Subaru

1.2.13

Af: Ann-Sophie Stene, Bobil & Caravan Oversættelse/Bearbejdelse: Ole Koch Fotograf: Ann-Sophie Stene
Bogmærk eller del
 

Campingferie på solsiden af Vestfold

Ingenting frister mere end campingferie på den perfekte sommerdag - stikord som skyfri himmel, super badetemperatur og langstrakte badestrande er noget der klinger godt i ørene på de fleste.

Tæt på vandet

Tæt på vandet


Sommeridyl

Et af Vestfolds mest populære rejsemål er Omlidstranda Camping ved Nevlunghavn med en forførende god beliggenhed.

Omlidstranda ligger et stykke udenfor bakkebyen Larvik, og sikre tegn på at man er på rette vej fra man kører ad E18 er rødmalede låger, glade ”Jordbær til salg” skilte, og færre skyer desto længere man kommer ud mod havet.

Ordet sommeridyl melder sig mere og mere, og vi bliver enige om at dette lover godt.

Omlidstranda er en gennemført familiecamping. Her kan børn og voksne hygge sig sammen i rolige omgivelser til langt ud på aftenen.


Pladser i skyggen af træerne

Pladser i skyggen af træerne


Genial for børnefamilier

På vor vej rundt på pladsen træffer vi familien Lunden, samt en af børnenes nye legekammerater. De nyder sommeren fuldt ud på en af campingpladsens strande, selv om de medgiver at vandet gerne havde været et par grader højere for at være helt perfekt.

Hvad er der som gør det så hyggelig at campere på Omlidstranda? Gro Lunden fortæller:

– Det er andet år vi er her, og vi trives mægtig fint! De Sanitære anlæg er fine, der er god plads mellem vognene og vi voksne slapper ordentlig af i ferien. I tillæg er der trygge og flotte badeforhold for småbørn her, og de mindste finder altid på noget at lave uanset om det er sol eller overskyet.

Og så får ungerne nye venner som de nødig vil forlade – for det er jo sådan at hver gang vi pakker sammen for at rejse hjem, så er det ingen der vil køre afsted, ikke sandt?

Børnene Marius og Lasse Lunden nikker og siger enigt:

– Vi fisker krabber, cykler meget rundt omkring og det er dejlig at bade! Og så får vi ekstra meget is!

Forældrene istemmer - is hører selvsagt sommeren til.

Is hører sommeren til ...

Is hører sommeren til ...


Let at finde nye venner

Dagen efter vi besøgte pladsen skal der være dans med levende musik for gæsterne. Det er vigtig, at der tilbydes aktiviteter for de som ønsker at blive underholdt selv om langt de fleste børn og unge klarer sig fint på egen hånd.

To piger på henholdsvis 10 og 9 år er blevet genstand for vores opmærksomhed. Et lille smil får dem til at se op fra godteposerne og meddele klart og bestemt hvad der er bedst ved campinglivet for veteraner - disse frøkner har nemlig været på campingferie så længe de kan huske:

– Vi får nye venner! Og så kan vi lege en masse med vandmadrasserne i vandet! Jeg plejer at løbe lige ud i vandet, siger den ene, som en gang i farten ud stødte på en brandmand – men hun fortæller historien med et smil.

Pigerne er et stjerneeksempel på hvad camping kan medføre av glæde. Ved en tilfældighed blev deres campingvogne naboer og pigerne har ikke veget en tomme fra hinanden siden.

For de som vil have flere ideer under opholdet, er deri tilbud om ridning på islandske heste hver dag i juli,  og her er fodboldbane og volleyballnet samt fire legepladser spredt rundt på området.

Fodboldbanen er så populær at det hænder man må bede spillerne om at afslutte ved 22.30- tiden – men det er rart med aktiviteter der fænger, så slutfløjtet strækkes til så langt ud på aftenen som det er mulig.

Sol og badeferie i Sydnorge

Sol og badeferie i Sydnorge


Seværdigheder i nærområdet

På dage med overskyet vejr er der mange af pladsens gæster som tager turen ind til enten Larvik, Stavern eller også benytter chancen til at opleve naturområderne i distriktet.

Der findes en fantastisk kyststi i Vestfold som starter i Horten og ender i nærheden af Helgeroa. Man behøver ikke gå hele ruten, men grunden til at følge stien er, at man oplever noget af de flotteste kystperler Norge har at byde på.

Hvis man er ude efter et virkelig fantastisk fænomen, bør man absolut tage turen til Mølen. På en lidt blæsende dag er det at se udover havet, mens skumsprøjtene står op over stenene, et fantastisk syn.

Stavern er en utrolig charmerende by kendt for sine utallige kunstgallerier, kafeer og småbutikker, og mange rejser hertil for at se revyopsætninger eller til Stavernsfestival i juli.

Nevlunghavn er et af det mest idylliske småsamfund distriktet har at byde på og det anbefales at man køber nogle rejer og spiser, medens man sidder og dingler med benene ud over kajkanten og ser på bådene der sejler forbi.

Men hvis det virkelig øser ned, og det gør det godtnok meget sjældent på Omlidstranda, da trækker et indkøbscenter i en af nabobyerne. For mange er shopping en hyggelig ingrediens i ferien, så det passer ypperlig!

Plateaupladser med udsigt til havet

Campingpladsen består standpladser med græssletter, naturtomt og sandstrande. Høje fyrtræer sørger for skygge på de varmeste dage, og er det noget der sættes pris på. De er med til at give Omlidstranda sjæl.

Ud over hele området snor små, asfalterede veje sig, som bringer gæsterne til akkurat deres endestation.

Når pladsen åbner er der 600 pladser der står klar til at ønske gæsterne velkommen.

Og Omlidstranda rummer alle nationaliteter; svenskere, danskere, tyskere og folk fra noget fjernere strøg triller ind gennem porten så snart de får klarsignal.

Her er en del døgnpladser til disposition til dem som bare kigger forbi, og alle disse pladser ligger helt nede ved vandkanten. Endvidere er der satset stærkt på plateaupladser, der ligger i trin ovenover i terrænet – på den måde får de allerfleste et glimt eller mere af havet. Den mulighed sætter gæsterne stor pris på.

En anden ting der er fokuseret på, er at have stor afstand mellem vognene. Den ene årsag er at gæsterne får mere privatliv og større brugsområde rundt om vognene, og den anden er at det giver øget sikkerhed med hensyn til brandfare.

Dermed er der slået to fluer i en smæk – og alle er glade!

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Subaru
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt