Dayz Resorts

28.2.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Campingferie på Schluga Camping i Kärnten

I Østrigs sydlige region Kärnten finder man Alpernes skønhed kombineret med Italiens milde klima og Østrigs lune og hyggelige befolkning. Schluga Camping ved Hermagor - tæt på den italienske grænse - har lidt af det hele og er samtidigt krydret med masser af aktiviteter for børn samt topklasses faciliteter for kræsne voksne.

Schluga Camping i Hermagor

Schluga Camping i Hermagor


To forskellige campingpladser

Schluga Camping består af to meget forskellige campingpladser.

Schluga Seecamping er en naturplads med acceptable faciliteter, og ligger blot få hundrede meter fra Pressegger søen, hvor der er alverdens former for vandaktiviteter for børn og voksne i alle aldre.

Schluga Hermagor, der ligger få kilometer fra byen af samme navn, er åben hele året og byder på topklasses faciliteter, et omfattende aktivitetsprogram for børn og unge samt pool og en kunstig anlagt natursø. Her mangler intet.

Pladsens animationsprogram er tilrettelagt således, at der er noget for hele familien, alle aldre og hele ugen.

På den måde tilgodeses både store som små børn, uden at forældrene skal mangle afslapning eller action. Der er f.eks. fitnesscenter med wellness-program og udfordrende mountainbike og vandreture med guide til de store børn og aktive forældre.

Masser af aktiviteter holder børnene igang

Masser af aktiviteter holder børnene igang


Alt for børn

Børnene skal ikke snydes for den skønne natur. Kortere vandreture, hvor alle kan være med, arrangeres flere gange om ugen, men ellers foregår de fleste aktiviteter for små og mellemstore børn på selve pladsen.

Der lægges vægt på både kreativ og fysisk udfoldelse både inde og ude alt efter vejrforholdene.

Selv om det meste foregår på tysk og engelsk, er sproget ikke nogen hindring. Alt gøres på en måde, så danske børn hurtigt finder ud af at følge med og efterligne, f.eks. når der synges tyske sanglege. Sproget er ingen hindring og forældre er altid velkomne til at deltage.

Flere gange om ugen arrangeres der rideture på børnevenlige ponyer. Det sker på det store grønne areal, som ligger i den ene ende af campingpladsen, hvor der også er fodboldbaner og dyrefold.

Den store legeplads ligger midt på campingpladsen. Husk praktisk tøj og frem for alt solidt fodtøj.

Poolen er ikke noget speciel, men det er til gengæld den kunstig anlagte natursø, der holdes ren af siv og andre organiske planter – med andre ord ingen kemikalier. Den har forskellige områder til f.eks. små børn, decideret svømning og udspring.

Bjergvandring ved den brusende flod

Bjergvandring ved den brusende flod


Vandretur i Garnitzenklamm

Få kilometer fra Hermagor kan man stille bilen og begive sig på vandretur i kløften Garnitzenklamm.

Børn kan sagtens være med på den første fjerdel af ruten, der stiger 600 højdemeter. Man går hele vejen langs vandet og ruten byder på mere end 70 små og større vandfald.

Pak en god rygsæk med madpakker, snack og drikke og gå så langt som det mindste barn tillader det. Husk det også kræver noget at gå ned af bjerget.

Mange steder undervejs kan man gå lidt væk fra stien og spise sin madpakke lige ved det friske, klare og meget rene vand.

Der er bare så  smukt med bjergene, der rejser sig lodret på begge sider af den brusende flod.

Lille klippetop

Lille klippetop


Op i bjergene

Bjergene omkring Nassfeld er ideelle til både længere vandreture og hygge. Længere ruter starter, der hvor liften slutter og flere af dem er anlagt, så man kan komme frem med klapvogn.

En såkaldt ”rodelbahn” (en form for slæde med bremse) bør man prøve fra toppen til mellemstationen. Den er to kilometer lang og falder over 300 højdemeter. Større børn kan køre alene, mens små børn kan sidde på skødet af en voksen. Det er vildt sjovt.

Ved mellemstationen i næsten 1600 meters højde er der bjerghytter med servering. Prøv evt. lokale retter som gullaschsuppe eller jauser, der består af et spækbræt med gode pølser, skinker og lokale oste med hjemmebagt brød.

Et par gode råd

Kører du efter GPS vil den formentlig vælge afkørslen til vej L33 ved byen Patermion, når du kommer nordfra. L33 byder på decideres bjergkørsel med stigninger på op til 20 %, hvilket ikke anbefales med campingvogn på krogen.

Kør i stedet helt til Villach og vælg vej B111, der går direkte til begge campingpladser. Den er kun 20 minutter længere, men på almindelig landevej.

De to campingpladser ligger fire kilometer fra hinanden. Når du kommer fra Villach, kommer Schluga Seecamping først.

Du kan med fordel anskaffe dig Kärnten Card, der giver adgang til over 100 attraktioner og oplevelser.

I Hermagor kan man købe dagligvarer. Bemærk dog, at man flere steder kun kan betale kontakt.

Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt