Riis Rejser

1.1.12

Af: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Camping - den frie ferieform

Den frie ferieform tæt på naturen hedder med et ord: Camping. Der rejses efter næsetippen i selvvalgt tempo eller man hygger med dem man holder af, mens børnene har legekammerater lige uden for døren. Lyder det tiltalende, så er camping i Danmark noget for dig.

Klik for større billede


Campingpladser investerer mere end nogensinde før, for at videreudvikle pladserne. Der bygges for millioner. Det er primært hytter til familier, der ikke vil eje en campingvogn, men gerne vil på camping. De sanitære anlæg forbedres også.

- Det er især familier, der er begyndt at tage på camping, fordi det er afslappende for de voksne og børnene har masser af legekammerater. Mange campingpladser har gennemgået en omfattende modernisering, så mange bliver positivt overrasket over f.eks. at finde store badeværelser, hvor hele familien kan bade sammen, forlyder det fra Campingrådets direktør Poul Fejer Christiansen.

Klik for større billede


Familierum

I dag har de fleste campingpladser såkaldte familiebaderum, der fungerer som de badeværelser vi kender hjemmefra. Baderummene har ikke bare toilet og bruserum, men oftest også et lille badekar og pulsebord, så alle i familien kan bade sammen under ordnede forhold. Fælleskøkkener er udstyret med alle former for moderne faciliteter. Maden kan tilberedes under hyggelige forhold, mens man nyder et glas vin.

Klik for større billede


Samvær

I dag er familien Danmarks hverdag nok så hektisk. Det bliver til et hurtigt ”ha´ en god dag” om morgenen, hvis man overhovedet ser hinanden så tidligt på dagen. I løbet af eftermiddagen skal børnene både nå at lege med venner og dyrke forskellige hobbys, før der skal laves lektier og før det er sengetid. Hertil kommer forældrenes travle hverdag med praktiske gøremål og ikke mindst passe karrieren.

Det siger sig selv, at der ikke er meget tid til overs til hygge, afslapning og social samvær. Der er så meget man skal nå, og der er så meget man vil nå. Og det går ofte ud over samværet med familien, selvom det egentlig er den der burde blive prioriteret. Af samme grund skal der turbo-hygges, når familien holder ferie.

Klik for større billede


Ideelle rammer

På camping er rammerne helt ideelle. Der er ingen have, som skal passes eller vinduer, der skal males. Maden kan man være fælles om at lave og pludseligt bliver det heller ikke så trivielt at vaske op. Mens bøfferne steger på grillen, deler man et glas vin eller to, mens børnene leger på legepladsen eller spiller bold foran vognen. Man har hinanden lige ved hånden, man er sammen. Det betyder ikke nødvendigvis, man skal sidde og snakke. Det er lige så vigtigt at foretage sig ting sammen. Bare det at være sammen skal være overskriften for enhver vellykket ferie.

Klik for større billede


Lej dig frem til campingturen

Hvis man ikke har sin egen teltvogn, campingvogn eller autocamper kan man på de fleste campingpladser leje sig frem til campingturen. Det er også en god måde at prøve sig frem før man eventuel selv investerer i campingvogn eller andet campingudstyr.

Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Outwell
Campingferie 650,-
RejseAvisen.dk
Seneste nyt