Isabella

12.1.17

Af: Poul Hedemann Fotograf: DFDS Seaways
Bogmærk eller del
 

Oslo – en sørejse værd

Min første udlandsrejse gik til Norge. Først med skib til Oslo og så videre med tog til Valdres i Norge. Ved stationen ventede hotellets bus, og herefter gjaldt det bare om at få skiene spændt på og komme ud på løjperne. For en 13-årig dreng var det en fantastisk rejse. Og ikke mindst var sørejsen til Norge med DFDS en stor oplevelse.

Der findes flere forskellige hyggelige spisesteder ombord på skibet. Man kan også nyde udsigten fra agterdækket, med en drink i hånden.

Der findes flere forskellige hyggelige spisesteder ombord på skibet. Man kan også nyde udsigten fra agterdækket, med en drink i hånden.


Glæden ved sørejsen

Sådan en god barndomsoplevelse sidder i kroppen resten af livet. Når jeg derfor senere har været i Norge, har det altid været med skib. Og hver gang er det med stor forventning og glæde, at jeg går ombord.

Sejlturen er i dag selvfølgelig noget helt andet end den var i min barndom. Skibene er topmoderne og tilbuddene til de rejsende er mange flere, men i bund og grund er glæden ved sørejsen den samme.

Man går ombord på DFDS Seaways store skib i Københavns Havn sidst på eftermiddagen.

Sejlturen op gennem Øresund skal nydes fra øverste dæk, og når Kronborg er passeret, kan det anbefales at besøge Red & White Wine baren ombord. Her er der et rigt udvalg af kvalitetsvine til fornuftige priser. Mange af vinene kan købes glasvis. Barens vinkyndige tjener er selvfølgelig leveringsdygtig i spændende fortællinger om de ædle druer.

Efter besøget i vinbaren er det tid til at spise. Skibet byder på mange valgmuligheder, fx Blue Riband Brasseriet eller buffeten i 7 Seas restauranten. Men lige meget hvor man vælger at spise, så er de forskellige restauranter rigtig hyggelige.

Efter middagen er der selvfølgelig muligt at hygge sig i en af cafeerne eller prøve kræfterne på dansegulvet i natklubben. Er man til spil, er kasinoet også en mulighed.

Det er en smuk sejltur, og det kan anbefales at stå tidligt op og opleve indsejlingen i Oslofjorden

Det er en smuk sejltur, og det kan anbefales at stå tidligt op og opleve indsejlingen i Oslofjorden


Vælg mellem minicruise eller et længere ophold

Sejlturen ind i Oslofjorden er smuk, så er man oppe i god tid, så undlad ikke at gå ud på dækket for at nyde denne enestående indsejling til Oslo.

Skibet lægger til kaj tæt på klokken 10, og så ligger Oslo ellers åben for den besøgende.

Der er masser af muligheder for at spadsere rundt. Men undlad ikke inden afrejsen at kigge i DFDS’s virtuelle guider.

Her vælger man først, om man er ”Veninder” på tur, ”familie”, ”par” eller ”seniorer.” Herefter er der mange gode forslag til oplevelser i Oslo.

Mange rejsende vælger det korte ophold i Norge, altså MiniCruiset, hvor man rejser hjem med skibet samme dag, som man ankommer. Selvom det er dyrere med en hotelovernatning i Oslo, er det værd at tænke i de baner. Udover at man får oplevet mere, kan besøge flere museer, mv., så er det også muligt at nå en forestilling i Oslo’s flotte opera.

DFDS tilbyder arrangementer med overnatning på hotel og en tur i Operaen.

Undlad ikke at besøge den nye bydel på Tjuvholden for enden af Aker Brygge. Et spændende område med kanaler, skulpturpark og flot arkitektur. Ikke mindst i det nye moderne Astrup Fearnley Museum.

Visit Oslo tilbyder et Oslo Pass med fri entre til mange museer, offentlig transport, fri parkering, rabat på restauranter mv. Pris for 24 timer 270 n.kr. pr. voksen og 120 n.kr. for et barn.

Outwell
Campingferie 650,-
Primo Tours
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt