Riis Rejser

1.1.17

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Derfor skal du overveje at sejle til Oslo

Når vi skal vi på ferie i det sydlige Norge - sommer eller vinter - f.eks. til Telemarken, Fagernes, Hallingdalen eller Gudbrandsdalen og kan nå vores destination inden for rimelig tid fra Oslo - så er en god start på ferien en sejltur mellem København og Oslo.

DFDS Seaways i Københavns Havn

DFDS Seaways i Københavns Havn


To skibe i Københavns Havn

Da vi når frem mod DFDS Seaways afgangsterminal i Københavns Havn, kan vi se, at her ligger to skibe, hvilket er ganske usædvanligt, da skibene normalt sejler forskudt af hinanden.

Det viser sigt, at skibene Pearl Seaways og Crown Seaways har været under en gennemgribende opgradering, hvor der investeres for 120 mio. kroner. Så mens det ene skib er på havet, arbejdes der på det andet.

Også denne aften - selv uden for skoleferien - er her ganske mange mennesker med skibet til Oslo - omkring 1800 passagerer - b.la. fordi større firmaer benytter de gode konferencefaciliteter til møder, teambuilding og andre events.

Commodore Class - en stor kahyt til en overkommelig pris

Commodore Class - en stor kahyt til en overkommelig pris


Stor kahyt på Commodore Class

Også denne gang indkvarteres vi i de store kahytter Commodore Class på 10. etage, der har dobbeltseng samt et stort panoramavindue.

Her er god plads til to voksne med bagage og så er her frem for alt ro - ingen maskinlarm og ingen støj fra diskoteket.

Vinsmagning

Vinsmagning


Vinsmagning i Red & White Wine Bar

Naturligvis kan man købe sig et glas vin i en af skibets barer eller drikke et par glas til middagen, men at prøvesmage forskellige vine under kyndig vejledning og lære lidt om vinenes oprindelse, druer, årgange samt ikke mindst smagen - det skal prøves i Red & White Wine Bar.

Man kan vælge flere koncepter på vinsmagningen - betale et vist beløb pr deltager og så lade sommelieren (vintjeneren) bestemme hvilke vine som skal prøves - eller man kan oplyse, hvilke vine man ønsker at smage og så betale derefter.

Vi har betalt for at prøve forskellige vine og vores sommelier Rasmus har til denne vinsmagning fundet en Chablis fra Bourgogne samt fire røde vine fra hhv. Chile, Californien, Spanien samt Italien.

Alle er det vine med hver deres særpræg og sjovt er det, om vi sammen kan finde de smagsnuancer der karakteriserer de enkelte vine. Duft- og smagssans er jo forskellig fra menneske til menneske, så man behøver bestemt ikke at være enige.

Flor de Pingus, 2009 - som Robert Parker giver 97 point

Flor de Pingus, 2009 - som Robert Parker giver 97 point


Billigt at drikke dyrt

Her i vinbaren er det faktisk billigt at drikke dyrt, dels er vinene toldfrie og hvert glas indeholder ca. fem cl af de ædle dråber.

Vi har prøvemagt den sidste af de opstillede vin, da vores sommelier har en overraskelse i ærmet.

Han forsvinder et øjeblik og kommer så tilbage med en flaske Flor de Pingus årgang 2009.

Pingus-vine, der regnes blandt Verdens fineste vine, kommer fra den verdensberømte vinmager danske Peter Sisseck, der har sin vingård i det spanske område Ribera Del Duero.

Vi får ikke bare lov til ar se på flasken - vi smager denne fremragende vin.

Drømmer jeg, eller er jeg vågen?

Vi spiser godt på DFDS Seaways - her en supermør oksefilet

Vi spiser godt på DFDS Seaways - her en supermør oksefilet


Supermørt i Explorer Steakhouse

DFDS Seaways er kendt for sine gode spisesteder og hvert skib har flere vangmuligheder.

Op mod jul er den store julebuffet i restaurant 7 Seas nok vores foretrukne valg, men andre gange prøver vi noget nyt.

I Latotude Café serveres lettere retter uden bordreservation. I 7 Seas findes altid en stor middagsbuffet, der som nævnt er ekstraordinær i december. Restaurant Blue Riband tilbyder tre-retters menuer, ligesom Marco Polo, og i Baresso Coffee kan vi altid få en skøn pause med en rigtig god kop kaffe.

Denne aften prøver vi den nye og meget populære Explorer Steakhouse, hvor vi vælger en forret bestående af kongekrabber, en hovedret med supermør oksefilet serveret med bearnaisesauce og bagt kartoffel, samt en ostetallerken til dessert.

Lige efter solopgang i Oslofjorden

Lige efter solopgang i Oslofjorden


Til den lyse morgen

I diskoteket nydes kaffen med en lille én og de efterfølgende drinks, mens den levende musik lægger op til at træde ud på dansegulvet …

Næste morgen nyder vi indsejlingen gennem Oslofjorden, mens vi spiser Commodore morgenbuffet i restauranten, hvor der er lidt mere intimt end ved den store buffet.

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt