Isabella

7.8.08

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Foto Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Langt hjemmefra på en weekend - del 2:5 - Sverige

Der er ikke grund til at køre flere dage for at få udenlandske oplevelser. Lige uden for Danmarks grænser ligger der oplevelser og venter, og man kan selv vælge, om det skal være kulturelt, aktivt eller man vil mærke storbyens sus.

Klik for større billede


Vildmarken i Sverige

Ganske få minutter efter man kører ud af Helsingborg eller Malmø, træder den svenske natur i karakter. Skånes Djurpark i Höör er uberørt natur med vilde dyr, der kommer meget tæt på.

Campingpladsen ligger midt i det store naturområde og få minutters gang fra selve dyreparken. Det kuperede terræn midt i skoven gør den hyggelig, og der er en mindre legeplads og en pool, som er særdeles forfriskende en varm sommerdag.

Campingpladsen har også sin egen lille stenalderlandsby, hvor der er aktiviteter nogle gange om ugen. Det er helt klar pladsens placering som nabo til de vilde dyr, der trækker.

Bjørnen sover ikke, når man besøger Sveriges vilde dyr i Skånes Djurpark

Bjørnen sover ikke, når man besøger Sveriges vilde dyr i Skånes Djurpark


Skånes Djurpark

Skånes Djurpark åbner kl. 9 om morgenen, og på varme sommerdage kan det anbefales at være blandt de første, fordi dyrene bliver mindre aktive op ad dagen, når temperaturen stiger. Den helt store oplevelse ligger i at komme tæt på de store dyr som f.eks. elg, bjørn og moskusokse, men helt klart også de meget sky dyr som los og jærv. Til små børn er der kælezoo med kaniner og geder.

For oplevelsens skyld kan det anbefales at starte med de såkaldte mere almindelige dyr som heste, får og grise for derefter at fortsætte gennem parken til de vilde dyr som fjeldræv, rener og ulve.

Desuden er der ikke langt, hvis man vil opleve ægte vild natur. Hallands- og Søderåsen ligger en halv times kørsel fra parken, og her er der god mulighed for vandreture, hvor man føle sig langt fra civilisationen – uden rigtigt at være det. Shelters er rimelig udbredte, så man kan overnatte i det fri, hvis man har lyst.

Klik for større billede


Campingpladsen

Pladsen har også et meget anderledes vandrerhjem, der er bygget ind i fjeldet. Pladsen har pool, men den er meget lille. Husk myggespray.

Pladseksempel: Skånes Djurparks Camping & Grottby
Pris: 180 kr. for to voksne og to børn i egen campingvogn eller autocamper inkl. strøm pr. nat.

Afstand København: 100 km
Afstand Vejle: 325 km

Læs mere om pladsen herunder via link eller på googlekortet.

Torre La Sal
Subaru
Outwell
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt