Royal Caribbean

1.1.16

Af: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Rasmus Schønning
Bogmærk eller del
 

Sådan pakkes campingvognen

Er du en af dem der pakker bil og campingvogn til randen, så der end ikke er plads til et par klip-klapper? Så skal du være ekstra opmærksom, for en test viser nemlig, at det kan være farligt at køre med et proppet køretøj.

Det kan være farligt at køre med et proppet køretøj

Det kan være farligt at køre med et proppet køretøj


Tasker, køletaske, klapstole og div. udstyr, det fylder alt sammen godt og grundigt, både i campingvogn, og bil. Det er imidlertid ikke ligegyldigt, hvordan der pakkes til turen, faktisk kan det have fatale konsekvenser at pakke uden omtanke, hvis uheldet er ude.

Hvor galt det kan gå, viser en ny crashtest, som FDM har udarbejdet i samarbejde med tyske ADAC. Her udsættes en bil for en simuleret kollision med en anden bil med blot 50 km/t. Bilen er pakket med kufferter og anden feriebagage, der ligger løst i bilen, og som ved sammenstødet derfor flyver gennem kabinen.

- Det er højsæson for kør selv-ferie, hvor mange kører sydpå med tungt læs til et par ugers ferie, og så hellere pakke for meget end for lidt. Så meget desto vigtigere er det at pakke med omtanke og huske at fastgøre bagagen, så den står fast. For det er voldsomme kræfter, der slippes løs, når en bil bremses så hårdt ned som i testen, og det kan i værste fald forværre en ulykke markant, siger FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen.

Under sammenstødet i testen fløj bagage gennem bilen og ramte både passager og fører, der begge blev hårdt kvæstet. Sædernes ryglæn kunne slet ikke modstå belastningen, og hele kabinen blev totalt smadret. Ifølge FDM understreger crashtesten derfor vigtigheden af, at gods og løsdele enten spændes fast eller lægges i bagagerummet eller i en eventuel tagboks.

Campingferie 650,-
Subaru
Tamarit Parc Resort
Torre La Sal
Outwell
RejseAvisen.dk
Seneste nyt