Royal Caribbean

7.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Livet på og omkring Inle-søen i Myanmar (2/2)

Denne morgen lægger vi spadsereturen til havnen ved Inle-søen forbi en af sidekanalerne, hvor man er i gang med at losse tomater fra de små både. Tomaterne ligger i store sivkurve og eksporteres til markederne i Yangon og Mandlay.
Vi finder vores både og er atter på farten ud over Inle-søen ...

Rygende kvinde på markedet med sin karakteristiske hovedbeklædning

Rygende kvinde på markedet med sin karakteristiske hovedbeklædning


Markedsdag ved Phaung Daw U pagoden

Hver femte dag er det markedsdag, der udspiller sig på en af de større øer i søen omkring den store  Phaung Daw U pagode.

Markedet og de mange souvenirbutikker besøges, hvorefter vi ser nærmere på pagoden, som bl.a. har fem buddhafigurer, der er overklistret med bladguld, så de er ganske deforme og ukendelige.

Blandt ældgamle pagoder

Blandt ældgamle pagoder


Pagoder og stupaer ved Nyaung Ohak

Vi fortsætter op ad en sideflod i den sydvestlige del af søen til landgangsstedet ved en af de andre større bosætninger ved Inle-søen - Nyaung Ohak.

Floden er delvist opdæmmet med flere trækonstruktioner, der bremser vandets fart ned mod søen. Kun ved hver opdæmning strømmer vandet gennem en smal åbning – lige bred nok til at en enkelt båd kan passere i høj fart.

Man har hørt, at både før er kæntret her, men vores rutinerede bådførere får os alle fint gennem åbningerne.
Ved landgangen kommer vi ind i et område med ældgamle pagoder, der er som taget ud af en eventyrfilm med Indiana Jones.

Mange af pagoderne og stupaerne er fra det 12. århundrede og har smukke udhuggede relieffer der forestiller forskellige halvguder, der alle beskytter de buddhafigurer, som endnu ses i nogle af stupaerne.

Desværre har mange af bygningerne gennem årene været udsat for plyndringer, så her er ingen med guld og flere er ødelagte og henligger i dag som ruiner.

Det er en helt speciel oplevelse at spadsere mellem ældgamle stupaer og pagoder

Det er en helt speciel oplevelse at spadsere mellem ældgamle stupaer og pagoder


Pagodeområdet Shwe in Tain

En kilometer lang overdækket gang leder os op til pagodeområdet Shwe in Tain med 1054 stupaer samlet på et forholdsvis lille område.

Det er en helt specielt oplevelse af spadsere rundt mellem disse mange tårne, der står tæt og svajer næst spøgelsesagtigt omkring os.

Øverst i komplekset ses nyere og forgyldte stupaer og her findes også indgangen til områdets store centrale tempel.

Vi springer dog tempelbesøget over, da der er reserveret frokostbord på restaurant Golden Kite, der bryster sig med at have områdets bedste pizzaer …

Fra vores frokostbord kan vi iagttage livet langs floden, hvor ivrige sælgere forsøger at afsætte deres souvenir, hvor både som kommer og går, og hvor kvinder bærer brænde på hovedet til næste madlavning hjemme.

Atter har vi en fin tur over søen tilbage mod Nyaung Shwe og vores hotel, hvor vi spiser denne aften.

Kvinder arbejder i vinmarken

Kvinder arbejder i vinmarken


Vingården Red Mountain

Hvem skulle tro, at der blev dyrket vin i Myanmar?

Ikke desto mindre er det sandt og på vejen til landets største vingård, besøger vi først et sukkerkogeri, som fremstiller sukker fra sukkerrør og ser derefter et værksted, hvor man fletter husvægge af bambus.

Da vi ankommer til vingården Red Mountain, der ligger 1000 moh. er kvinderne i gang med arbejdet i vinmarken og efter at have set de helt moderne vintanke og det fuldautomatiske tapperi, er der vinsmagning af forskellige vine – forbavsende god vin fremstillet med hjælp fra franske og australske eksperter.

Vingården blev etableret allerede i 1922 i et område hvor mikroklimaet er perfekt til vindyrkning – kølige nætter og varme solrige dage - og her fremstilles flere forskellige vine. Vinplanterne er importeret fra Frankrig, Spanien og Israel.

I vingårdens højtliggende restaurant serveres en dejlig frokost inden vi fortsætter til lufthavnen i Hero  for at flyve til landets hovedstad Yangon, hvor nye eventyr venter ...

Tamarit Parc Resort
Subaru
Primo Tours
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt