Riis Rejser

1.1.17

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Østrig: Skiferie i Wagrain - et sikkert valg for børnefamilier

Wagrain, der er en del af Salzburger Sportswelt og Ski Amadé, er en typisk østrigsk alpeby, der oser af charme og hygge, og så føler man sig så utrolig velkommen uanset om man færdes i byen eller oppe i terrænet. Utrolig mange danskere kommer tilbage år efter – det er ikke svært at forstå hvorfor.

Klik for større billede


Wagrain – måske Østrigs meste kendte skisportssted

Wagrain er med god grund et af de mest kendte steder, danskerne vælger til deres østrigske skiferie. Alpebyen er let at komme til og terrænet er utroligt børnevenligt.

Allerede fra første feriedag føler man sig velkommen – og det er uanset om man bor privat, på gasthof eller luksushotel.

Byens placering med bjerge på alle sider og rigtig østrigsk alpestemning, gør den til en stor del af oplevelsen. Den ligger i godt 800 meters højde og har ca. 3.100 indbyggere, så størrelsen er også med til at gøre den overskueligt og let at finde rundt i.

Klik for større billede


På ski i Wagrain

Der er skiløb for alle i Wagrain. Der er over 350 pister og 260 lifte. Det giver over 860 km at boltre sig på. Hertil kommer mere end 200 km langrendsløjper.

Skiterrænet er fordelt på tre områder. Grafenberg er ideel for begyndere, fordi der er så mange blå pister, mens Zauchensee udfordre de mere erfarne bl.a. med en World Cup piste.

I Flauchauwinkel kan freestylerne boltre sig. Det betyder med andre ord også, at man i løbet af en uge, kan prøve en del forskellige områder. Uanet hvor man kører hen skal man forvente at høre det danske sprog på pisterne – især i højsæsonen.

Klik for større billede


Herlig skiskole

Skiskolen i Wagrain har kurser for alle og om man vil deltage er et individuelt spørgsmål/behov.

Vores børn, Mie (5 år) og Mathias (7 år), har begge stået på ski siden de var helt små – alligevel bliver vi ved med at sende dem på skiskole.

For det første kan de godt li´ det og for det andet lærer de noget hver gang.

Det lykkedes os ikke at få dem på en skiskole med dansk skilære, men det gik utrolig fint alligevel, fordi de i bund og grund bare følger efter og fordi den østrigske skilærer var hel suveræn til at leve sig ind i leg og hygge, så børnene slet ikke var i tvivl om, hvad der skulle ske.

Klik for større billede


Hvor skal vi sove i nat?

Wagrain har over 5.000 gæstesenge – altså næsten dobbelt så mange senge som antal indbyggere, så man skal ikke bekymre sig om overnatning. Man skal bare bestille i god tid, hvis man vil komme i højsæsonen eller har præferencer.

Sportshotel Wagrain ligger ikke bare tæt på liften, men er også et firestjernet hotel med en god børnevenlig restaurant og f.eks. indendørs pool og fitness. Så behøver man som familie ikke stå på ski hele tiden.

Men som sagt er der også mange andre gode overnatningsmuligheder i byen.

Klik for større billede


En anden side af Wagrain

I 1818 skrev Joseph Mohr julesangen ”Stille Nacht” eller ”Glade jul” på dansk. I dag er den en af vores mest anvendte julesange. Forfatteren ligger begravet i Wagrain på kirkegården lige over for skolen opkaldt efter ham.

Sangen blev spillet første gang 25. december 1818 i Oberndorf. Den er oversat i flere versioner til dansk men det er B.S. Ingemanns version fra 1850, der er mest brugt.

Klik for større billede


Når skiløbet er slut

Der er masser at fortage sig i Wagrain, når man ikke står på ski. Enten fordi man snupper en fridag, vejret ikke tillader skiløb eller bare en dag, hvor man har ekstra energi til lidt mere.

Wasserwelt har både indendørs og udendørs pool og aktiviteter til alle vandhunde. Specielt udendørs er anderledes, fordi der er sne rundt om poolen og man har udsigt til bjergene fra det varme vand.

En perfekt afslutning på en skidag eller måske hele skiferien.

Klik for større billede


Fakta Wagrain og Ski Amadé

Wagrain er en del af Ski Amadé, der er fem region og 25 forskellige byer, så alt i alt et område man aldrig bliver færdig med.

Der er over 860 km pister og 170 lifte at vælge imellem. Der er investeret over 75 millioner kroner i snesikkerhed og liftanlæg.

Skulle naturen mod forventning ikke levere nok sne kan 83 % af pisterne kan dækkes med kunstsne. Hertil kommer alt det andet man kan lave på vinterferien.

Læg mærke til de mange temauger i områder så som Lady Week, Sixty Plus, Learn to Ski m.fl.

RejseAvisen.dk var inviteret af Ski Amadé i forbindelse med tv-optagelserne til Anne-Vibeke Rejser – skiferie i Østrig og Rejsemagasinet.

Se også...

Tv-klip: Anne-Vibeke Rejser - Østrig, Ski Amade, børneområde i Wagrain

08-10-2009

Primo Tours
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt