Royal Caribbean

29.10.12

Af: Frank Skaufel, Bobil & Caravan Fotograf: Bigfoto.com
Bogmærk eller del
 

Portugal: Steder man bør se i Lissabon

Lissabon er stedet for dig som gerne vil besøge en by som tilbyder alt andet end Jysk, 7 Eleven og Netto. Portugals hovedstad er stedet hvor man møder kultur, arkitektur og byplanlægning på sin helt egen måde. Velbekomme!

Klik for større billede


Linie 28

For ti kroner tager sporvognen dig med på en klatretur op på byens mange højder og gennem de smalleste smøger. På vejen møder man utallige forhindringer i form af modgående trafik, slentrende turister og fejlparkerede biler. Men man kommer frem, sådan som linje 28 har gjort det i hundrede år.

Klik for større billede


Stå af sporvognen og brug traveskoene rundt i de utallige smøger i Lissabons centrum. De smalleste af de smalle er nok ikke for turister med tendens til klaustrofobi. Nogle passager er så stejle at klatreudstyr kunne være godt at have. Se også opad, bogstavelig talt, efter husmoderen som er i færd med at hænge familiemedlemmernes nyvaskede tøj op.

Klik for større billede


Praça Commercio

Dette er en af de mest pragtfulde åbne pladser i Europa. Bygningerne rundt om pladsen har tidligere huset kongelige biblioteker og regeringskontorer. Midt på pladsen står statuen af Kong Jose I. På Praco do Commercio ligger også Lissabons ældste café, Martinho da Arcada.

Avenida da Liberade

Avenida da Liberdade er Lissabons svar på Champs Elysees i Paris, som den også er inspireret af. Den blev anlagt mellem 1879 og 1882. Brostenene er sorte og hvide, hvilket giver gaden er yderst elegant udseende.

Flismuseet.

Flismuseet.


Flisemuseet

Portugiserne elsker flisebeklædning på vægge og gulve, og mange bygninger har en udsmykning som kan overrumple en dansker som er vant til mursten og tapet. Får man ikke nok af fliser i bybilledet, anbefales flisemuseet, som ligger centralt i Lissabon.

Baccalao

...... eller ”bacalhau” som det hedder på portugisisk. I Norden deler vi klipfisken i bidder og dypper den i en eller anden form for tomatsauce. I Portugal findes der i hundredvis af forskellige versioner. Karsten Alnes, forfatteren som har skrevet en bog om byen, har ”bacalhau a braz” som en af sine favoritter. Retten består af klipfisk i strimler, serveret med æg, løg og kartofler.

Portvin

Danskerne er flasket op med cognac til kaffen. I Lissabon lærer man at den franske specialitet kan erstattes af den søde portugisiske hedvin. Man tror det ikke før man ser det, men det er værd at prøve.

Belemstårnet.

Belemstårnet.


Torre de Belem

...Belemstårnet, er bygget i en egen portugisisk stil præget af rig udsmykning af navigationsinstrumenter og eksotiske dyr.

Oprindelig stod tårnet midt i floden og fungerede som udgangspunkt for ekspeditionerne og var et symbol på storhedstiden i Portugals søfartshistorie.

Fado

En rejse til Lissabon uden at opleve Fadomusik er som at spise jordbær uden fløde. Fado betyder skæbne, og teksterne handler ofte om smerte, længsel og mistet kærlighed. Selv om man ikke forstår et ord af hvad der synges om, berører musikken en. Undgå de kommercielle Fado restauranter, opsøg hellere en af de traditionelle klubber.

Klik for større billede


Praca dom Pedro IV

Praca dom Pedro IV eller Rossiotorvet, er selve centrum i Lissabon.

I den ene ende finder man Teatro Nacional Dona Maria II. Nationalteatret er en smuk nyklassicistisk bygning fra midten af 1800-tallet.

Rossiatorvet omgives for øvrig af flere cafeer med udendørs servering. To af de allermest kendte er Pasteleria Suica og Cafe Nicola. Begge har ofte besøg af både turister og den lokale befolkning.

Klik for større billede


Her kan man bo

Turen til Portugal i autocamper eller med campingvogn, kan være hård. Men man behøver ikke være bange for ikke at kunne finde et egnet sted at parkere køretøjet. Over hele Portugal er der et stort udvalg af campingpladser. På eurocampings.net findes der blandt andet en oversigt. Vil man bo lige i nærheden af Lissabon, er Lisboa Camping et godt alternativ. Se link og placering heurnder.

I dejlige omgivelser kan man benytte pladsens dejlige svømmeanlæg eller deltage i en af busturene som campingpladsen tilbyder sine gæster. Det kan være at foretrække. At køre rundt i Lissabon på egen hånd anbefales ikke, med mindre man har et godt lokalkundskab.

Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Campingferie 650,-
Outwell
Subaru
RejseAvisen.dk
Seneste nyt