Royal Caribbean

1.1.16

Af: Bent Nielsen
Bogmærk eller del
 

Big Game Fishing i Mexico

Jeg har set for meget Rex Hunt på Discovery, og begyndte for et par år siden at lede efter fiskerejser. Jeg fandt Atlantik på nettet og prøvede en tur til Cayo Costa. Det var ikke lige mig, da jeg er et luksusdyr, men det var stadig en stor oplevelse, jeg tænker tilbage på med glæde.

Man skal tidligt op når der skal fiskes på det åbne hav.

Man skal tidligt op når der skal fiskes på det åbne hav.


Klar ved stangen

Så så jeg en rejse til Mexico - Big Game Fishing - ved et underligt sted der hedder Zih..vabehar???
Det måtte prøves - kr.16.000.- lød billigt for den slags.

Rejsen blev bestilt, og af sted gik det. Det er en lang rejse, men det er hurtigt glemt, når man træder ud af flyet i Zihuatanejos lufthavn. 32 grader varmt, palmer, bjerge – jo, vi er i troperne.

En tur med taxa ind til et i øvrigt ganske udmærket hotel, læsse af, ned på stranden og få en kold øl. Ahhhhhhhh…… Det var godt.

Resten af dagen går med at se på store fisk, når bådene kommer ind, og i øvrigt se sig lidt omkring.

Næste morgen op kl. 05.30, ud af døren kl. 06.00 og ned på havnen. Der kan vi købe morgenmad, kaffe, drikkevarer og hvad man ellers har lyst til.

Derefter er det ned til bådene. Systemet med at finde bådene ser kaotisk ud, men det virker fantastisk godt.
Jeg har valgt Yellowfin Tuna. Det lyder godt og må absolut være en hjælp ved fiskeriet. Ned i båden og af sted går det ud af havnen med gashåndtaget i bund.

Vi sejler ikke så langt før vi fisker efter bonito, som vi skal bruge til agn. Selv om bonitoer er de eneste fisk vi fanger, keder man sig ikke. Det er jo en overstørrelse makreller. Vi fanger nogle stykker og sejler videre. Skipper gør stængerne og agn klar. Der fiskes med mellem 4-6 stænger ad gangen og det styrer skipperen godt.

Så er der fisk i farvandet!

Så er der fisk i farvandet!


Havoverfladen eksploderer

Vi sætter os til at vente, hjertet banker hurtigere end normalt, maven føles underlig, er jeg mon syg?

Pludselig eksploderer vandoverfladen i et kæmpe vandsprøjt. Skipper farer hen og tager stangen og giver tilhug og rækker stangen videre til mig.

Jeg sætter mig i stolen og ser en sejlfisk komme springende ud af vandet i sin fulde længde, og danse 5-6m hen over vandet.

Dette gør den 5-6 gange, før den går dybt og tager line. Det store Penn International II med 1.0mm line giver sig under belastningen fra fisken.

I starten kan man bare holde fast og lade fisken gøre som den vil. Langsomt kan man begynde at få line på hjulet. Så hiver den mere line af hjulet. Forfra igen. Det gentager sig nogle gange.

Så begynder der at komme mere line på hjulet. Nu svømmer fisken imod mig, så nu skal der drejes hurtigt.

Klik for større billede


Ikke bare en lystfisker historie

Til sidst kommer fisken op langs siden af båden, lige under vandoverfladen og gnistrer i blåt og sølv. Spontant udbryder jeg: ”Hold kæft hvor er den stor..”

Skipper tager fat i forfanget og derefter i fiskens spyd. Fisken går amok en sidste gang, men skipper holder fast og den giver op. Fisken er desværre kroget dybt og må aflives. Alligevel er jeg stolt, når jeg sidder og holder min første sejlfisk på ca. 220cm, og 45kg.

Jeg fanger i alt 6 sejlfisk på turen, 4 alene på en dag. Af de 6 kunne 4 genudsættes. De er trods alt mest flotte i vandet. Derudover havde jeg en fantastisk inshore tur, hvor der blev fanget rooster fish og kæmpe hornfisk.

Men hvorfor betale kr. 16.000.- og rejse over km. 10.000 for at fiske? Det er da sygt, når man kan tage tur på Øresund for færre penge og være hjemme til aftenkaffen.

16.000.- koster mange ferier i dag, men så får man kun lov til at drikke sig fuld ved poolen. Vil man lidt ekstra begynder det at koste mange penge.

Og du vil aldrig - global opvarming taget i betragtning - fange så mange og så store fisk i Danmark.

Primo Tours
Torre La Sal
Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt