Riis Rejser

4.1.16

Af: Ole Tolboe Fotograf: Ole Tolboe
Bogmærk eller del
 

Camping ved Det Indiske Ocean, Oman

Vi skal på tur langs Det Indiske Ocean i Oman og overnatte i medbragte telte. Rejsebureauet Viktors Farmor har et depot i Muscat med campingudstyr og er heldige, for der er indkøbt helt nye kuppeltelte og nye soveposer. Derudover er der skummadrasser og plasttaburetter, så vi ikke behøver at sidde på jorden. Selv skal vi kun have lagenposer med.

Aftensmad ved bålet

Aftensmad ved bålet


Kokkene er også med

Vores tre chauffører viser sig også at være habile kokke og de står for servering af morgenmad og aftensmad. De medfører flaskegaser og alt nødvendigt køkkenudstyr.

Der arrangeres morgenmadsbuffet på bagklappen af en af bilerne og om aftenen sidder vi omkring bålet og spiser aftensmaden, mens fuldmånen står for rumbelysningen.

Vi køber hver især ind til frokost i butikker vi passerer og holder picnic, når sulten meldte sig.

Eneværelse ved Ras al Ruweis. De to mørke i baggrunden er ikke muslimske kvinder, men toilettelte

Eneværelse ved Ras al Ruweis. De to mørke i baggrunden er ikke muslimske kvinder, men toilettelte


Livet i teltlejren

Hen under eftermiddagen finder vi en god lejrplads og slår teltene op som det første. Straks efter er det vigtigt at samle rigeligt med tørt drivtømmer til aftenens bål, inden det bliver helt mørkt klokken 18.

Derefter er der tid til at rigge til inde i teltene og nyde en svømmetur i Det Indiske Ocean, hvor vandet ikke er under 25 grader.

Inden morgenmaden skulle telte og soveposer være pakket, så bilerne hurtigt kunne læsses og være klar til afgang umiddelbart efter.

Oryx-antilopen er en truet dyreart

Oryx-antilopen er en truet dyreart


Den truede oryx-antilope

Vi kører på stranden, hvor det er muligt og gør afstikkere ind i landet bl. a. til et stort reservat for oryx- antilopen.

Denne antilope er ret lys med markante sorte aftegninger i hovedet og på benene. Den har to lange, fuldstændig lige horn og det har gjort den til et værdifuldt jagttrofæ.

Dyret har været tæt på udryddelse på Den Arabiske Halvø, men oprettelse af reservatet og et omhyggeligt avlsprogram har reddet arten.

Pink Lagoon ved Qahal

Pink Lagoon ved Qahal


The Pink Lagoons

Et interessant naturfænomen er ”The Pink Lagoons” saltsøer ved Qahal.

Saltsøerne er farvet af lyserøde alger, der er i stand til at vokse i en mættet saltlage.

En sulten dromedar ved affaldscontaineren

En sulten dromedar ved affaldscontaineren


Middag i Shuwaimia

En aften får vores kokke fri og vi tager i stedet ind til den lille by Shuwaimia og spiser middag.

Det er en speciel oplevelse at spise på fortovsrestaurant, mens dromedarer går aftentur og undersøger affaldscontainere for lækkerier - og så spiser de papkasser til dessert!

Vi kører til Qarabjergene 60 km nord for Salalah, hvor vi overnatter, men her er der kun ni graders varme lige inden solopgang ...  

Campingferie 650,-
Tamarit Parc Resort
Subaru
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt