Subaru

22.10.09

Af: Frank Skaufel Fotograf: Wien Turistkontor
Bogmærk eller del
 

Østrig: På rejse gennem Wien

Wien er en skøn by, der byder på masser af attraktioner. Vi har samlet et par forslag, som du bør opleve på din rejse til Wien.

Stefansdomen
Wiens domkirke, er et enestående bygningsværk i  gotisk stil. Lider du ikke af højdeskræk kan tårnet, 137 meter højt, anbefales at komme op i.  I så fald må 343 trappetrinn først forceres.

Nytårskoncerterne
Første nytårsdag er fast forbundet med Wienerfilharmonikerne og valsefamilien Strauss. Traditionen med nytårskoncert strækker sig tilbage til 1939, og der er stor rift om pladserne i den gyldne koncertsal i Wiens Musikverein. Kun 1742 siddepladser er der, sammen med 200 ståpladser. Derfor skal man være tidlig ude, hvis man skal sikre sig en plads.

Sachertorte
At spise Sachertorte på hotel Sacher er noget helt specielt. Chokoladekagen er en af verdens mest berømte, og blandt de aller bedste. Opskriften fra 1832 er selvfølgelig hemmelig.

Stemningsbilleder fra Wien

Stemningsbilleder fra Wien


Slottet Schönbrunn
Habsburgernes enorme sommerresidens står på Unescos verdensarvliste. Slottet ligger klods op af  dyrehaven.

Wienerschnitzel
Kroer, kafeer og restauranter findes der hundredevis af i Wien. Byens mest kendte ret er nok wienerschnitzel, og den serveres på de fleste kroer.

Mozarthuset
Man bør unde sig mindst een koncertoplevelse i en by som Wien. Mozart, Beethoven, Strauss - alle de store spilles hele tiden. Mozarthaus er Wiens ældste koncertlokale, og er et fantastisk sted for den som vil opleve en klassisk koncert.

Johann Strauss-Monumentet
I Stadtpark findes blandt andet et forgyldt monument af valsekongen Johann Strauss.

På rejse i det skønne Østrig

Holder du af smuk og afvekslende natur, wienervals og søde kager, er dette land det rette som mål for din ferie. Du behøver mindst to til tre uger hvis du skal få et godt udbytte af turen.

Start gerne turen i München i Tyskland. Benyt motorvej A7 fra Hamburg som gennemfartsvej. I Tyskland er det gratis at køre på motorvej. Måske nogle dage i München, og derefter mod Salzburg, en af Europas smukkeste byer og med nogle af de aller bedste konditorier. Fortsæt mod nordøst til Bad Ischl, den gamle kejserby, videre mod Linz og mod øst til Wien. Benyt chancen til at stikke over grænsen til Tjekkiet for at handle billigt ind. Wien må opleves. Lad turen gå videre sydover mod Graz og Klagenfurt. Besøg også Villach (korteste vej til Slovenien og Italien) før du sætter kursen tilbage mod München igen. På vejen kommer du til Lienz, Zell am See og Kitzbühel. Turen fortjener også en afstikker til Innsbruck.

Strækningen på rejsen bliver cirka 1000 kilometer.

En tur med hestedrosche kan også være romantisk

En tur med hestedrosche kan også være romantisk


Romantisk?

Romantische Strasse er en af Tysklands ældste og mest berømte turistveje. Turen går fra Füssen på grænsen til Østrig og nordover til Würzburg, en afstand på cirka 350 kilometer. Beregn mindst to overnatninger fra Danmark til Füssen.

Hyggelige vinlandsbyer, gamle småbyer gemt bag tykke mure, huse af bindingsværk, borge og slotte. Mere romantisk kan det dårligt blive. På denne tur bør man være to, fordi dette er anledningen til at give din partner lidt ekstra opmærksomhed. Bliv i Füssen et par dage. Tag gerne en lynvisit ind i Østrig. Nyd stemningen i Donauwörth, romantikken i Dinkelsbühl og historien i Rothenburg o.d.Tauber. Bliv nogle dage i Würzburg, en by fuld af kulturhistoriske minder og centrum for vindistriktet i Franken.

Beregn to overnatninger på vej tilbage til Danmark fra Würzburg.

Se også...
Swarowski
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt