Subaru

19.1.16

Af: Maria Andersen Fotograf: Hurtigruten
Bogmærk eller del
 

Hurtigruten omgivet af grindehvaler, Norge

Hurtigrutens skib MS Finmarken blev pludselig omringet af en flok på omkring 100 grindehvaler uden for Trondheim.

Det var en sensation at opleve så mange grindehvaler

Det var en sensation at opleve så mange grindehvaler


En sensation

Marinebiologer på stedet kalder det en sensation og en oplevelse for livet. Hurtigrutens gæster og mandskab er helt enige.

- Det var en fantastisk oplevelse og et majestætisk syn, siger kaptajn Jon Olaf Klodiussen og fortsætter:

- Vi havde over 400 passagerer, der hang ud over rælingen for at se dyrene lege omkring skibet. Vejret var fantastisk, sceneriet flot – hvem kan ønske sig mere, når disse majestætiske dyr leger i vandet lige foran en? Vores gæster nød det virkelig.

Han var på broen og sejlede på Trondheims fjord, da mandskabet fik øje på hvalerne. Kaptajnen sejlede forsigtigt gennem flokken af hvaler i omkring 30 minutter.

Forskerskibet FF Gunnerus var også på stedet. Marinebiolog Geir Johnsen kalder begivenheden noget af det største, han nogensinde har set.

- Det skete virkelig også for os som forskere. Det er et sjældent syn. Hvalerne svømmede sammen i familier og legede rundt om skibet, siger Johnsen.

Norsk polarinstitut anslår, at det samlede antal grindehvaler i Nordatlanten er på ca. en million. Arten udviser en social adfærd og svømmer ofte i store stimer. Grindehvalerne er medlemmer af delfinfamilien og kan blive op til syv meter lange. Hunnerne kan blive op til 60 år.

Subaru
Outwell
Torre La Sal
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt