La Quercia

31.7.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

Obidos - en eventyrlig by i Portugal

Denne formiddag har vores rejseleder et par ekstra overraskelser til os, før vi rammer middelalderborgen Obidos; et kort besøg ved Batalha-klostret samt et kig til kirkerne på torvet ved Nazaré højt over havet - men denne hemmelige overraskelse siger vi ikke højt til nogen ...

Mosteiro da Batalha

Mosteiro da Batalha


Dominikanerklostret i Batalha

Vi er kørt forbi klostret et par gange, men nu sættes der tid af til et besøg.

Dette imponerende kloster, der betragtes som et af Portugals nationalmonumenter, blev bygget til minde om Joao I's sejr over spanierne i 1385.

Men klostret stod ikke færdigt før mere end 100 år efter i 1517 og kom på UNESCO's verdensarvsliste i 1983.

Her ligger flere kongelige begravet - bla. Jaoa I og dennes engelske hustru Philippa af Lancaster samt deres søn Henrik Søfareren.

Klosterkirkens ydre er opført i lyse kalksten og har en indgangsportal udsmykket med religiøse motiver og statuer af apostlene.

Indvendigt tager det 30 meter høje kirkerum med gotiske loftsbuer pusten fra én.

Kvinderne ved handelsboderne er klædt i flere lag skørter

Kvinderne ved handelsboderne er klædt i flere lag skørter


Nazaré med kirker og specielt klædte kvinder

Højt over Atlanterhavet med udsigt til stranden ved Nazaré har vi dagens anden overraskelse; et besøg ved det lille kapel Ermida da Memoria og kirken Nossa Senhora da Nazaré.

På torvet mellem kapel og kirke står de helt specielt klædte kvinder og sælger tørrede frugter og nødder. Kvinderne er kendt for at klæde sig i flere lag skørter - hvilket også er nødvendigt på dette vindomsuste sted.

Obidos med hovedgaden Rua Direita

Obidos med hovedgaden Rua Direita


Eventyrbyen Obidos

Den fortryllende bjerglandsby Obidos blev givet af kong Dines til sin dronning Isabel af Aragonien som brudegave i 1282 og er i dag en af Portugals største seværdigheder.

Middelalderbyen er omgivet af en intakt bymur og har middelalderborgen liggende i udkanten af byen.

Fra byporten, der er prydet med azaulejos og loftmalerier, kommer vi ind på hovedgadens toppede brosten omgivet af hvidkalkede huse med souvenirbutikker, mode- og design– samt delikatesseforretninger, caféer og restauranter – en rigtig turistby.

Den smalle hovedgade Rus Direita ender ved kirken Santiago, som viser sig at være indrettet som en større boghandel!

Bagved ligger middelalderborgen som Afonso Henriques udbyggede i 1148 efter at han havde vundet den fra maurerne og den kan vi frit vandre rundt ved og nyde det omkringliggende landskab.

Santa Maria-kirken

Santa Maria-kirken


Obidos' kirker

Obidos har flere kirker og lige så mange historier. Vi besøger Santa Maria kirken, for det var her, at den ti-årige kommende kong Afonso V blev gift med sin første hustru den kun otte-årige Isabel af Avis i 1447.

Kirken er naturligvis prydet med flotte azulejos.

Også Sao Pedro-kirken er et besøg værd med sit guldbelagte alter.

På bymuren langs brystværnet

På bymuren langs brystværnet


Rundt på bymuren

Er man normalt gående og ikke lider af højdeskræk, kan det anbefales at vandre en tur rundt på bymuren langs brystværnet og nyde udsigten på udover det lavtliggende landskab uden for byen, men også få et fint overblik over byens mange bygninger.

Vi er på en middelalderbymur med de ujævnheder der nu engang findes, så vær forsigtig og stå stille, når der skal iagttages, da her er flere meter ned – og intet rækværk.

Efter egen frokost på en af byens mange restauranter kører vi denne eftermiddag videre mod Cascais, der ligger ved Atlanterhavskysten – en perle ca. 30 km vest for Lissabon ...

Campingferie 650,-
Subaru
Primo Tours
Outwell
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt