Primo Tours

11.1.16

Af: Ole Tolboe Fotograf: Ole Tolboe
Bogmærk eller del
 

Oman - et sultanat på Den Arabiske Halvø

Sultanatet Oman ligger på den østligste ende af den arabiske halvø. Landet er ca. fem gange så stort som Danmark og har tre millioner indbyggere, hvoraf næsten en tredjedel er fremmedarbejdere.

Mellem bjerge i Oman

Mellem bjerge i Oman


Fredelig paladsrevolution

Den nuværende sultan Qaboos afsatte i 1970 sin far ved en fredelig paladsrevolution.

Indtil da havde landet i mange år været isoleret fra omverdenen og indadtil været splittet mellem kystområdet med hovedstaden Muscat og ørkenens stammefolk, der ofte lå i indbyrdes strid.

Sultan Qaboos har efterhånden fået bilagt de interne stridigheder, men så sent som i 1990 nedkæmpede han med engelsk hjælp det sidste oprør, som var i den sydvestlige region Dhofar.

Klipper ved Mughsailog lokalguide

Klipper ved Mughsailog lokalguide


Gratis ydelser fra staten

Der er fundet olie og gas og indtægterne herfra bruger han til landets modernisering. Med hjælp fra en massiv import af udenlandsk arbejdskraft fra især Indien, Pakistan og Bangladesh er der bygget veje, havne, lufthavne, hospitaler, skoler og universiteter.

Der bygges stadig meget, så landet nogle steder opleves som en stor byggeplads.

Indbyggerne betaler ikke skat, sundhedsvæsenet og al uddannelse er gratis. Vand er en knap ressource, så kystbyerne har store anlæg til afsaltning af havvand.

Hvor der ikke er ledningsnet til vandet, distribueres det i store lyseblå tankbiler, der leverer det til husstandstanke eller til indbyggernes dunke og spande. Vandet er gratis.

Vores to chauffører og guide

Vores to chauffører og guide


Hurtig modernisering

For at fremme den nationale identitet restaureres gamle borge, oldtidsminder udgraves og moderne museer fortæller om landets historie, natur og geologi.

Trods den hurtige modernisering gøres der meget for at bevare landets kultur, mange også mænd bærer den traditionelle dragt, hvilket er en pligt for alle offentlig ansatte.

Vi var på en 18 dages rundrejse med rejsebureauet Viktors Farmor, hvor vi på en næsten 2.000 km lang rejse oplevede landets natur og kultur på nærmeste hold ...

Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt