Royal Caribbean

1.1.16

Af: Anne-Vibeke Isaksen
Bogmærk eller del
 

Sådan købes campingvogn første gang

At tage på campingmesse er et godt udgangspunkt for at sammenligne modeller og mærker med hinanden. Du får serveret alt på en gang og sparer den tid, det tager at køre fra forhandler til forhandler. Men ved du egentlig, hvad du bør se efter?

Det er en god ide, at man hjemmefra har noteret hvad det er man forventer af sin nye vogn. Man kan hurtigt miste overblikket på campingmesser når man ser alle de vogne

Det er en god ide, at man hjemmefra har noteret hvad det er man forventer af sin nye vogn. Man kan hurtigt miste overblikket på campingmesser når man ser alle de vogne


Tag på campingmesse - det skal du se efter

Man bør gøre sig nogle overvejelser inden man køber ny vogn. På messerne kan man let miste overblikket da der er s¨meget at se på. et godt tip er, at skrive ned hjemmefra, hvad du ønsker på forhånd, og bruge det som et udgangspunkt.

Noter hvilke detaljer udstyret og planløsningen skal have. Hvis dette ikke står klart for dig hele tiden, er det let at falde for vognen med det pæneste pudebetræk i stedet for noget af det mere praktiske. På en messe, hvor alt serveres på et bræt er indtrykkene mange, og det kan være nødvendig med en huskeliste, så man hele tiden kan tjekke, hvad det egentlig er man skal se efter.

Gå vognene godt igennem inden du beslutter dig for hvilken du vil købe

Gå vognene godt igennem inden du beslutter dig for hvilken du vil købe


Tjek huskelisten

Når du ser på vognene indvendig, så stil dig ikkekun  i døråbningen. Gå ind og sæt dig, og gå rundt og studer indretningen, åbn skabe og skuffer. Så får du et bedre indtryk af om pladsen og indretningen er tilpasset dit ønske.

Tjek også at udstyret stemmer overens med huskelisten.

Hvis det er trængt at passere andre personer, er dette ikke så slemt bortset fra, hvis personen står ved køkkenbordet. Her skal der være plads til at passere. Tag til slut et kig på badeværelset og luk døren. Forestil dig alt, som skal kunne udrettes derinde. Er det for trængt? Nu er du i stand til at vurdere, om netop denne model går videre til "finalen".

Klik for større billede


Hvad skal den indeholde

Har du ingen erfaring fra tidligere, kan det være vanskelig at skrive en eksakt huskeliste. Hvor mange skal bo i den, og hvad skal den bruges til?
Den gennemsnitlige autocamperbilist er et par, hvor børnene har forladt reden.
Det er næsten det samme som de, der bruger campingvogn, men her har vi også børnefamilier.
Så vi tager udgangspunkt i et sådant par og en familie med to børn.

Klik for større billede
Fotograf: Cabby


Indhold - familie med to børn

1. Siddegruppe. For to personer mindst fire siddepladser, for familien mere siddeplads.
2. Toiletrum. Håndvask og kassettetoilet. Skal bruseren bruges bør den være separat.
3. Køkkenafsnittet. Køleskab, skab i bordet, skuffer og overskabe. Nok arbejdsplads på bordet udenom kogeblusset og vasken.
4. Senge. Det er meget bekvemt med permanent seng til alle.
5. Skabe. Der bør være mere skabsplads end det ordinære klædeskab og nogle overskabe.

Det er hovedingredienserne i udstyret. Da dette handler om planløsninger, springer vi over det teknisk udstyr og udvendige finesser, men nævner, at flere og flere autocampere bliver udstyret med dobbelt gulv eller “kælder”. Dette giver en række fordele, bl.a. at alkoven ikke virker så afskrækkende højt oppe. I nogle autocampere er der placeret en permanent seng bagerst, og under denne befinder der sig et stort bagagerum, en såkaldt garage.

Til slut: Husk at størrelsen på autocamperen eller campingvognen tilpasses alt efter, hvad den skal bruges til. Vintercamping, kørsel i trænge gader eller små turer på kontinentet.

Det kan også anbefales at kontakte den lokale campingforhandler eller tale med andre campister, når du skal rådgive dig.

Subaru
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
Torre La Sal
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt