Riis Rejser

29.1.17

Af: Rasmus Schønning Fotograf: Atlantic Link
Bogmærk eller del
 

Adrenalinkick og oldtidshistorie i Oman

Oman ligger lige ved siden af Dubai, men der er en verden til forskel på de to ørkenstater. Rejsende til Oman oplever en anderledes ferie i et land, der mixer tradition med innovation, og som differentierer sig selv fra Dubais indkøbscentre og moderne arkitektur. Med sine øde strande, traditionel arkitektur, imponerende kystlinje, tårnhøje bjerge og ikke mindst et hav af muligheder for adspredelse, historie og kultur er Oman blevet et meget yndet feriemål for skandinaver, som ønsker at møde den gæstfrie befolkning og sultandømmets mange oplevelser.

Sifawy Boutique Hotel

Sifawy Boutique Hotel


Sifawy Boutique Hotel - den perfekte base i Salalah

Den sydlige kystby Salalah er Omans næststørste by, og det er en perfekt base, når Oman skal udforskes.

Med sine uendelige strande, forførende duft at røgelse, gamle markeder og kulinariske oplevelser, er man garanteret en uforglemmelig ferie i Salalah.

Her er 8,2 kilometer strand, og kun 20 kilometer fra lufthavnen og ikke mindst fantastiske hoteller, så Salalah Beach er perfekt til en ferie med lige dele oplevelser og afslapning.

Sifawy Boutique Hotel tilbyder alt fra brætspil til dykning, så der er med garanti noget til enhver smag.

De kedelige ferier er der ikke plads til, når delfinudflugter, ørkeneventyr, picnic på den private ø, Bandar Khairan, fisketure og mange andre aktiviteter, sikrer en aktiv og spændende ferie.

Gæster, som søger autentisk regional og international cuisine, sætter pris på restauranten Al Sabla, hvor alle ingredienser er friske og lokalt dyrket.

As Sammak, som betyder ”Fiskeren” ligger på stranden få minutter fra hotellet og tilbyder klassiske fiskeretter i en helt utrolig atmosfære.  

Lær om Omans historie

Lær om Omans historie


Masser af historie i Salalah

Oman har gennem tusindvis af år været mødestedet mellem øst og vest, når der skulle handles og indgås nye alliancer, og denne historie og kultur er vigtige for Salalahs indbyggere.

Oman bruger meget tid og mange ressourcer på store udgravningssteder, der forhåbentlig vil kaste lys over de mange civilisationer, der kan dateres helt tilbage til det tolvte og sekstende århundrede.

Det sydlige Oman, hvor Salalah Beach ligger, var i romersk tid en af de første passager mellem Middelhavet og Den Arabiske Halvø.

Oman har altid ligget strategisk godt og været en korsvej for søfarende mellem Østen, Indien, Den Persiske Golf, Det Røde Hav og Europa.

Den gamle historie fra område er gengivet i gamle skrifter og indgraveringer på artefakter, der tilhørte en lang række civilisationer, der stadigvæk har en indflydelse på landet i dag.

Et af de vigtigste museer i Oman, Land of Frankincense, blev optaget på Unescos Kulturarvsliste i 2000 og ligger blot 20 minutter fra Salalah Beach.

Her ligger Al-Baleed ruinerne fra det fjerde århundrede, som var en del af havneporten Zafar, hvor skibe fra Indien gik i kaj og handlede krydderier for Omans berømte røgelse.

En time fra Salalah Beach ligger Sumahram ruiner, som kan dateres helt tilbage til 3000 f.Kr. Her er det muligt at fornemme og se historien, som dette sultandømme er så kendt for.

Rub' al-Khali - ørkenen

Ørkenen Rub' al-Khali er det største naturområde på Den Arabiske Halvø og strækker sig fra det sydlige Oman, ind i Saudi Arabien, Yemen og De Forenede Arabiske Emirater.

Rub' al-Khali betyder "Tomt Kvarter" og referer til manglen på vand og mennesker i ørkenen.

1000 km lang og 500 km bred er det den største sandørken i verden og et af de få steder på jorden, som ikke er helt udforsket endnu.

De friske kan tage ud i ørkenen for at prøve at køre i klitterne, stå på ski ned ad sandbakkerne eller overnatte og kigge på stjerner.

Husk at nyde stilheden og få et billede med hjem af en af de helt vidunderlige solopgange i ørkenen.

Adrenalinkick i betagende natur

Adrenalinkick i betagende natur


Naturparken Wadi Darbat

Wadi Darbat er en naturpark med spektakulære udsigter over vandfald, floder, bjerge, grotter og frodig, grøn vegetation.

Parken ligger kun 20 minutter fra Salalah Beach og byder på masser af eventyr - svømning i naturlige kilder, kajakroning, klatring, mountain biking og caving.

Hvis man foretrækker noget mindre adrenalinkrævende, er der syv markerede vandrestier, som tager alt fra et par timer til et par dage at gennemføre.

Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
Subaru
Primo Tours
RejseAvisen.dk
Seneste nyt