller ikke lade være med at beundre deres utrolig elegante måder at serverer på. Det hele foregår med en nærmest magiske bevægelser og gør hele oplevelsen ganske uforglemmelig.

Langkawi Sky Panorama - en 125 meter lang bro der snor sig mellem to bjerge

Langkawi Sky Panorama - en 125 meter lang bro der snor sig mellem to bjerge


Langkawi Sky Panorama i Machincang bjergene

På den sydvestlige side af Langkawi ligger Machincang bjergene, hvor det er muligt at tage kabelbane op i bjergene for at opleve det imponerende Langkawi Sky Panorama. Det er et usædvanligt bygningsværk i form af en 125 meter lang bro, der snor sig mellem to bjerge og hvorfra der er en imponerende udsigt ud over hele Langkawi og det omkringliggende ørige. Turen starter fra parkeringspladsen ved oriental Village for foden af bjergene og går først med en todelt kabelbane op i ca. 700 meters højde. På mellemstationen kan man stå af og få den første udsigt ud over havet. Herfra kan man fortsætte op til toppen og hængebroen, der er turens højdepunkt.

Langkawi Sky Bridge -imponerende bygningsværk

Hængebroen stod færdig i 2004 og er en af verdens længste hængebroer med en kurve. Man fornemmer den gynger en smule, når man går på den, men det er kun med til at give udsigten mere intensitet. I daglig tale siger man at der er 99 øer rundt om Langkawi – her fra Langkawi Sky Panorama er der god mulighed for at tælle efter og det korrekte tal er 104 øer.

Langkawi Sky Bridge

Langkawi Sky Bridge


Vi er 708 meter over havets overflade og herfra kan man oveni købet sende et postkort hjem til familien fra Malaysias højst beliggende postkasse.

Sammen med kabelbanen og den imponerende bro ligger der også souvenirbutikker, en lille gård med klappedyr og andre aktiviteter for de besøgende.

På aftenmarked - der er god stemning og man føler sig velkommen som turist

På aftenmarked - der er god stemning og man føler sig velkommen som turist


Besøg på aftenmarked

Langkawi er ikke en ø, hvor der er et livligt natteliv, men på de forskellige aftensmarkeder rundt omkring på øen, er der til gengæld et leben, der er værd at opleve. På markedet er der levende dyr og lige ved siden af dem står de store rygende frituregryder. Der er med andre ord kort proces, når man skal tilberedes. Det er herligt at opleve den stemning, der er blandt de sælgende.

Der tales livligt og grines højlydt. Stemningen er livsbekræftende og som besøgende føler man sig meget velkommen.

de lokale specialiteter er virkelig en smagsoplevelse

de lokale specialiteter er virkelig en smagsoplevelse


Smag på maden – den er god

På markedet kan man smage en masse specialiteter, fordi maden sælges som snack og fingermad. Der er ikke restauranter, fordi lokalbefolkningen som oftest kører forbi markederne på vejen hjem og køber ind til aftensmaden. Den netop tilberedte mad nydes med det samme.

Killim floden, der er den største af tre floder i Kilim Karst Geoforest Park

Killim floden, der er den største af tre floder i Kilim Karst Geoforest Park


Sejltur gennem mangroven

På den nordøstlige side af Langkawi ligger et stort og uberørt naturområde, der består af mangrove. Turen foregår på Killim floden, der er den største af tre floder i Kilim Karst Geoforest Park, som hele mangroven hedder. De aflange både vi sejler med er ideelle til at sejle rundt i de til tider smalle kanaler i mangroven og til at lægge til, de steder vi går i land.

På besøg i grotter

På besøg i grotter


Naturpark til vands og til lands

Flere steder besøger vi grotter, som vi ikke havde fundet på egen hånd. Vi kryber ind gennem små åbninger i klippevægge og inde bag disse gemmer sig en utrolig verden. Der lugter ganske grimt og det går op for os at loftet i grotten er spækket med tusindvis af flagermus, der hænger og daser med hovederne nedad. I sumpen under os ser vi både dyndspringere og krabber i forskellige størrelser. Man kan sagtens få en hel dag til at gå i området, hvis man har tiden til det, og så kan det i den grad anbefales at få en guide med så man får meget mere ud af turen. De taler fint og forståeligt engelsk.

Slanger i mangroves buske

Slanger i mangroves buske


Mangfoldigt dyreliv

Dyrelivet er mangfoldigt i mangroven og vi ser specielt en masse fugle og slanger i mangroves buske. Det viser meget om hvor mangfoldigt her er, og Langkawi er både for dem som slapper af og nyder den gode mad, men også dem som ønsker at være aktive til vands, til lands eller i luften. Lokalbefolkningen er ekstrem imødekommende og gæstfrie.

Livet går sin stille gang og det vender man sig ekstremt hurtig til som besøgende.

Skønne Langkawi kan varmt anbefales hvis man ønsker at rejse et anderledes sted hen

Skønne Langkawi kan varmt anbefales hvis man ønsker at rejse et anderledes sted hen


Langkawi er for alle

Langkawi er for alle, uanset hvilken form for ferie man leder efter. Lokalbefolkningen er meget venlig, naturen er enestående med en perlerække af strande, god mad og interessant kultur. Så hvis du drømmer om en anderledes ferie lidt længere væk, så er Langkawi et godt bud.

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt