La Quercia

8.8.08

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Langt hjemmefra på en weekend - del 3:5 - Norge

Der er ikke grund til at køre flere dage for at få udenlandske oplevelser. Lige uden for Danmarks grænser ligger der oplevelser og venter, og man kan selv vælge, om det skal være kulturelt, aktivt eller man vil mærke storbyens sus.

Oslos havnefront består af historiske steder og et hyggeligt maritimt miljø

Oslos havnefront består af historiske steder og et hyggeligt maritimt miljø


Hovedstaden Oslo

Oslo overrasker. Især hvis det er et stykke tid siden, man sidst har været er. Norges hovedstad er ikke længere en skandinavisk provinsby, men en storby, der byder på forrygende kultur, natur, historie og gastronomi.

Oslo ligger i bunden af Oslo-fjorden med en imponerende havnefront og skærgård, der lægger op til alle former for vandaktiviteter. Lige uden for byen ligger fjeldene, hvor man bl.a. kan vandre, cykle og stå på ski om vinteren. Hovedstaden er altså et oplagt udgangspunkt for en ferie, hvor storbyliv kan kombineres med naturoplevelser

Klik for større billede


Karl Johan, der kan sammenlignes med Strøget, er det pulserende hovedstrøg med modebutikker, cafeer og restauranter. Den går mellem hovedbanegården og kongeslottet, og her kan man sagtens få en dag eller mere til at gå med shopping og cafébesøg. Bag kongeslottet ligger Frogner og Majorstua, hvor et mere spraglet gadebillede og anderledes butikker findes.

De bedste campingpladser ligger uden for centrum, men det er let at komme ind til byen med det offentlige eller i egen bil. Her skal dog medregnes dyre parkeringsafgifter. Gør rejsen til Oslo endnu mere afslappet ved at sejle fra København eller Frederikshavn, så "lander" man midt i centrum.

Klik for større billede


Campingpladsen

Pladsen har mange fastliggere, men ligger central i byen. Offentlige transportmiddel til centrum lige uden for pladsen.

Pladseksempel: Bogstad Camp og Turistsenter
Pris: 230 kr. for to voksne og to børn i egen campingvogn eller autocamper inkl. strøm pr. nat.

Afstand København: 560 km
Afstand Vejle: 525 km

Læs mere om pladsen herunder via link eller på googlekortet.

Se også...
Outwell
Torre La Sal
Tamarit Parc Resort
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt