Isabella

4.1.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Sørøverer og andet godtfolk i Dyreparken, Kristiansand (1/2), Sydnorge

Op mod 1 mio. gæster ventes i 2015 at besøge Norges mest populære forlystelsespark - Dyreparken i Kristiansand i Sydnorge. Udover en omfattende zoologisk have har man her opleve Thorbjørn Egners Univers med bl.a. Folk og røvere i Kardemommeby, Dyrene i Hakkebakkeskoven, Karius og Baktus - men vi møder også Kaptajn Sabeltand skabt af Terje Formoe.

På udkik efter sørøvere i Abra Havn

På udkik efter sørøvere i Abra Havn


Sørøverhotellet Abra Havn - en gennemført oplevelse

En grå sørøverborg dukker op i landskabet lidt uden for Kristiansand og efter at have fået vores sørøverlejligheder / sørøverhuse skal vi på opdagelse i Abra Havn.

Og her er vi kommet til et virkeligt godt gennemført koncept skabt i et maritimt sørøvermiljø. Her er kanoner, provianttønder og tovværk og på den anden side af Dødningehovedbugten står naturligvis Dødningehovedgrotten - og er man en rigtig sørøver, tør man godt vove sig derind …

Alle huse er fint indrettet som ferielejligheder, med alt hvad der er nødvendigt for en familie på fire - TV, gratis internet, te-køkken, opvaskemaskine, køleskab, service etc. Her er fire sovepladser - i faste køjer naturligvis - og så er her en hængekøje, for der er nogle sørøvere, som bare ikke kan sove i en almindelig blød seng ...

Så er der sørøverkonkurrence

Så er der sørøverkonkurrence


På opdagelse

For de lidt større børn er det spændende at gå på opdagelse og finde forskellige poster.

I receptionen fås et kort med en række spørgsmål og så gælder det om at komme rundt i Abra Havn for at finde steder og svarene og tangen som man klipper i kortet med. De voksne må naturligvis meget gerne lege med - og så er der præmie, når opgaven er løst.

På Ildprøvepladsen kan man udfordre sin balanceevne - for en rigtig sørøver skal både kunne kravle i tov og balancere på rælingen. Og så er der underholdning og konkurrencer hver aften ...

Sørøverskibet Saragossa som det er spændende at gå på opdagelse inden i ...

Sørøverskibet Saragossa som det er spændende at gå på opdagelse inden i ...


Skibet Saragossa

Undervejs kommer man også til skibet ”Saragossa”, der engang var den gamle sørøver Valdemars skib.

Valdemar boede her i Abra Havn, men en dag opdagede kaptajn Sabeltand, at hans uerstattelige dolk med kostbare diamanter var væk. Valdemar blev beskyldt for at have stjålet den og selv om han sagde, at han var uskyldig, blev han kastet i det sorte fangehul i Abra Havn.

En nat, mens kaptajn Sabeltand og hans mænd var ude på sørøvertogt, lykkedes det for Valdemar at slippe fri og gemme sig på en af øerne i nærheden.

Der blev ledt overalt, men ingen kunne finde Valdemar. Valdemars gamle sørøverskib ”Saragossa” blev slæbt på land, så han ikke kunne flygte til havs på det.

Det hele ender dog med, at man finder den rigtige tyv, så Valdemar bliver benådet og flytter tilbage til Abra Havn.

Men Valdemars sørøverskib ”Saragossa” står her endnu på land ...

Kaptajn Sabeltand - en rigtig sørøver

Kaptajn Sabeltand - en rigtig sørøver


Kaptajn Sabeltand og Den Sorte Dame

Det er tidlig morgen og vi er alle samlet på Kongens Torv midt i Abra Havn. I horisonten dukker sørøverskibet ”Den Sorte Dame” frem og kaptajn Sabeltand og hans sørøvere kommer sejlende ind i Dødningehovedbugten, for at lægge til kaj.

Alle skal vi deltage i dagens flaghejsning - og til tops går sørøverflaget med dødningehovedet.

Vi kommer alle med ombord og hiv-o-høj, bliver der kommanderet og snart stikker vi til søs og sejler ud på søen og over til Kaptajn Sabeltands Verden, hvor den store morgenmadsbuffet venter.

Men - først efter at vi alle har vist, at vi er rigtige, stærke sørøvere.

Hele dagen sker der noget i Kaptajn Sabeltands Verden og forestillingerne med bl.a. ”Jagten på den Magiske Diamant” slutter først sent om aftenen med et rigtigt sørøverfyrværkeri.

Den Sorte Dame og Grevinnen i åben kamp på søen

Den Sorte Dame og Grevinnen i åben kamp på søen


Pirater i nærheden

På vej tilbage mod Abra Havn holder vi udkik efter andre skibe og pludselig kommer piratskibet ”Grevinnen” sejlende i mod os. Det er lidt spøgelsesagtigt og de er vist ude på at gøre os skade.

Men kaptajn Sabeltand og alle hans nye sørøvere tager kampen op og der bliver affyret kanoner, så det brager og ”Grevinnen” flygter.

Vi sætter efter, men skibet forsvinder og kaptajn Sabeltand sejler i stedet til Skatteøen, hvor en kiste fuld af guldmønter hentes ombord, så vi alle sammen kan få del i guldet.

Det er den norske forfatter Terje Formoe, som har skabt figuren kaptajn Sabeltand, der er kendt af ethvert norsk barn.

Tilbage i Abra Havn kan vi blot konstatere, at vi kom som landkrabber og forlader Abra Havn som ægte sørøvere ...

Subaru
Torre La Sal
Primo Tours
Outwell
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt