Royal Caribbean

10.12.16

Af: Thomas Sørensen Fotograf: Thomas Sørensen
Bogmærk eller del
 

På norske Høvringen gennem mere end 30 år

Høvringen ligger i et helt unikt fjeldområde tæt på Rondane Nationalpark. Her findes nogle af de bedste og mest veltilrettelagte muligheder for skiture - både som langrend på velpræparerede løjper og på turski, hvor du selv træder sporet.
Da jeg i starten af 80’erne ”fandt” dette område og efterhånden opdagede mulighederne, er jeg - som så mange andre - igen og igen vendt tilbage hertil.

Høvringen - Norges bedste langrendsområde

Høvringen - Norges bedste langrendsområde


Rondane Haukliseter Fjellhotell

Vi har i alle årene boet på Haukliseter, der ligger højt på Høvringen og fulgt lidt med i udviklingen fra en dengang god fjeldstue og til nu, hvor Rondane Haukliseter Fjellhotell med Tore Lyftingsmo ved roret, fremstår som et moderne feriested med alle rettigheder, sauna, flotte værelser og præparerede løjper.

Faktisk var det Per Lyftingsmo, der som vært, tog os med på tur gennem Bråkdalen og viste os dette fantastiske område.

Dengang var der ikke opkørte løjper, men vi fik på skift lov til selv at træde sporet - ofte i 20 cm løs sne.

Hjemme sørgede Pers hustru Mari for den gode mad.

I årene efter har vi selv ”dyrket” området både i og uden for løjperne - og er endnu ikke færdige.

Selv om jeg sammenlagt har tilbragt mere end et år af mit liv i dette fjeldområde, er det fortsat muligt at finde nye spændende steder.

På tur mod Kampen

På tur mod Kampen


Utallige muligheder for langrend

Og så er Høvringen uden alpin-anlæg - og har derfor bevaret meget af sin oprindelige rolige stemning.

Her findes Høvringen Skiskole, hvor Henrik Morell gennem alle årene har lært børn og voksne, hvorledes ”de lange brædder skal behandles”.

Lige bag hotellet ligger højfjeldsterrænet med store hvide, stille vidder. Fem km fra hotellet rejser Rondane Nationalpark sig med hele 10 toppe over 2.000 meter.

Men Høvringen har også skov med både lette og lidt sværere løjper. Prøv Troldløjpen og få suget i maven inden du fortsætter ud til Dovrehytten for at få en kop varm chokolade og varme vafler med syltetøj.

Eller tag over Langmyr forbi Formokampen og ud til Peer Gynt Hytta - måske er der åbent! I alle tilfælde er denne hytte et naturligt samlingssted, hvor skiløbere kommer fra nær og fjern - Høvringen, Smukksjøsæter, Mysusæter eller Rondvassbu.

Mulighederne er mange.

Du kan læse flere artikler om skiture på Høvringen via nedenstående og hent masser af inspiration.

Primo Tours
Subaru
Campingferie 650,-
Torre La Sal
RejseAvisen.dk
Seneste nyt