Isabella

1.1.16

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Østrigs Turistbureau
Bogmærk eller del
 

Masser af aktiv ferie i Salzburgerland

Vandreture er en yndlingsbeskæftigelse for SalzburgerLands sommergæster. Det kan ikke undre nogen. Landskabet er som skabt til at vandre i og er nu forsynet med afmærkninger på et net af tusindvis af vandrestier. Arnoweg er en 1.200 km lang rundstrækning fyldt med muligheder for indtryk.

Klik for større billede


Nyd naturen, slap af og op på sæteren!

Nyd naturen, slap af og op på sæteren! Grønne, frodige sæterenge, sjældne alpeblomster og et førsteklasses bjergpanorama. Sådan er ferie i SalzburgerLand - delstaten med flest sætere i Østrig. Intet sted ligger sætterhytter så tæt som i SalzburgerLand. 1.800 beværtede sæterhytter og 550 hytter med mulighed for romantisk indkvartering i bjergene. Enten på høloftet, i rustikke bjælkesenge, i komfortable gæsteværelser eller sågar i bryllupssuiter. Under alle omstændigheder uforglemmeligt.

Klik for større billede


Bondegårdsferie

Ferie på landet i SalzburgerLand betyder ægte landmænd, ægte natur og ægte ferie. Nogle dage med mæh, muh og kykkeliky er ikke kun en afvekslende oplevelse for børn, men også afslappende for de voksne, hvis de da ikke vælger at hjælpe med arbejdet på gården.
Mens ungerne tumler på engene eller leder efter firkløvere eller nye kammerater, hygger forældrene sig på solterrassen eller på en kort vandretur.
192 bondegårde tager imod feriegæster.

Klik for større billede


Himmelsk udsigt på to hjul

En af de mest elskede cykelruter er Tauernradweg. Hvor Mellemeuropas højeste vandfald, Krimmler Wasserfälle, raser, starter Østrigs smukkeste cykelsti. Ad en strækning på 270 km går Tauernradweg gennem SalzburgerLand til Bayern.

Også Mozart-Radweg er populær hos to-hjuls-turister. Mozart døde som 35-årig i 1791 - længe før cyklerne blev opfundet, men det musikalske genis cykelsti snor sig 450 km gennem et naturlandskab, der også fører til mange af delstatens kulturperler.

Klik for større billede


Udfordringer på mountainbikes

Læs mere om udfordringer på mountainbikes og om maraton-cykelløbet Eddy Merckx Classic med start og mål i Eugendorf.

Kombinationen af bjerge og søer, floder og skove, kønne landsbyer og moderne byer præger SalzburgerLand. 185 søer, 59 strande og natur-badesøer samt 50 svømmebade frister til bade- og afslapningsferie. Vandets kræfter kan man opleve i talrige kløfter som fx Liechtensteinklamm og Lammeröfen ved Abtenau.

Klik for større billede


Ferieparadiset i bjergene

Wagrain er en traditionsrig ferieby i hjertet af Salzburgs bjergområde, der tilbyder sine aktive gæster et afvekslende terræn af høj kvalitet.
På byens hoteller med alle former for wellness- og fitnesskomfort nyder man livet fuldt ud. Hyggen finder man i de små, fine gæstgiverier, den hjemlige atmosfære findes i privatpensioner og ferieboliger, og det rene landliv kan dyrkes på bondegårdsferie.
Wagrain kan opleves med alle sanser - den friske luft, bjergene, landskabets skønhed, de blomstrende enge…
140 km markerede vandrestier gennemkrydser den smukke natur. Desuden går der den 350 km lange Salzburger Almenweg, der er et strejftog gennem Pongauers bjerge, forbi Wagrain og 120 sæterhytter. Her kan man nyde atmosfæren, hjemmelavet mad som ost, flæsk og hjemmebrændt snaps.
De 31 etaper leder til bjergenes fascinerende flora og fauna og til højdepunkter som Bischofsmütze og Hochkönig.

Stavgængere mødes i ”Nordic Sport Paradies” Wagrain-Kleinarl, der er udgangspunkt for 12 skiltede ruter på tilsammen 150 km i alle sværhedsgrader.

Klik for større billede


Wagrain et ideelt sted at starte cykel- og mountainbiketure

På grund af den centrale placering i SalzburgerLand er Wagrain også et ideelt sted at starte cykel- og mountainbiketure. Blandt andet kan man gratis tage sin cykel med om bord på bjergbanerne. Adrenalinnarkomanernes største oplevelse på to hjul er Mountain Bike Park Wagrain med sjove og krævende udfordringer i et terræn med en højdeforskel på 300 meter i området ved kabinebanen Flying Mozart.

Vandhunde elsker at boltre sig i Wasserwelt Amadé - Wagrains store vandland og wellnesscenter med alle tænkelige faciliteter.

Sommeren igennem har Wagrain et omfattende aktivitetsprogram for både børn og voksne. Blandt andet er der hver onsdag børneparty og børne-OL på Grafenberg i 1.700 meters højde.

Og så er der en feriepakke til alle med lyst til at vandre og bade: Syv overnatninger med morgenmad og med adgang til alle faciliteter, der er omfattet af Wagrain Card og ugeprogrammet. Wagrain Card giver ubegrænset adgang til bjergbanen, daglig entré til Wasserwelt Amadé, Waggerlmuseet, minigolf og en guidet vandretur i Kräutergarten.

Outwell
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt