La Quercia

1.1.16

Af: Lissen Jacobsen
Bogmærk eller del
 

Berlin – en by i bevægelse

Den tyske hovedstad er stor og ikke så nem at få overblik over. Men det hjælper at erobre et enkelt område eller en bydel ad gangen, og på cykel får man en god fornemmelse for byen. Vi hjulede lidt rundt i især Prenzlauer Berg og Mitte, men det er Neukölln, der nu har taget tronen som det hippe sted at bo.

Der er masser af oplevelser i Berlin - man oplever bedst fra cyklen

Der er masser af oplevelser i Berlin - man oplever bedst fra cyklen


Så tager vi cyklerne frem

Sådan en sommersøndag uden alt for voldsom trafik er det skønt at sætte sig i sadlen og cykle rundt i Berlin i alle mulige retninger – op og ned af facader, arkitektur og altaner, cafeer, butikker, parker og gadeliv.

Et egentligt mål har vi ikke, men vi ender med at ramme Prenzlauer Berg, hvor vi vælger en cafe hvor vi sætter tænderne i en gedigen brunch.

Senere stiller vi cyklerne ved Mauer Park, for jeg må lige forbi det store loppemarked, som nærmest er blevet en etableret attraktion. Men det er i høj grad også et sted, hvor byens borgere finder tøj, ting, møbler og alt muligt både almindeligt brugt og vintage til hverdagslivet.

Parken er i det hele taget et populært sted og har blandt meget andet siden 2009 lagt amfiteater til de karaokesøndage, som irske Joe H organiserer til stor fornøjelse for et meget broget publikum i alle aldre og utallige wannabe-sangere. Det er vanvittigt underholdende, og publikum er generøse med deres applaus.  

Karaokesøndag ved Mauer Park

Karaokesøndag ved Mauer Park


Coolfaktor

Da Berlin efter Murens fald begyndte at blive interessant at flytte til og på få år blev et af de cooleste steder at flytte til for ikke mindst unge studerende og kunstnere fra det meste af verden, var det først især Prenzlauer Berg, man bare måtte bo i. Siden blev det Kreuzberg/Friedrichshain.

Det er så i de allerseneste år blevet Neukölln, som støder op til Kreuzberg og i den nordlige ende kaldes Kreuzkölln, som er blevet trendy.

At en bydel mere eller mindre pludseligt bliver ”det nye sort”, er noget, de såkaldte first movers har næse for.

I Berlin er der generelt en stor åbenhed og appetit på nyt, så en tendens bliver hurtigt selvforstærkende, og pludselig er den et faktum.

Loppemarked i Berling med tøj, ting, møbler og alt muligt både almindeligt brugt og vintage til hverdagslivet

Loppemarked i Berling med tøj, ting, møbler og alt muligt både almindeligt brugt og vintage til hverdagslivet


Hackescher Höfe

Hackescher Höfe


Nysgerrigt nærvær

Er der noget man kan findes meget af i Neukölln, så er det döner og shawarmabarer. Alt det, som studerende og unge i det hele taget, kunstnere, kreative, åbne og nysgerrige mennesker gerne vil være en del af og også med til at skabe, findes i byen.

Cocktailbarer, klubber, restauranter og cafeer af alle slags, gallerier, butikker med alverdens design og hjemmelavet tøj.

Loppemarkeder med alskens sager for små penge, madmarkeder, gedigne, tyske ølsteder. Noget for enhver smag. Sære, sjove, mærkelige, innovative events.

Bydelens hovedårer er Hermanstrasse, Sonnen Allee og Karl Marx Strasse, og indimellem dem ligger hyggelige gader med træer på begge sider som eksempelvis Weserstrasse, som lige nu anses for übercool.

Domkirken ved Spree

Domkirken ved Spree


Leg i lufthavnen

Den nedlagte lufthavn Tempelhof er blevet et eldorado for alle mulige aktiviteter, både sportslige, kreative og mere afslappende.

Folk står på rulleskøjter, skateboard, cykler, jogger og går ture, og på det store græsareal hænger man ud, drikker øl, mediterer, læser, øver trompet eller hvad som helst.

Nogle er gået sammen om biavl og om at lave en stor køkkenhave, som beboere tæt på passer.

Det varer nok ikke evigt, måske kun få år, før denne bydel er blevet så moderniseret efter alle kunstens - og kapitalismens - regler, at den taber præcis det, som er så fristende nu. For Berlin er jo en by, der altid er i bevægelse, og first movers skal altid videre.

Primo Tours
Outwell
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt