Jambo Feriepark

28.4.07

Af: Th. Sørensen Fotograf: Østrigs Turistbureau
Bogmærk eller del
 

Østrig: Vandreturisternes paradis

Bogstaveligt talt går det over stok og sten i Østrigs bjerge og dale. Alpelandet er mere end nogensinde Europas vandreparadis. I alle egne af landet er der afmærkede vandrestier, organiserede ture hver uge hele sommerhalvåret og fantastiske omgivelser.

Klik for større billede


Tæt på paradis

I Østrig er vandring en folkesport med en stor lokal opbakning. Der er tradition for bestemte vandringer, hvoraf mange har særlige temaer. Sæsonåbninger og -afslutninger fejres ligesom i skisæsonen, fortæller Østrigs turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen.

I Salzburgerland, der er delstaten med og omkring Østrigs fjerdestørste by Salzburg, er sæterne noget af det nærmeste, vandrere kan komme på paradis. Den velgørende ro, den rene bjergluft og følelsen af at kunne slappe helt af højt oppe på bjerget midt i den uberørte natur og omgivet af majestætiske tinder - det gør sommeren på sæteren til en helt enestående oplevelse.
Desuden har kombinationen af fysisk aktivitet og spænding en særlig velgørende virkning på krop og sjæl. Man føler sig rigtig godt tilpas. Og dermed er man ikke alene, for i bjergene møder man ligesindede, som man kan dele sine erfaringer med.

- Vandring har som nævnt altid været en stor turistattraktion og -aktivitet i Østrig, men stavgang har gjort vandring endnu mere populært. Når man bruger stavene rigtigt, kan man gå længere og mere behageligt. Man får simpelthen mere overskud til at nyde den fantastiske natur, siger Bo Schou Lauridsen.

God appetit

Vandrere går sig til et bedre helbred, men også til en glubende appetit. Fristelserne er mange og store, når man vandrer midt i produktionsområderne. Smør, kvark og ost fremstilles af mælk fra sæterens køer. Et krydret landbrød med hjemmelavet flæsk har også oprindelse på sæteren, og et godt måltid kan sluttes af med en lille hjemmebrændt snaps - som midtpunkt på vandreturen på sæteren.
Vandrere, der er interesserede, kan på nogle af sæterne hjælpe sæterværterne med at bage brød og kigge dem over skulderen, når de laver ost.
Også familier med børn elsker sæter-sommeren og 80% af sæterne kan nås efter vandreture på kun 1-2 timer. Gadetrafik og stress eksisterer ikke her, hvor der til gengæld er megen plads og natur.

Salzburgerland har 1.800 sætere med 67.000 køer og næsten 3.000 heste!

Klik for større billede


Sensommerfest

Hele Salzburgerland fester, indtil sommeren er forbi. Afslutningen på sæsonen er for nyderne og dem, der elsker regionale kultur-skikke, for da kommer den største af alle fester i regionen: Salzburger Bauernherbst.
Flere end 2.000 arrangementer afvikles fra slutningen af august til slutningen af oktober i 81 landsbyer for at fejre høsten og afslutningen på sommeren.
Bønderne takker med traditionelle gårdfester for den praktiske hjælp, de har modtaget ved høsten og med hjemtransporten af hø.
Når køerne hentes hjem fra sæteren, festes der, og de lækre mad-specialiteter og folkemusikken begejstrer år efter år både besøgende og de lokale beboere.

Læs mere på Salzburgerlands hjemmeside.

Klik for større billede


Strejftog i naturen

I Europa Sportregion Zell am See - Kaprun kan man tage på et strejftog i en mangfoldighed af ferietilbud, for her er der noget for enhver - hele året.
Når det er varmt og tørt, indbyder den stålblå Zeller-sø til afkøling af krop og sjæl. I Zeller Strandpark ligger man og slanger sig på græsset eller springer modigt fra 5-meter tårnet. Men når man rigtigt skal bevæge sig, anbefales det at vandre eller cykle. På den måde lærer man bedst området omkring Zell am See - Kaprun at kende. Blandt andet til fods på de 83 velanlagte vandreruter. Hurtigere går det dog på cykel - ad det 1200 km lange vejnet, der blandt andet fører til Salzburg.

Den bedste udsigt nyder man derimod i fugleperspektiv. På paraglider-skoler lærer man de rigtige kneb til en udflugt over skyerne. Starten går på Schmittenhöhes grønne skråninger (2000 meter over havet).

Læs mere om aktive feriemuligheder på hjemmesiden EuropaSportregion.

Tag med biltog

Østrig ligger kun få timers bilkørsel fra Danmark, men flere og flere danskere vælger toget som transportmiddel - med eller uden bil. Især børnene nyder at kunne bevæge sig frit i stedet for at sidde bag en sikkerhedssele på bilens bagsæde. Og forældrene kan slappe af under mange hundreder kilometers transport med Deutsche Bahn (DB).
På biltoget er bilen en del af bagagen. Man medbringer kun de nødvendigste ting i kupéen - resten bliver i bilen, mens man selv indretter sig hyggeligt i toget. Til turen om natten med biltoget kan familien vælge enten en behagelig liggevognskupé eller den mere luksuriøse suite, der består af to forbundne komfort-kupéer. Om aftenen kan man nyde en lækker aftensmad i bistro-restauranten, nyde turen sammen med familien og drømme om feriemålet. Næste morgen ankommer man udhvilet til destinationen.
DB’s biltog har forbindelser til stationer i Tyskland, Frankrig, Italien, Kroatien og Østrig og bringer let fjerne, attraktive feriemål for hele familien inden for rækkevidde.

For kontakt til DB i Skandinavien tlf.: 33 36 06 60 og på hjemmesiden DBautozug.dk

Outwell
Swarowski
Alan Rogers - Bella Italia
Alan Rogers - CaAlan Rogers - Barricata
Suncharter