Royal Caribbean

6.8.08

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Langt hjemmefra på en weekend - del 1:5 - Belgien

Der er ikke grund til at køre flere dage for at få udenlandske oplevelser. Lige uden for Danmarks grænser ligger der oplevelser og venter, og man kan selv vælge, om det skal være kulturelt, aktivt eller man vil mærke storbyens sus.

Klik for større billede


Gyldne dråber i Flandern

Belgien er et spændende ølland, og man kan sagtens bruge en hel ferie i øllets tegn. På en gåtur rundt i Gent, der er Flanderns hovedby, finder man let alle byens finurlige kroge små butikker, der byder på velsmagende øl.

Det kan f.eks. være blandt gamle støvede cykler i gaden Rodekooning, når der er åbent. Det er nemlig en butik uden traditionelle åbningstider. Ejeren kommer, når han har lyst til at servere øl. Det lyder umiddelbart mærkeligt, men ejeren er en oplevelse i sig selv, og når man oplever ham, forstår man bedre, hvorfor stedet er så specielt.

Der er masser af gode steder, og det er måske i sig selv en god grund til at tage bussen til og fra campingpladsen, for den ligger fem km uden for byen.

Prøv også „vandhuset ved ølkanten”, der ligger lige ned til floden. Navnet er nok blevet vendt eller så har ejeren fået for mange af huset gode øl. Prøv f.eks. Delirium Delight, som efter sigende skulle fremkalde lyserøde elefanter ...

Hvis I har tid, kan I drage fordel af at have bilen med til øllandet. For en af de helt store oplevelser – og ikke kun smagsmæssigt – er at køre rundt mellem de belgiske klostre og købe deres såkaldte Trappist-bryg direkte fra klosterporten. Der er seks klostre at besøge, og så kommer man endda godt rundt i landet. Køb gerne nogle med hjem, for f.eks. Westvleteren er svær – og dyr – at smage herhjemme. Disse finder du under Monastic and Abbey Beers på vedlagte link.

Klik for større billede


Campingpladsen

Pladsen er omgivet af sportsfaciliteter så som tennisbaner, løbestier, kajakudlejning. Bussen går lige uden for døren til centrum.

Pladseksempel: Camping Blaarmeersen
Pris: 225 kr. for to voksne og to børn i egen campingvogn eller autocamper inkl. strøm pr. nat.

Afstand København: 940 km
Afstand Vejle: 865 km

Læs mere om pladsen herunder via link eller på googlekortet.

Tamarit Parc Resort
Primo Tours
Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt