La Quercia

12.8.09

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Langt hjemmefra på en weekend - del 4:5 - Polen

Der er ikke grund til at køre flere dage for at få udenlandske oplevelser. Lige uden for Danmarks grænser ligger der oplevelser og venter, og man kan selv vælge, om det skal være kulturelt, aktivt eller man vil mærke storbyens sus.

Klik for større billede


Polens smukke Gdansk

Gdansk er meget anderledes i forhold til alt det, man umiddelbart forbinder med Polen. Byens centrum er yderst charmerende og minder meget om en tysk hansestad. Gdansk kan fylde en hel historiebog, og den strategiske gode beliggenhed ved kysten har betydet, at byen ofte har været centrum for historiens gang.

Selvom Gdansk er så historisk, er der ikke mange huse, der er over 50 år gamle. 80 procent af byen blev total ødelagt i slutningen af 2. verdenskrig. Man kan kun have stor respekt for den genopbygning, byen har været igennem, fordi man fornemmer, at man går i en 1600-tals by – dog blandet med moderne handelsmiljø.

En byferie til Gdansk kan kombineres med badeferie. Lige uden for byen er der vidtstrakte sandstrande og Østersøens klare vand. Flere campingpladser ligger lige ud til vandet, men forvent ikke for meget af faciliteterne, selvom der konstant udvikles på dette område.

Klik for større billede


Campingpladsen
Pladsen ligger 200 meter fra bred flot sandstrand. Faciliteterne er under middel. er omgivet af sportsfaciliteter så som tennisbaner, løbestier, kajakudlejning. Bussen går lige uden for døren til centrum.

Pladseksempel: Orlinek
Pris: 175 kr. for to voksne og to børn i egen campingvogn eller autocamper inkl. strøm pr. nat.

Afstand København: 275 km (via Sverige)
Afstand Vejle: 500 km (via Sverige) 1050 km (via Tyskland)

Læs mere om pladsen herunder via link eller på googlekortet.

Subaru
Campingferie 650,-
Outwell
Primo Tours
Tamarit Parc Resort
RejseAvisen.dk
Seneste nyt