Royal Caribbean

23.1.17

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Østrigs Turistbureau
Bogmærk eller del
 

Uforglemmelige vinteroplevelser i Østrig

Det kommer vel næppe bag på nogle at Østrig fortsat er blandt danskernes foretrukne destinationer når det gælder aktiv vinterferie.

I sneen ved Lech-Zürs

I sneen ved Lech-Zürs
Fotograf: Christoph Schoech


Sæt tempoet ned i Lech-Zürs

Alpine udfordringer er der rigeligt af i Lech-Zürs. Området byder på 350 kilometer blå, røde og sorte pister samt 200 kilometer skiløb i offpisten.

Uanset om man er barn, begynder, ekspert eller freerider, kan man finde sit helt eget spot. Men ikke alle har behov for fart, spænding og stejle nedfarter - i hvert fald ikke hele tiden - så i Lech-Zürs vil man gerne sætte fokus på aktiviteter, hvor nydelsen er i højsædet, og hvor tempoet er sat ned.

Sneskovandring er en anderledes måde at opleve det smukke alpine terræn på. Med et par stave i hænderne og snesko under fødderne kan man bevæge sig langt uden for skiområdet - ud, hvor dyrene finder ro, og ud, hvor sneen har lagt en naturlig dyne over træer og buske.

En anden mulighed er langrend, og også her kommer man langt væk fra den hektiske trafik på pisterne. Der er tid til at fylde lungerne med ren og klar bjergluft samt nyde det smukke alpepanorama.

I Lech-Zürs finder man 27 kilometer præparerede langrendsløjper samt et 40 kilometer langt net af vandrestier, der er ryddede om vinteren. I terrænet ligger også små hytter, hvor man kan spise frokost, mens ilden knitrer i kaminen.

Snowbike i Wagrain

Snowbike i Wagrain


Sjov med snowbike

De seneste sæsoner har en ny trend indtaget Alperne – snowbike. En snowbike er en mellemting mellem en cykel og et løbehjul, men for- og baghjul er erstattet af to korte ski, så man kan skære sig vej ned over pisten.

Man bruger samme bevægelser, som når man kører cykel eller motorcykel, og det tager højst et par timer at lære den grundlæggende snowbike-teknik. Et drej med styret, lidt vægt ind i svinget og eventuelt et lille vrik med hoften - så ændrer snowbiken retning, og der er garanti for mange timers sjov i sneen.

Og alle kan være med, uanset om man kan løbe på ski eller ej, for en snowbike er nem at styre. At man samtidig styrker ryg, forside og sædemuskulatur samt skåner knæ og hofte er kun et ekstra plus.

I Wagrain står den lokale Intersport-butik for alt omkring snowbikes. Er man begynder, anbefales et introkursus med guide, og det varer to timer. Har man erfaring med snowbikes, kan man leje og køre ud i terrænet på egen hånd.

Prisen for kurset, der både inkluderer guide og snowbike, starter ved 49 euro, mens det koster 31 euro pr. dag (2016) at leje sit eget køretøj.

Natskiløb i Schladming-Dachstein

Natskiløb i Schladming-Dachstein


Schladming-Dachstein i Ski amadé – et skieldorado for hele familien

Skal familiehyggen kombineres med mere fart og spænding, er der mange muligheder i Ski amadé.

Med 760 kilometer pister i alle farver og 270 lifte fordelt over fem forskellige områder udgør Ski amadé Østrigs største skiparadis. Det er det ideelle område, hvor hele familien kan få en uforglemmelig oplevelse.

Schladming-Dachstein udfolder sig omkring bjergene Hauser-Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. De 4 bjerge er forbundet af den såkaldte ”Ski-Schaukel”, så store som små skiløbere nemt kommer frem og tilbage mellem bjergene.

Her kan selv de allermest erfarne skiløbere finde masser af udfordring, og netop derfor vælges Schladming-Dachstein år efter år som værtsby for en række internationale skisportskonkurrencer.

Den 26. januar 2016 er der mulighed for at se de store skistjerner live, når op mod 50.000 tilskuere vil strømme til Schladming-Dachstein for at overvære eventen ”Night Race” på Planai.

Derudover finder De Olympiske Vinterlege for udviklingshæmmede, under overskriften ”Heartbeat of the World”, sted netop her fra den 14. til den 25. marts 2017.

Kitzsteinhorn gletsjer med gletsjerbanen i Kaprun

Kitzsteinhorn gletsjer med gletsjerbanen i Kaprun
Fotograf: Dietmar Sochor


Hurtigt op på gletsjeren

Gletsjerskiløb er også snesikkert skiløb. Temperaturen er konstant lav, og året rundt er der rigelige mængder sne, så mange gletsjere anvendes både sommer og vinter til skiløb.

I 2016 fejrer Zell am See-Kaprun, at det er 50 år siden, Kitzsteinhorn blev taget i brug som Østrigs første gletsjerskiområde. Da man i sin tid anlagde de første slæbelifte, var det en stor ingeniørmæssig bedrift, og siden har udviklingen taget fart.

I 1982 blev det første live-panoramakamera installeret, og i dag står man med et supertjekket område.

Gæster i Zell am See-Kaprun kan glæde sig til, at der fra denne vinter er endnu hurtigere forbindelse til toppen af Kitzsteinhorn. Via to nye og hurtige lifte - Gletsjerjet 3 og Gletsjerjet 4 - tager det blot otte minutter at komme fra Alpincenteret, som ligger i 2.400 meters højde, og op til toppen.

Ud over den kendte funpark finder man et helt nyt familie- og begynderområde, og når sulten melder sig, byder Restaurant Bella Vista både på god mad og en fantastisk udsigt.

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt